14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialConsuma aceste doua alimente si vei avea un corp mult mai sanatos!...

Consuma aceste doua alimente si vei avea un corp mult mai sanatos! (P)

Cu totii ne dorim o viata mai sanatoasa, care sa ne permita sa ne bucuram de fiecare zi la nivel maxim. Alimentatia moderna, insa, insotita de stres si de o multime de alti factori, poate sa duca la o serie de probleme medicale.

Cea mai buna solutie pe care o are fiecare om la indemana este de a analiza cu atentie modul de alimentatie si de a inlocui alimentele nesanatoase cu unele ce promit efecte benefice asupra corpului.

Aceste doua alimente, spre exemplu, reusesc sa aduca un aport nutritional excelent si sa contribuie la obtinerea unui corp frumos si sanatos.

Uleiul de cocos

Intrat destul de recent pe piata din Romania, uleiul de cocos este un aliment extrem de nutritiv, care poate sa fie consumat zilnic de catre oricine, cu preponderenta de catre cei care urmeaza o dieta vegetariana sau vegana.

Uleiul de cocos nu este alergic si reuseste sa fie util atat in bucatarie, cat si in cosmetica sau chiar si in treburile casnice. In acest alei vor fi gasite vitaminele A, C si E, minerale precum fier si Calciu, dar si o multime de alte ingrediente hranitoare, cum ar fi acizii grasi saturati.

Spre deosebire de uleiul de floarea soarelui sau spre deosebire de cel de masline, uleiul de cocos are cu 10% mai putine calorii, ceea ce il face perfect pentru diete.

Nu in ultimul rand, acest ulei se dovedeste extrem de nutritiv chiar si atunci cand este supus unor temperaturi ridicate.

Uleiul de cocos poate sa fie mancat, gatit, folosit pe post de dressing, pe post de grasime pentru prajituri sau pe post de produs cosmetic. Exista multe site-uri unde poate fi gasita o enumerare detaliata a tuturor beneficiilor pe care le ofera acest ulei. Ceea ce este de retinut este urmatorul lucru:

   –  Are un punct de ardere extrem de ridicat, la 180 de grade Celsius;

   –  Poate fi consumat cu incredere de catre oricine, fiind ideal pentru orice tip de preparat;

   –  Este ideal pentru cosmetica, spaland fata foarte bine, curatand intai si fiind excelent pentru masaj.

Mierea de Manuka

Toata lumea stie ca mierea este sanatoasa. Mierea de Manuka, insa, reuseste sa aduca o multime de beneficii corpului, multe dintre ele fiind cu adevarat impresionante. Conform celor de la Vegano.ro, mierea de Manuka este o miere obtinuta din arborele australian de ceai, cu proprietati exceptionale. Ceea ce ii contureaza cel mai bine popularitatea este continutul de peroxid de oxigen, care este un antiseptic extrem de eficient.

Printre beneficiile terapeutice de exceptie pe care le genereaza se numara si urmatoarele:

   –  Are actiune bactericida, fiind mult mai puternica decat multe tratamente antibiotice. Spre exemplu, este foarte eficienta impotriva stafilococului auriu.

   –  Lupta impotriva arsurilor, micozelor si ulcerelor de stomac;

   –  Poate sa isi pastreze proprietatile pentru perioade lungi de timp, fiind buna pentru consum chiar si dupa ani intregi;

   –  Poate fi pusa pe rani, arsuri, iritatii sau micoze si este eficienta pentru eliminarea acestora.

Ambele produse reusesc sa fie extrem de sanatoase, iar consumul frecvent poate avea efecte vizibile asupra corpului, motiv pentru care nu trebuie sa lipseasca din nicio casa.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă