4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialBerea fara alcool poate preveni infecțiile respiratorii

Berea fara alcool poate preveni infecțiile respiratorii

Consumul de bere fara alcool poate avea efecte antiinflamatorii și poate reduce infecțiile tractului respirator superior, arată un studiu realizat de cercetătorii germani de la Facultatea de Prevenție și Medicină Sportivă din cadrul Universității Tehnice din Munchen.

Infecţiile tractului respirator superior sunt cele mai frecvente afecțiuni ale sezonului rece. Principala lor cauza este inflamarea gâtului, a sinusurilor și a nasului, ca urmare a virusurilor și bacteriilor care circulă în atmosferă.

Studiul cercetătorilor germani de la Universitatea Tehnică din Munchen a evidențiat că polifenolii care se regăsesc în mod natural în berea fără alcool pot avea proprietăți anti-oxidante, anti-patologice și anti-inflamatorii, ceea ce poate reduce incidența bolilor tractului respirator superior. Cercetarea germană a mai relevat faptul că polifenolii din berea fără alcool pot îmbunătăți recuperarea celulelor musculare cardiace după un efort intensiv și prelungit.

Aceste descoperiri sunt valoroase pentru sportivi și persoanele care depun un efort fizic susținut, deoarece în urma unei activități intense și prelungite pot rezulta creșteri ale biomarker-ilor care semnalează o activitate inflamatorie, disfuncții ale sistemului imunitar, cât și un nivel ridicat de risc în ceea ce privește infecțiile, în special cele ale tractului respirator superior.

„Studiul de față demonstrează posibilele efecte benefice ale consumului de bere fără alcool, pentru inimă și tractul respirator. Polifenolii care se regăsesc în mod natural în alimente precum fructele și legumele sau în băuturi precum berea fără alcool au într-adevăr o influențムpozitivă asupra organismului uman. Astfel, berea fără alcool este o băutură-aliment bine venită pentru cei care depun mult efort fizic, nu doar prin efectul de hidratare a organismului, dar și prin aportul de polifenoli”, a explicat nutriționistul Corina Zugravu.

În cadrul studiului, desfășurat pe parcursul a 15 săptămâni, pentru testarea infecțiilor tractului respirator superior au fost incluși 277 de alergători la maraton, având o stare bună de sănătate, cu vârsta medie de 42 de ani, iar pentru analiza creșterii biomarkerilor reprezentând activitatea imflamatorie au fost analizați 102 alergători bărbați participanți la maratoane, cu aceeași vârstă medie.

Studiul a fost prezentat de profesorul Johanes Scherr, în premieră, în cadrul Simpozionului Internațional Beer&Health, care a avut loc în septembrie la Bruxelles.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă