FOTO. UPDATE. Ziua Porților Deschise la Palatul Victoria în Săptămâna “Școala Altfel”

Palatul Victoria este joi, cu ocazia Zilei Porţilor Deschise, loc de plimbare pentru grupuri de copii de şcoală care au ales să vină la Guvern în "Săptămâna Altfel", perioadă a anului şcolar în care cursurile sunt înlocuite cu activităţi educative şi de informare, scrie Agerpres. Cei care doresc să viziteze sediul Guvernului vor avea acces pe la intrarea principală și pot vizita Sala Muntenia - unde se desfășoară ședinţele Guvernului, Sala Dobrogea, Sala Transilvania – unde sunt organizate ceremoniile oficiale, Sala Moldova – unde au loc întâlnirile oficiale ale primului-ministru cu înalți oficiali străini, precum și Centrul de presă.

Share

Elena Mitrovici 0 comentarii

Actualizat: 21.04.2016 - 14:17

UPDATE. 14:15. Palatul Victoria este joi, cu ocazia Zilei Porţilor Deschise, loc de plimbare pentru grupuri de copii de şcoală care au ales să vină la Guvern în "Săptămâna Altfel", perioadă a anului şcolar în care cursurile sunt înlocuite cu activităţi educative şi de informare, scrie Agerpres

"E foarte frumos aici la Guvern. Totul îmi place: sălile mari, oglinzile, arhitectura", spune Delia, o fetiţă de 9 ani, pentru care premierul "Dan" Cioloş " e un om ok". Fetiţa l-a văzut la televizor şi mărturiseşte că îi place "cum vorbeşte". Delia nu vrea să se facă prim-ministru când va fi mare, ci doctor de animale. 

Lavinia, colega de ei, spune că i-ar cere premierului "să fie bun cu copiii" iar miniştrilor "să muncească mai mult". 

De pe scaunul ministrului Educaţiei din sala de şedinţe a Guvernului, Mihai îi cere lui Adrian Curaj mai multe manuale şi îl sfătuieşte, de la distanţă, "să fie bun şi să nu fure". 

Cei mai mulţi dintre copii nu s-au declarat atraşi de o viitoare carieră politică, cu atât mai puţin de cea de prim-ministru. Întrebat dacă ar vrea să fie la un moment dat în locul lui Dacian Cioloş, unul dintre băieţii mai mari spune "sincer" că "e o responsabilitate prea mare". 

"Mai bine las pe cine vrea să se implice mult, cum trebuie implicat într-o astfel de slujbă", spune el, care vrea să se facă doctor şi crede că fiecare ar trebui să îşi facă treaba pentru care e plătit. 

Aflat în clădirea Guvernului, Dacian Cioloş nu s-a văzut cu micii vizitatori, din motive legate de program. Cioloş are joi un dejun de lucru cu preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, urmat de alte întrevederi. 

A fost prezent printre copii, pentru câteva minute, secretarul general al Guvernului, Sorin Chelmu. 

Chiar dacă nu s-au întâlnit cu premierul, copiii care au ajuns la Palatul Victoria au primit vouchere cu care pot intra gratuit în unul dintre cele cinci muzee partenere, în perioada 22-24 aprilie: Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi, Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" şi Muzeul Naţional "George Enescu" din Bucureşti. 

În Centrul de presă, copiii au avut ocazia să îşi aleagă cărţi, selectate pe categorii de vârstă - poveşti, dicţionare, enciclopedii, beletristică. 

11:00. Primele grupuri de elevi au ajuns la Palatul Victoria, începând cu ora 10.00, pentru a vizita sediul Guvernului cu ocazia Zilei Porților Deschise. Evenimentul marchează “Săptămâna Altfel -  Să știi mai multe, să fii mai bun!”, perioadă a anului școlar în care cursurile sunt înlocuite cu activități educative și de informare, se precizează într-un comunicat al Executivului.

“Cunoașterea deschide noi orizonturi” este mesajul pe care Guvernul dorește să îl transmită cu prilejul acestui eveniment. Pentru a încuraja lectura, elevilor le vor fi oferite cărți, alese pe categorii de vârstă, respectiv povești, dicționare, enciclopedii, beletristică. De asemenea, copiilor și tinerilor din clasele primare, gimnaziale și de liceu, le vor fi oferite vouchere, care asigură intrarea gratuită în unul din cele cinci muzee partenere, în perioada 22-24 aprilie 2016. Cele cinci muzee partenere sunt: Muzeul Național de Artă al României din București, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”, Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa“, Muzeul Național “George Enescu“ din București.

Elevii, profesorii, părinții și bunicii sunt așteptați la Palatul Victoria astăzi, până la ora 15.00. Gazde ale evenimentului sunt membri ai Guvernului și tineri care au făcut stagiul de practică în administrația centrală, în cadrul Programului Oficial de Internship.

Cei care doresc să viziteze sediul Guvernului vor avea acces pe la intrarea principală și pot vizita Sala Muntenia - unde se desfășoară ședinţele Guvernului, Sala Dobrogea, Sala Transilvania – unde sunt organizate ceremoniile oficiale, Sala Moldova – unde au loc întâlnirile oficiale ale primului-ministru cu înalți oficiali străini, precum și Centrul de presă.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...