Hormonul care poate prelungi viața

de Andrei Mărgăritescu , 13 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 22:44, 13 ianuarie 2016
Hormonul care poate prelungi viața

Un hormon care extinde durata de viață a șoarecilor cu 40% este produs de celule specializate din glanda timus și protejează împotriva pierderii funcției imune pe măsura înaintării în vârstă.

Concluziile studiului au implicații viitoare pentru îmbunătățirea funcției imune la vârstnici, pentru combaterea obezității și a unor boli cum ar fi cancerul și diabetul de tip 2. Când funcționează normal, timusul produce celule T (sau limfocite T) noi pentru sistemul imunitar, însă o dată cu înaintarea în vârstă, timusul devine gras și își pierde capacitatea de a produce noi celule T.

Această pierdere a capacității producerii de noi celule T în organism prezintă un risc crescut de infecții și de anumite tipuri de cancer la vârstnici. Conduși de Vishwa Deep Dixit, profesor de medicină comparativă și imunobiologie la Yale School of Medicine, cercetătorii au studiat șoareci transgenici cu niveluri ridicate sau reduse ale unui hormon al prelungirii duratei de viață numit FGF21. Ei au descoperit că prin creșterea nivelului de FGF21 la șoarecii bătrâni a fost protejat timusul de degenerescența grasă legată de vârstă și a crescut capacitatea timusului de a produce noi celule T, în timp ce deficitul de FGF21 a accelerat degenerarea timusului la acești șoareci vârstnici.

“Am descoperit că nivelul FGF21 din celulele epiteliale timice este de câteva ori mai mare decât în ficat, și prin urmare, FGF21 acționează în cadrul timusului pentru a promova producția de celule T”, a spus Dixit.

“Ridicarea nivelului de FGF21 la pacienții în vârstă, cu cancer sau cei care au urmat transplantul de măduvă osoasă poate fi o strategie suplimentară pentru creșterea producției de celule T, care, astfel, să susțină funcția imună”, a spus Dixit.  Studii suplimentare se vor concentra pe înțelegerea modului în care FGF21 protejează timusul de îmbătrânire și dacă sporirea FGF21 pe cale farmacologică poate extinde durata vieții umane și poate reduce incidența bolilor cauzate de pierderea funcției imune legată de vârstă, a adăugat specialistul, citat de agenția Xinhua și preluat de Agerpres.

Comentarii

  • gheorghe

    14 ianuarie 2016 23:21

    Partener firma international 40 tari caut colaboratorii pentru a deveni parteneri intr-o afacere de succes cu castiguri garantate din prima luna, castigurile sunt nelimitate in functie de acitivitatea desfasurata. Cerinte-putere de convingere si o buna capacitate de negociere-spirit de initiativa, orientat spre rezultate si atingerea obiectivelor propuse-dorinta de a obtine castiguri peste medie-capacitate de planificare si organizare-gandire pozitiva-bune abilitati de comunicare si interrelationare-nu este necesara experienta.Detalii la adresa gheorghe_fmyahoo.ro

    raspunde comentariului
anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design