20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialArahidele protejează împotriva alergiilor, la vârste fragede

Arahidele protejează împotriva alergiilor, la vârste fragede

Copiii care au mâncat din primii ani de viață arahide sunt mai protejați împotriva alergiilor, chiar dacă au întrerupt consumul timp de o perioadă mai lungă de timp, potrivit rezultatelor unui test clinic publicat vineri și citat de AFP, citată de Agerpres.

Acest studiu numit “LEAP-On“, publicat în revista americană New England Journal of Medicine, este o extensie a celui intitulat “LEAP ou Learning Early About Peanut Allergy“, care a demonstrat pentru prima dată că un consum timpuriu de arahide, de la primele patru luni până la cinci ani de viață, reduce cu 81% rata alergiilor la copii, față de cei care nu au consumat niciodată alune.

Acest prim studiu fusese realizat asupra unui număr de 640 de copii pe baza observațiilor făcute în Israel unde foarte puțini copii suferă de alergii la arahide, comparativ cu copiii evreilor care trăiesc în Marea Britanie.

Sugarii israelieni încep să consume de timpuriu arahide, comparativ cu cei din alte țări unde se recomandă să fie evitate de teama alergiilor. Dar studiul nu a permis să se răspundă la întrebarea dacă participanții rămân protejați împotriva alergiilor la arahide și dacă întrerup consumul o perioadă mai lungă de timp, au explicat cercetătorii.

Pentru a răspunde, ei au urmărit 556 dintre cei 640 de copii participanți la studiul clinic LEAP, dar care nu au mai mâncat timp de un an arahide. După 12 luni de întrerupere a consumului, doar 4,8% din copiii care au mâncat din primii ani de viață arahide au devenit alergici, față de 18,6% care nu consumaseră de timpuriu arahide.

Efectul de protecție a persistat timp de un an chiar și la copiii care au evitat total să mănânce arahide și la cei care au consumat alune cu unele întreruperi. Cercetarea a fost realizată de Institutul Național American pentru Alergii și Boli Infecțioase (NIAID).

 

Trei tipuri de nuci care te feresc de boli

 

Nucile se află în topul alimentelor cu antioxidanți care ajută la întărirea sistemului imunitar și prevenirea bolilor. Nucile pecan, nucile românești și arahidele sunt cele trei tipuri de nuci care conțin cea mai mare cantitate de antioxidanți.

Topul a fost întocmit de un grup de oameni de știință care a măsurat capacitatea antioxidantă a 3.139 de alimente din toată lumea. Această capacitate antioxidantă este exprimată în unități ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) per 100 g de aliment.

Nucile pecan au aproape 18.000 de unități ORAC, nucile românești conțin peste 13.500 de unități, iar banalele arahide au 9.645 unități ORAC. Aceste tipuri de nuci sunt urmate în top de migdale si fistic care conțin 4.500 de unități, alune cu 3.000 de unități.

Ultimele patru locuri în top 10 cu valori sub 2.000 de unități ORAC sunt ocupate de nucile mai rare, macadamia, nucile braziliene, caju și nucile (semințele) de pin.   

Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă