13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialDurerea care dispare când pocnești din degete

Durerea care dispare când pocnești din degete

Tehnicile de eliberare emoțională  reprezintă o nouă cale de abordare a sănătății, una dintre cele mai revoluționare descoperiri din domeniul psihologiei și medicinii din ultimul secol.

„Cauza tuturor emoțiilor negative este existența unei întreruperi în circuitul energetic al corpului, după cum spunea G. Craig. Și într-adevăr, corpul uman are o natură profund electrică, informația se transmite de-a lungul nervilor prin semnale electrice date de depolarizarea din aproape în aproape a membranei neuronale”, susține Oana Sorescu, consilier dezvoltare personală și care susține cursuri de EFT.

Simpla “bătaie” a meridianelor cu vârful degetelor însoțită de folosirea unor afirmații  poate avea un efect vindecător asupra diferitelor probleme, de la evenimente traumatice până la o simplă durere de cap ce apare spontan. Asocierea acestor “bătăi” cu anumite afirmații are rolul de a elibera scurt-circuitul, blocajul emoțional, din câmpul bioenergetic cu scopul de a restabili echilibrul corpului și a minții.

Când experimentezi o stare emoțională negativă, de mânie,  supărare sau teamă, creierul intră în stare de alertă. În zilele noastre, de cele mai multe ori, acest mecanism este declanșat nu de un factor extern, ci de percepția noastră (emoție negativă, amintire, traumă, convingeri limitative). Tehnicile emoționale dau rezultate în cazul dezechilibrelor emoționale, stărilor de panică sau anxietate, unor dureri fizice, migrene, alergii, traumă.

Revigorare în câteva minute

Potrivit poratalului terapeuti.ro, tehnicile de eliberare emoțională sunt soluţia ideală pentru eliberarea stresului cronic. În linii mari, terapia funcționează astfel: se bate uşor cu vârful degetelor arătător şi mijlociu pe o serie de puncte aflate pe corp în timp ce se vorbeşte despre probleme, emoţiile negative, amintiri neplăcute. Pentru că se accesează emoţiile şi corpul în acelaşi timp, EFT are ca efect o eliberare mult mai rapidă a stresului, reducând nivelul de cortizol din corp (cortizolul fiind factor principal în afectarea funcţionării sistemului imunitar) mult mai rapid decât alte metode. Studiile arată că EFT echilibrează activitatea dintre zonele simpatică şi parasimpatică ale creierului, producând o stare emoţională neutră – starea numită „standardul de aur” al sănătăţii şi wellness-ului.

Aceasta este starea fiziologică în care te simţi cel mai bine, în care iei cele mai bune decizii şi în care, în ultimă instanţă, lucrezi productiv ca să-ţi atingi obiectivele, aflăm din aceeași sursă.  Prin folosirea acestor tehnici, se eliberează excesul de cortizol şi, ca urmare, creierul şi corpul se reechilibrează. Creierul funcţionează optim, se reface energia corpului, se îmbunătăţeşte somnul, se recapătă sentimentul de sănătate plenară. Se recapătă creativitatea şi abilităţile de rezolvarea a problemelor. Se reface metabolismul. Corpul este din nou capabil să se vindece singur. Eliberarea stresului folosind EFT durează doar câteva minute, comparativ cu alte metode.  

Simpla bătaie a meridianelor cu vârful degetelor însoțită de folosirea unor afirmații  poate avea un efect vindecător asupra diferitelor probleme, de la evenimente traumatice până la o simplă durere de cap ce apare spontan.

Cele mai citite

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă