VIDEO Cei doi neurochirurgi de la Colentina explică de ce au demisionat: „Meseria asta e despre creier și coloană vertebrală”

de Mihai Diac , 04 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 23:48, 04 septembrie 2017
Foto: Arhivă

Cei doi medici neurochirurgi de la Spitalul Colentina, Ionuț Gobej (37 de ani) și Dorin Bică (36 de ani), au explicat, luni, pentru site-ul recorder.ro, de ce au decis să demisioneze de la această unitate sanitară.

Ei afirmă că în anul 2014 s-au întors din Franța, unde și-au făcut rezidențiatul, iar apoi au înființat, la Spitalul Colentina, una dintre cele mai moderne secții de neurochirurgie din România.

Eforturile lor s-au blocat după ce, în luna ianuarie 2017, primarul general Gabriela Firea l-a demis pe Bogdan Andreescu și a instalat-o la conducerea Spitalului Colentina pe Silvi Ifrim.

Cei doi neurochirurgi afirmă că, după schimbarea managerului, condițiile din spital s-au deteriorat grav, până la punctul în care nu mai există nici măcar materiale de bază pentru efectuarea operațiilor.

„Aici e vorba despre principiile noastre, nu despre un manager sau altul. Eu nu vreau să fac compromisuri și să am pacienți pe conștiință. Nu pot să-i operez într-un loc unde nu sunt condițiile necesare. Și uneori aceste condiții înseamnă 10 lei, cât costă firul cu care închizi operația. Chiar atât de săraci suntem? Dacă situația e atât de grea, eu mă retrag pentru că nu vreau să particip la o crimă”, avertizează Dorin Bică.

Comentarii

 • Mihai

  05 septembrie 2017 20:24

  L oricând în parlament sinteza în proporție de 99,9hoți și hiene? Indivizi fără scrupule ,își aduc aminte de tine odată la 4 ani cine Îți dă un mic și o găleată inscripționate, în rest ești o vita Bună demult.

  raspunde comentariului
 • Lorica

  05 septembrie 2017 20:02

  Legile care pot influenta Sanatatea,trebuiesc avizate de o comisie ,din cei mai buni experti din Sanatate,altii decit cei din Parlament..Vreti,nu vreti,trebuie sa recunoasteti ca,in Parlament nu sunt,neaparat, intotdeauna, cei mai buni specialisti,dintr-un domeniu sau altul. Sau,nu ne pasa de Sanatatea noastra !

  raspunde comentariului
 • Marius N

  05 septembrie 2017 11:38

  Firea ar trebuii sa-si dea demisia !Sa plece o nulitate ca ea ! Nu sa pierdem 2 valori.

  raspunde comentariului
anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design