4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBest Employer Study: creșterea performanței companiei prin mai buna implicare a angajaților

Best Employer Study: creșterea performanței companiei prin mai buna implicare a angajaților

Aon Romania, unul din principalii jucători pe piața de brokeri de asigurare și reasigurare din România, organizează anul acesta a doua ediție a studiului „Best Employers Study” sub coordonarea Aon plc, lider mondial în furnizarea de soluţii privind managementul riscului şi consultanță în domeniul resurselor umane. Rezultatele studiului vor fi făcute publice pe 27 noiembrie, în cadrul Galei de premiere a celor mai buni angajatori din România.

Best Employers Study (BES) este realizat pe o perioadă de aproximativ 9 luni și oferă o clasificare a companiilor din punct de vedere al imaginii pe care o au ca angajator în piața forței de muncă, identificând zonele cu cel mai mare impact în creșterea performanței angajaților.

Studiul se adresează companiilor care au peste 50 de angajați și cel puțin doi ani de activitate pe piața din România.

Pe lângă topul celor mai buni angajatori, care va fi publicat la nivelul României la sfârșitul lunii noiembrie și la nivel CEE în primăvara anului viitor, acest studiu furnizează o serie de informații atât despre angajatori, cât și despre angajați.

BES analizează nivelul de engagement al angajaţilor în baza analizării a trei dimensiuni: „SAY” (angajaţii care vorbesc pozitiv despre compania pentru care lucrează, în discuţiile cu prietenii, colegii sau clienţii), „STAY” (angajaţii care vor să rămână în companie pentru mai mult timp şi care nu se gândesc să o părăsească) şi „STRIVE” (angajaţii care depun un efort suplimentar pentru a ajuta la obţinerea de rezultate pentru companie).

Conform ediției derulate în 2013, printre factorii care influențează implicarea angajaților participanți la BES, se numără „resources” (resurse), „processes” (procese), „employer brand” (marca de angajator), „people focus” (atenția acordată angajaților).

Rezultatele obținute anul trecut, la prima ediție a studiului în România, au arătat că nivelul mediu de engagement în cadrul companiilor locale este cu 2% mai mare decât cel al companiilor din regiunea Europei Centrale şi de Est participante la cercetare. Studiul reprezintă o evaluare actuală a companiilor și oferă posibilitatea de a realiza aceste analize comparative la nivel local și regional, foarte utile atât pentru angajatori, cât și pentru angajați, dar și pentru piața muncii în general. Acum că suntem aproape de finalizarea cercetării pe anul în curs, așteptăm să vedem ce surprize, dar mai ales ce insight-uri ne va oferi aceasta”, spune Valentin Tuca, CEO Aon South Eastern Europe.

Studiul organizat în 2013 la nivelul CEE a inclus informații colectate în urma participării la sondaj a peste 360.000 de angajați din peste 430 de companii din regiune. România se află pe lista țărilor participante la studiu începând cu 2013, când s-a clasat pe locul 4 între țările din Europa Centrală și de Est, ca nivel de implicare profesională a angajaților, după Ungaria, Cehia și Rusia.

Clasificarea se bazează pe calcularea unui punctaj obținut pe baza opiniilor angajaților, ajustat cu nivelul de aliniere dintre strategia angajatorului, stilul de conducere și tipurile de procese – metodologie dezvoltată de Aon în cei aproape 20 ani de când efectuează acest studiu la nivel mondial.

Companii câștigătoare în 2013

Pe baza rezultatelor obținute în urma cercetării de anul trecut a fost realizat un clasament al celor mai buni angajatori din România, organizat pe 3 categorii de companii, în funcție de numărul de angajați.

La categoria companii mici (50 – 250 angajați), pe locul întâi s-a clasat compania Monsanto România, urmată de Roche România și de 3M România.

La categoria companii medii (251 – 1000 angajați) câștigătoare au fost Egger Romania (locul I), Dell International Services (locul II) și British American Shared Services Europe (locul III).

La categoria companii mari (peste 1000 de angajați) singura câștigătoare a fost Agricola Internațional. 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă