VIDEO Cei doi neurochirurgi de la Colentina explică de ce au demisionat: „Meseria asta e despre creier și coloană vertebrală”

Cei doi medici neurochirurgi de la Spitalul Colentina, Ionuț Gobej (37 de ani) și Dorin Bică (36 de ani), au explicat, luni, de ce au decis să demisioneze de la această unitate sanitară.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 04.09.2017 - 23:48

Cei doi medici neurochirurgi de la Spitalul Colentina, Ionuț Gobej (37 de ani) și Dorin Bică (36 de ani), au explicat, luni, pentru site-ul recorder.ro, de ce au decis să demisioneze de la această unitate sanitară.

Ei afirmă că în anul 2014 s-au întors din Franța, unde și-au făcut rezidențiatul, iar apoi au înființat, la Spitalul Colentina, una dintre cele mai moderne secții de neurochirurgie din România.

Eforturile lor s-au blocat după ce, în luna ianuarie 2017, primarul general Gabriela Firea l-a demis pe Bogdan Andreescu și a instalat-o la conducerea Spitalului Colentina pe Silvi Ifrim.

Cei doi neurochirurgi afirmă că, după schimbarea managerului, condițiile din spital s-au deteriorat grav, până la punctul în care nu mai există nici măcar materiale de bază pentru efectuarea operațiilor.

„Aici e vorba despre principiile noastre, nu despre un manager sau altul. Eu nu vreau să fac compromisuri și să am pacienți pe conștiință. Nu pot să-i operez într-un loc unde nu sunt condițiile necesare. Și uneori aceste condiții înseamnă 10 lei, cât costă firul cu care închizi operația. Chiar atât de săraci suntem? Dacă situația e atât de grea, eu mă retrag pentru că nu vreau să particip la o crimă”, avertizează Dorin Bică.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...