10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialGhidul util al pacientului despre implantul dentar (P)

Ghidul util al pacientului despre implantul dentar (P)

Implantul dentar reprezintă soluția ideală pentru a înlocui un dinte lipsă sau mai mulți. Este o radăcină artificială, mai precis un șurub din titan care este integrat în osul maxilarului, pe care organismul îl percepe ca o radăcină reală și permite creșterea de țesut nou în jurul implantului. Deasupra șurubului este așezată coroana (partea albă, vizibilă a dinților), oferind astfel pacientului zâmbetul, confortul și siguranța.

Cu o igienă orală corectă și vizite obișnuite la cabinetul stomatologic, un implant dentar durează o viață întreagă.

Beneficiile implantului dentar

Implanturile dentare oferă un suport stabil și de lungă durată pentru dinții artificiali. Practic le oferă acestora rădăcina de care au nevoie pentru a exista. Implanturile dentare sunt foarte puternice și ajută ca dinții noi inserati să se integreze și să se comporte ca cei naturali. Implantul dentar nu trebuie schimbat, nu alunecă, nu se îndepartează pentru a face curățarea dinților.

Pentru inserarea implanturilor dentare, dinții sănătoși din imediata apropiere nu sunt afectați absolut deloc, nu trebuie șlefuiți. Prin urmare, zâmbetul pacientului este recăpătat, acesta poate să mestece și să muște fără nici o grija sau vreun efort suplimentar. Astfel, nu este nevoie de a apela la soluțiile de generație veche, proteze dentare detașabile sau punți dentare pentru un zambet plin de încredere.

Top 3 mituri despre implanturile dentare

Din fericire progresele tehnologice ne pun astăzi la dispoziție implantul dentar pentru a ne recăpăta zâmbetul și încrederea în sine. Mulți însă nu apelează la acest tratament din cauza unor mituri răspândite pe scară largă.

Mit: Implanturile dentare dor

Nu este adevărat. Majoritatea pacienților spun că a fost mai simplu decât au crezut. Asemeni și altor proceduri, intervenția pentru implantul dentar implică anestezie, astfel că nu ai cum să simți durere în timp ce medicul oro-maxilo-facial lucrează. Cel mai probabil vei resimți un ușor disconfort  după terminarea anesteziei, când implantul este deja inserat, însă nu va dura mult timp.

Mit: Implanturile dentare se observă

Un mare avantaj al implantului dentar este că acesta nu poate fi observat. Nimeni nu își va da seama. Dinții noi vor semăna întocmai cu cei originali.

Mit: Implanturile dentare sunt foarte scumpe

Implantul dentar este o investiție pe termen lung, spre deosebire de puntea dentară care după 7 – 15 ani necesită înlocuire. Prin urmare, implantul dentar are valoare mai mare pe termen lung (nu este nevoie de modificări sau costuri de întreținere). Metodele de plată într-o clinică stomatologică sunt adaptate pacientului, sunt incluse ratele. De asemenea, o clinică de top îți va oferi inclusiv certificat de garanție al lucrării efectuate.

Igiena orala mereu foarte importanta

Desigur, la succesul unui implant dentar contribuie și pacientul cu o igienă orală corespunzatoare pe termen lung. Astfel, încă din momentul în care pacientul se întoarce de la dentist, este necesar să păstreze dantura cât mai curată. Acest lucru înseamnă un periaj de cel puțin două ori pe zi și folosirea aței dentare o dată pe zi. Se poate utiliza o periuță de dinți moale sau una electrică, dar și alte soluții de curățare recomandate de medicul stomatolog.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă