13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăStudiu: După vârsta de 35 de ani, angajații încep să îşi dispreţuiască...

Studiu: După vârsta de 35 de ani, angajații încep să îşi dispreţuiască locul de muncă

Unul din şase angajaţi britanici cu vârsta de peste 35 de ani recunoaște că este nefericit, ceea ce înseamnă aproape dublu faţă de numărul celor sub 35 de ani, indică un studiu realizat de firma de resurse umane Robert Half din Marea Britanie, scrie Bloomberg citată de Mediafax.

Angajaţii mai în vârstă tind să fie mai nefericiţi la locul de muncă decât colegii lor mai tineri. Aproape o treime din persoanele cu vârsta de peste 55 de ani au declarat că nu se simt apreciaţi, în timp ce 16% au spus că nu au prieteni la locul de muncă.

Unele dintre cauze sunt reprezentate de stresul de a fi într-o poziţie superioară şi dezamăgirea de a nu ocupa funcţia dorită de-a lungul carierei, potrivit Bloomberg.

„Vine un moment în care fie nu ai atins succesul, munca te-a epuizat sau experinţa trăită sugerează că familia este mai importantă. Te întrebi: pentru ce fac asta?”, a declarat profesorul Cary Cooper, cercetător la Manchester Business School.

Studiul a fost aplicat asupra unui eşantion de 2.000 de angajaţi din Marea Britanie.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă