CNMR cere Ministerului Transporturilor să pensioneze mai devreme controlorii de trafic aerian, întrucât la 65 de ani ei au concentrarea diminuată drastic

de Mihai Diac , 09 mai 2017 - stire actualizata la ora 17:52, 09 mai 2017
Alexandru Cumpănașu, președintele CNMR

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) anunță că se solidarizează cu salariații ROMATSA, care urmează să intre în grevă, și cere Ministerului Transporturilor să scoată mai devreme la pensie controlorii de trafic aerian.

CNMR consideră că, în cazul acestor salariați, "menținerea în activitate  până la vârsta maximă de pensionare actuală reprezintă o mare greșeală și pune în pericol viața  pasagerilor", precizează un comunicat semnat de Alexandru Cumpănașu, președintele CNMR.

Potrivit acestui comunicat, pentru controlorii de trafic aerian, vârsta medie de pensionare este între 52 și 57 de ani. În plus, există multe țări unde nu este permis la un centru de dirijare sau la un turn cu complexitate și trafic foarte mare să dirijezi mai mult de 10 – 15 ani, după care te mută în alte unități de trafic.

"Vârsta de pensionare pentru controlorii ATSR este acum de 65 ani în România, vârsta la care reflexele și concentrarea necesară  unor astfel de atribuții sunt diminuate drastic", avertizează CNMR.

Comentarii

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design