Guvernul vrea să treacă Institutul Cantacuzino la ministerul Apărării

de Mircea Marian , 23 august 2017 - stire actualizata la ora 15:34, 23 august 2017
Guvernul vrea să treacă Institutul Cantacuzino la ministerul Apărării

Premierul Mihai Tudose le-a cerut, miercuri, miniştrilor Apărării şi Sănătăţii să elaboreze în decurs de o lună un proiect de act normativ privind trecerea Institutului Cantacuzino în subordinea MApN.

"Domnule ministru Bodog (...) vă rog ca împreună cu domnul ministru Ţuţuianu în maxim o lună Institutul Cantacuzino să devină parte componentă a Ministerului Apărării Naţionale, fiindcă cu demersurile specialiştilor de acolo ne-am lămurit. Poate o mână mai de fier mai militarizată un pic poate să aibă în sfârşit rezultate", a declarat premierul, joi, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Tudose s-a îndreptat spre ministrul Apărării şi l-a întrebat: "Vă ajunge o lună, domnule ministru, să preluaţi ?".

Adrian Ţuţuianu a spus că sarcina va fi preluată şi deja există un plan privind preluarea la MApN a institutului.

"Dacă e sarcină, o preluăm. Am şi gândit cum ar putea fi organizat şi am făcut şi o evaluare prealabilă cu specialiştii din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Direcţia Medicală. Evident că nu am toate datele ca să mă pronunţ acum. Eu vă propun ca împreună cu domnul ministru Bodog, pe baza materialului de control pe care dânsul l-a făcut, în două săptămâni de zile, maxim trei, daţi-ne trei totuşi, să venim în Guvern cu un proiect de act normativ prin care să-l preluăm şi să-l transformăm într-o unitate militară, cu conducere militară şi, sigur, cu angajaţi care răspund criteriilor profesionale necesare unui asemenea institut. Ne asumăm această chestiune, e delicată, dar ne-o asumăm", a mai declarat ministrul Apărării.

Comentarii

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design