8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialDeși a fost inaugurată de ministrul Sănătății acum două săptămâni, maternitatea din...

Deși a fost inaugurată de ministrul Sănătății acum două săptămâni, maternitatea din Fălticeni rămâne închisă

Maternitatea din Fălticeni era, miercuri, închisă, deși fusese inaugurată de ministrul Sănătății încă de acum două săptămâni, informează B1 Tv.

Decizia de a menține maternitatea închisă s-a luat după ce în unitatea medicală au fost descoperite bacterii coliforme. Inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) au început să facă verificări după ce s-a aflat că, în timpul pregătirilor pentru inaugurare, incubatoarele au fost transportate din clădirea veche în cea nouă cu un tractor de la salubritate. 

Rezultatele de laborator ale probelor de apă şi de pe suprafeţe au scos la iveală prezența bacteriilor coliforme, care sunt principala a infecțiilor cu E-coli și Clostridium, ambele fiind fatale pentru nou-născuți.

„Din buletinul de analize reiese că două probe sunt necorespunzătoare, indicându-se prezenţa bacteriilor coliforme. Conducerea DSP a recomandat reluarea lucrărilor de dezinfecţie, folosindu-se un alt produs biocid, după care se vor recolta alte probe. Am întocmit un raport privind această situaţie pe care l-am trimis către Prefectura Suceava”, a declarat Bianca Bighiu, purtător de cuvânt în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

Informația privind bacteriile descoperite la maternitatea din Fălticeni apar în contextul în care, în urmă cu două săptămâni, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a inaugurat cu mare fast noua unitate spitalicească. Totuși, aceasta nu este încă funcțională pentru că nu a primit toate avizele de la Direcţia de Sănătate Publică Suceava.

În urmă cu două săptămâni, au apărut în spațiul public mai multe imagini cu incubatoarele pentru nou-născuţi prematur care erau transportate la noua maternitate cu o mașină de la Serviciul de Salubritate.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...
Ultima oră
Pe aceeași temă