15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăSute de angajați ai Poliției Locale au protestat în fața Guvernului, cerând...

Sute de angajați ai Poliției Locale au protestat în fața Guvernului, cerând reducerea vârstei de pensionare

UPDATE 15,30: Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a primit o delegație a Sindicatului Pro Lex și a promis că va analiza revendicările polițiștilor locali, anunță un comunicat al Guvernului României.

“Ministerul Muncii va face o analiză comparativă privind condițiile de încadrare în muncă ale polițiștilor locali și din Poliția Națională pentru a vedea în ce măsură parte din personalul Poliției Locale ar putea fi asimilat Poliției Naționale”, precizează comunicatul.


Sute de polițiști de la Poliția Locală protestează marți în fața Guvernului, în cadrul unui miting organizat de Sindicatul Pro Lex, cerând reducerea vârstei de pensionare, informează Agerpres.

“Avem o singură revendicare: reducerea vârstei de pensionare, în condiții comparabile cu ale polițiștilor. Dreptul acesta este în lege doar că nu este materializat prin faptul că nu au dat o hotărâre de guvern sau un regulament pentru a stabili concret cum se reduce vârsta de pensionare”, a precizat Vasile Lincu, președinte al Sindicatului Național al Politiștilor și Vameșilor “Pro Lex”.

Potrivit unui comunicat al sindicatului, deși în Legea poliției locale se prevede dreptul acestora de a beneficia de încadrarea muncii în condiții deosebite sau speciale, cu efect de reducere a vârstei de pensionare, nu există norme care să stabilească efectiv cum se valorifică acest drept.

În aceste condiții, polițiștii locali vor îndeplini misiuni de ordine publică și rutier până la 65 ani, în timp ce juriștii și contabilii din Poliția Română, de aceeași vârstă, vor fi la pensie de cel puțin 10 ani.

Sindicatul mai precizează că Senatul a adoptat un proiect de modificarea a legii care rezolvă problema, însă parlamentarii din comisiile Camerei Deputaților și Guvernul Cioloș nu susțin proiectul.

Vasile Lincu a declarat că marți, în jurul orei 13, urma să aibă loc o întrevedere cu ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, și cu o delegație de la Guvern.

Potrivit lui Vasile Lincu, la protestul care se desfășoară în intervalul orar 12:30 — 14:30 ar trebui să participe 1.200 de persoane din întreaga țară.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Doliu în baschetul românesc. S-a stins din viață fostul mare jucător și antrenor Horațiu Giurgiu

În această dimineață, cu puțin timp înainte de a împlini vârsta de 86 de ani, s-a stins din viață una dintre legendele baschetului românesc,...
Ultima oră
Pe aceeași temă