7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecial5 moduri în care poți deveni mai inteligent

5 moduri în care poți deveni mai inteligent

Inteligența nu este doar nativă, creierul putând fi antrenat pentru a funcționa optim. De asemenea, o viață ordonată și bine drămuită te ajută să găsești soluții mai bune într-un timp mai scurt.

Dacă vrei să devii mai înțelept, să lupți împotriva îmbătrânirii minții, atunci trebuie să știi că există o serie de strategii pentru realizarea acestor deziderate menționate de portalul mercola.com.

1. Exercițiile ajută creierul uman să funcționeze la capacitatea optimă, prin multiplicarea celulelor nervoase. Exercițiile sunt benefice deoarece îmbunătățesc activitatea neuronală și scad riscul apariției bolilor vasculare. Un studiu publicat în 2010 în revista Neuroscience arată că exercițiile făcute în mod regulat nu doar îmbunătățesc circulația sângelui, dar au ajutat  maimuțele implicate în experiment să învețe de două ori mai repede temele pe care le-au avut de făcut decât maimuțele care nu au făcut exerciții.

2. Omega 3 este o sursă bogată de DHA (acid docosahexaenoic) pe care corpul uman nu îl poate produce și care trebuie luat din dieta zilnică. Mesele necesare pentru a suplini aceste lipsuri sunt compuse din pește sau preparate pe bază de ficat.

3. Somnul nu este esențial doar pentru regenerarea psihică a organismului, dar și pentru a găsi soluții creative la diverse probleme. Somnul ajută la resetarea creierului și îți permite să privești problemele din unghiuri diferite.

4. Stimulente. Creierul se regenerează permanent, nu este “îngheţat“ şi cu cât este stimulat, cu atât obţinem un răspuns mai bun, a precizat doctorul Dafin Mureşanu. Astfel, organismul uman are o capacitate incredibilă de a se regenera, dar ea trebuie alimentată, stimulată. “Dacă stai degeaba, activitatea creierului se reduce. Fac un apel către tineri să citească, să mănânce mai puţină mâncare procesată, să aibă activitate fizică permanentă, să interacţio-neze direct şi continuu cu oamenii din jur, să nu fie sclavii tehnologiei. Să nu ajungă până acolo încât să-şi trimită SMS-uri dintr-o cameră în alta, deoarece acest comportament înseamnă dezastru pentru creier“, a mai precizat medicul.

5. Muzica. Este deja dovedit științific că muzica îmbunătățește activitatea creierului. Efectul Mozart, care sugerează că devii mai inteligent și găsești soluții mai ușor ascultând muzică clasică, a fost dovedit de anumite studii. 

Astfel, cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio, din oraşul american Columbus, au anunţat că au obţinut primul creier uman aproape complet format, în condiţii de laborator, în cadrul unui studiu care ar putea să ducă la o accelerare spectaculoasă a cercetărilor din domeniul maladiei Alzhei-mer, scrie Mediafax. Creierul, creat pe baza unor celule epiteliale adulte prelevate de la un om şi cultivate apoi în eprubetă timp de 15 săptămâni, are în prezent o mărime comparabilă cu aceea a unei gume de şters din extremitatea unui creion, au precizat reprezentanţii universităţii americane. El are aceeaşi maturitate ca aceea a creierului unui fetus de 5 săptămâni şi conţine 99% din genele existente în creierul unui fetus uman complet dezvoltat.   

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...
Ultima oră
Pe aceeași temă