În SUA se comercializează primul comprimat electronic

de Iulian Budușan , 14 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 23:23, 14 noiembrie 2017
În SUA se comercializează primul comprimat electronic

Statele Unite au autorizat comercializarea primului comprimat electronic, ce poate indica dacă un pacient și-a luat tratamentul și când anume. Senzorul aflat în pilulă emite un semnal care permite determinarea orei și datei când a fost luat un anumit medicament.

Acest sistem de monitorizare este autorizat pentru a fi folosit în tratamentul unor afecțiuni precum schizofrenia, episoadele maniacale și tulburările bipolare. Medicamentul se numește Aripiprazol și este comercializat, din 2002, sub denumirea de Abilify. Versiunea electronică este comercializată sub numele Abilify MyCite.

După ce este înghițit, senzorul din pastilă, fabricat din cupru, magneziu și siliciu, produce un semnal electric atunci când vine în contact cu lichidele din stomac. După câteva minute, semnalul este captat de receptorul care se găsește într-un plasture lipit pe cutia toracică.

Plasturele, care trebuie schimbat în fiecare săptămână, transmite informația către o aplicație de pe telefonul mobil, care le permite bolnavilor să-și monitorizeze tratamentul.

Pacienții au, de asemenea, posibilitatea să-și autorizeze medicul să acceseze aplicație prin intermediul internetului.

''Posibilitatea monitorizării administrării medicamentelor prescrise este utilă pentru persoanele care suferă de boli psihice'', explică Mitchell Mathis, directorul diviziei de tratamente psihiatrice din centrul de cercetare și evaluare a medicamentelor din cadrul FDA.

Agenția medicamentelor subliniază însă că acest sistem nu și-a demonstrat încă eficacitatea în a îmbunătăți administrarea regulată a medicamentelor.

Abilify MyCite este comercializat de către compania farmaceutică japoneză Otsuka Pharmaceutical Co., iar senzorul și plasturele sunt fabricate de compania americană Proteus Digital Health.

Comentarii

 • Kuminecaturile Gemene

  15 noiembrie 2017 4:15

  Asa, astfel propriul telefon mobil va face apelul la 911 iar Dr Kuru va afla prompt cine refuza pastilelle... asta ca sa nu se ajunga la cazuri grave cu complicatii de exemplu cand refuzi sa sezi cuminte la masa si sa inbuci feliile de preskur.

  raspunde comentariului
 • Cappone Ala

  15 noiembrie 2017 1:26

  sa vezi cand o sa va bage cipul ala drept in crier prin Ordonanta de Guvern Tudose, sa vada ce gandesti si cand te prinde ca cartesti, iti baga cate un impuls la 220 V de il simti pana in calcai. Asta va fi Globalizarea loca a si amerloka pe tot pamantul si toti sclavii vor sta drepti in fata stapanului computerizat care va decide soarta si cand nu mai trebuie atatea miliarde de sclavi inutili ce fac umbra pamantului si mai si polueaza cu bashini si alte dejectii, atunci vor apasa pe tasta DELETE si SCRAP - gata !

  raspunde comentariului
anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design