Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu: Toți bugetarii vor avea în sporuri voucher de vacanţă şi două norme de hrană

de Iulia Iancu , 09 martie 2017 - stire actualizata la ora 18:34, 09 martie 2017
Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu: Toți bugetarii vor avea în sporuri voucher de vacanţă şi două norme de hrană

Bugetarii vor primi în sporuri, un voucher de vacanţă şi două norme de hrană, a declarat ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu. Ea a menţionat că draftul legii salarizării va fi făcut public la finalul lunii martie, potrivit Mediafax.

"Toti bugetarii vor avea în sporuri voucher de vacanţă şi două norme de hrană. Ce ne asiguram noi cu aceasta ocazie e că absolut toată lumea va avea o distribuţie corectă a sporurilor, nu se mai întâmplă ca până acum când şefii luau sporuri foarte mari faţă de ale angajaţilor. Legea aceasta e aproape de la zero, proiectul doamnei Rovana Plumb avea o anvelopă de 42 de miliarde de lei, proiectul nostru e pe 32 de miliarde, proiectul tehnocraţilor era pe 19 miliarde. În aceste condiţii a trebuit să regândim totul aproape de la zero. Desigur, principii s-au păstrat de acolo, de exemplu 5% fond de premiere pe care ordonatorul să îl aibă la dispoziţie. La nivelul ordonatorului de credite, însă, nu se va putea merge din total salarizare cu mai mult de 30% pentru sporuri. Un poliţist care e în strada, sigur că poate să primească un spor de 70%, dar alt funcţionar care sta la birou nu va putea primi acelaşi spor, pentru ca pe medie institutia va trebui sa se inchida la 30%", a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

La începutul săptămânii au avut loc discuţii cu sindicatele MAI şi cu cele din sănătate. Potrivit proiectului prezentat luni sindicatelor din Ministerul de Interne, creşterile salariale se vor face gradual până în anul 2021, cea mai mare majorare fiind pentru gradul de soldat din MApN, de 267%, în timp ce la MAI, creşterea cea mai mare va fi la funcţia de plutonier major, de 126%.

 

Comentarii

 • Didos

  10 martie 2017 12:39

  Ete minunat ! Preturile vor exploda , incepand cu energia ! Cine vor fi loviti crunt ? Amaratii de pensionari de rand , vesnic vrajiti si fentati , cu un crovig uscat ! Da , chiar ! Ce nevoie are tara de pensionari ?! La parcul rece cu ei !

  raspunde comentariului
 • Exista o explicatie

  10 martie 2017 3:01

  Poate nu stiati,dar Craiova ete cetatea baniei.

  raspunde comentariului
 • Negro

  09 martie 2017 21:03

  Doamna Lia Olguta Vasilescu delireaza. Dumneaei crede ca daca viseaza niste chesti despre bunastarea Romaniei acestea se indeplinesc. Nu stiu ce pregatire are aceasta femeie, dar ceea ce spune se gasesc in basmele de adormit copiii. Daca dumneaei ne considera astfel de nevarstnici, ne poate avea de partea domniei sale. Daca insa ne da creditul a ceea ce suntem, atunci sa aiba in vadere ca va raspunde de nebuniile domniei sale. Caci nu este doar ceea ce ar vrea sa fie. Ci o persoana cu discernamant politic. Deci va raspunde de ceea afirma in delirul puterii absolute.

  raspunde comentariului
 • Zagura

  09 martie 2017 20:54

  Ce e aia norma de hrana?

  raspunde comentariului
 • vasile

  09 martie 2017 20:06

  Două norme la hrană și o jumătate de normă la muncă. Olguțo, da de productivitatea muncii ai auzit ? Sau pentru social-democrați asta este un moft ?

  raspunde comentariului
  • Nilson

   10 martie 2017 4:11

   care dreakku de social democrati ? de PCRisti vrei sa zici, bunici, tatici si odrasle care se hranesc pe banii prostilor care inca mai produc cate ceva

   raspunde comentariului
 • Theodor Iliescu

  09 martie 2017 19:55

  De unde ma-ta fa olgutzo dati voi toti banii astia ? Ca doar nu ai adus de acasa - de pe al Craiova banisori !Cretinilor ! Vindeti viitorul tarii ca sa puteti fura in liniste cativa ani ! Si dupa voi.... POTOPUL ! Tot ceea ce faceti cu aceste POMENI ELECTORALE este un JAF organizat ! Acoperiti pungasiile voastre cu aceasta perdea de fum si pomeni ! Iar dupa voi - cei care vor veni - si vor fi obligati la economii drastice - VOR FI CATALOGATI CA TRADARORI DE NEAM ! Vezi cazul guvernarii Tariceanu PSD chiar daca din umbra !! care a dus tara pe marginea prapastiei financiare si polita a platit-o Boc si Basescu ! Dupa voi pungasilor cine o sa plateasca ? Hiene nesatule - total incapabile sa inteleaga ceva sin economie sau politica ! Jaavre iesite din mlastina prostiei si coruptiei - ajunsi la carma tarii. RUSINE tzatzo ! Locul tau nu e intr-un guvern - Ti-as spune unde dar ... ne e "political corect" !

  raspunde comentariului
  • Franjo Glavina

   10 martie 2017 0:41

   Nu o chema OLGUTA! Ci AL KOO LUTA!

   raspunde comentariului
  • Franjo Glavina

   10 martie 2017 0:40

   AL KOO LUTA DACA AJUNGI LA JILAVA ITI PROMIT O LIMONADA DE PERETE CU CEVA SPIRT ALBASTRU. SPER SA NU MA REFUZI BUNACIUNE!

   raspunde comentariului
 • ca la nebuni

  09 martie 2017 19:15

  lasane ******** in pace ca ati dat cu o mina si luati cu zece...acuma scumpiti gazele cu foarte mult

  raspunde comentariului
anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design