Primele meserii care vor dispărea din România şi vor fi înlocuite de roboți

de Andrei Mărgăritescu , 02 aprilie 2017 - stire actualizata la ora 16:54, 02 aprilie 2017
Primele meserii care vor dispărea din România şi vor fi înlocuite de roboți

Meseriile care au început să dispară din companiile de producţie, în urma avansului tehnologiei, sunt prelucrătorii prin aşchiere, aceştia fiind înlocuiţi cu centre de prelucrare automată, şi sudorii, astăzi aproape în exclusivitate sudura făcându-se cu ajutorul roboţilor.

„Este interesant de văzut cum avansul tehnologiei afectează în mod direct companiile de producţie şi în ce măsură angajaţii de aici ar putea să înceapă să îşi facă griji în legătură cu siguranţa locului de muncă. Dacă ar fi să vorbesc strict despre o companie de producţie, meseriile care au început să dispară vizează prelucrătorii prin aşchiere, aceştia fiind înlocuiţi cu centre de prelucrare automată, dar şi sudorii. Astăzi, aproape în exclusivitate sudura se face cu ajutorul roboţilor”, a afirmat Nicu Durău, director de Resurse Umane în cadrul unei companii, potrivit Mediafax.

Pe de altă parte, el a adăugat că nu ar trebui să ne simțim amenințați de evoluția tehnologiei, pentru că există o mare putere de adaptabilitate a omenirii care se regăsește și în adaptabilitatea forței de muncă.

„Industria asigură tot spectrul de profesii de la muncitorii cu calificare de bază, la profesioniştii în domeniu. Primii vizaţi de avansul tehnologic sunt muncitorii cu calificare de bază, cei care execute operaţii repetitive”, a adăugat specialistul în HR.

Potrivit acestuia, provocarea va fi şi pe partea sistemului de învăţământ, în sensul că job-urile şi complexitatea lor trebuie să fie intuită şi promovată atât de sistemul de învăţământ de stat, cât şi de cursurile oferite de companii.

Loading...

Comentarii

 • Negru Vasilica

  15 aprilie 2017 18:08

  Un film original si bani online pentru tine! Avem un vis Hollywood! Te-ai saturat de sefi? Oferta sigura si serioasa Proiect B! Lucrezi fara stres! Bani online pe drumul spre Hollywood! Aici ai o sansa uriasa! Cea mai buna echipa pentru Hollywood! Oferta exclusiva pentru invingatori! Castigi acasa la tine! Cere acum detalii mai multe la adresa de emailvasilica.negruyahoo.com

  raspunde comentariului
 • mirela

  03 aprilie 2017 15:17

  Aveti dreptate cu paznicul de la Lidl ,si fratele meu a fost controlat de catre acest mitocan malai mare care paraziteaza locul .Oricum ,la cat au crescut preturile la Lidl ,in curand vor ramane jecmanitorii numai cu paznicul .

  raspunde comentariului
 • oscnrt

  03 aprilie 2017 10:51

  Da, meseriile productive dispar ,in schimb se inmultesc paznicii din magezine care sar la gatul cumparatorilor fara motiv ,numai pentru a arata ce utili sunt .Asa se intampla la Lidl din prelungirea Ghencea care este mai tot timpul gol dar au un ******* care se plictiseste de atata treaba si sare la gatul cumparatorilor .De altfel preturile sunt din ce in ce mai mari ,dar au bani sa plateasca un prostanac fara meserie dar deosebit de obraznic cu cumparatorii.

  raspunde comentariului
 • HR

  02 aprilie 2017 17:53

  Procesarea pe calculator a fost implementata in majoritatea meseriilor, strungarii n-au disparut ci comanda strungul pe tastatura sau cu Laptop-ul.

  raspunde comentariului
anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design