VIDEO. O firmă de textile din Prahova a fost amendată cu 10.500 de lei, pentru că directorul își umilește angajații. El a fost filmat în timp ce le spunea ”animale dezgustătoare” oamenilor care își cereau banii

de Mihai Diac , 11 august 2017 - stire actualizata la ora 14:28, 11 august 2017

Inspecția Muncii a anunțat, vineri, că a amendat cu 10.500 de lei firma de textile Unique Clothing SRL din județul Prahova, după ce un director a fost filmat în timp ce își înjura şi umilea personalul.

Pe viitor, Inspectoratul teritorial de muncă Prahova va monitoriza modul în care aceste măsuri sunt realizate. În domeniul securității și sănătății în muncă, societatea a fost amendată cu 8.000 de lei și s-au aplicat avertismente scrise și verbale.

Inspectorii de muncă au dispus și măsuri de ordin tehnic, printre care marcarea și întreținerea căilor de acces și de circulație, păstrarea în stare liberă a acestora, înlăturarea materiilor prime depozitate necorespunzător, precum și asigurarea de vestiare corespunzătoare separate lucrătorilor, pentru femei și bărbați.

De asemenea, în domeniul relațiilor de muncă, societatea a fost amendată cu 2.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la repausul săptămânal. De asemenea, s-a constatat ca angajatorul nu a evidențiat munca suplimentară prestată de salariați, fiind dispusă măsura obligatorie de remediere a neconformității dispuse.

Pentru că angajatorul nu a făcut dovada achitării drepturilor salariale pentru o parte dintre muncitori, Inspecția Muncii a dispus caangajații să fie plătitți. 

Totul s-a întâmplat în data de 16 iunie. Directorul tehnic al firmei, Eleftherios Vanellis, i-a strâns pe angajați în mijlocul fabricii și și-a început discursul cu precizarea că salariile sunt pregătite, însă vor fi date cu întârziere. După această afirmație angajații au început să vorbească între ei, moment în care șeful și-a pierdut calmul și a început să-i jignească și să-i înjure. În continuare, translatorul a preferat să nu traducă întocmai cele spuse de bărbat, conform publicației locale Observatorul Prahovean. 

"Sunteți niște animale nenorocite! Sunteți dezgustători! Tăceți dracului din gură! Dacă nu vă place, cărați-vă dracului! Țărani nenorociți!", le-a spus directorul tehnic angajaților. 

Contactat de Știrile TVR, directorul a fost de negăsit, susținând că și-a luat concediu, iar alte persoane din conducere consideră că este vina angajaților.

Atenție, filmarea conține limbaj licențios!

Comentarii

 • ionica

  11 august 2017 19:54

  proceduri psihologice specifice de inrobire cu rezultate spectaculoase in regimurile comuniste

  raspunde comentariului
 • Radu S

  11 august 2017 18:22

  Grecul face pe nebunul. Nu e el cel mai în măsură să insulte.

  raspunde comentariului
 • Patron porc grec!!

  11 august 2017 14:22

  Acest porc crec trebuie pus in lanturi la Berevoiesti vreo 6 luni , batut si umilit in fiecare zi, apoi expulzat cu interdictie de intrare 10 ani si fara sa mai poata fce firme in ROMANIA !! E un porc urcat in copac !! RUSINE !! TREBUIA SA FIE LINSAT PE LOC !!!

  raspunde comentariului
 • Alessia

  11 august 2017 12:49

  Pentru o mica firma de textile amenda e enorma. Exista riscul să intre în insolventa și apoi în faliment. Nu câștigă nimeni, nici patronul, nici angajații fiindca rămân șomeri și nici chiar statul care a încasat amenda dar va plăti ajutor de șomaj care va depăși suma de 10500 lei.

  raspunde comentariului
anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design