Târgul Gaudeamus Carte Şcolară, la cea de-a X-a ediţie

de Rl online , 17 septembrie 2012
gaudeamus
Cea de-a X-a ediţie a Târgului Gaudeamus Carte Şcolară, organizat de Radio România, în parteneriat cu Uniunea Editorilor din România şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, se va desfăşura, în perioada 17 - 25 septembrie, în incinta unui pavilion expoziţional amplasat în Parcul Tineretului din Bucureşti, potrivit Agerpres.

 

 La eveniment vor participa peste 35 de edituri româneşti şi străine reprezentate în ţara noastră, agenţii de distribuţie de carte, alături de producători de notorietate în domeniul cărţii şcolare, al jocurilor educative şi al materialelor didactice pentru nivelul preuniversitar.

Dedicat segmentului educaţional al pieţei de carte, Târgul se anunţă a fi deopotrivă o platformă de prezentare a celor mai recente apariţii din domeniu, dar şi un eveniment dinamic şi interactiv, cu lansări de carte, dialoguri cu scriitori, dezbateri şi concursuri.

De asemenea, Târgul Gaudeamus Carte Şcolară continuă campania de donaţie de carte pentru bibliotecile rurale din România: vizitatorii şi expozanţii prezenţi la eveniment sunt invitaţi să doneze cărţi care vor fi direcţionate către biblioteci rurale cu deficit de aprovizionare de carte din zona Capitalei.

Liceenii bucureşteni sunt invitaţi la competiţia lecturii, în cadrul Concursului Naţional de Lectură "Mircea Nedelciu". Câştigătorul locului I va participa la finala concursului, care va avea loc cu prilejul Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de Învăţătură, 21-25 noiembrie, Bucureşti.

Totodată, Gaudeamus Carte Şcolară găzduieşte expoziţia de fotografie "Istoria imaginară a cărţii şi a scrisului", cuprinzând lucrări originale semnate de Jean Marc Godcs, fotograf francez, autorul imaginii din acest an a târgului. Între artă fotografică şi poezie, creaţiile semnate de Godcs pun în scenă o lume plină de candoare, proaspătă şi vie, în care există un singur protagonist: Cartea în ipostaze insolite şi mereu revelatoare.

Târgul, la care intrarea este liberă, poate fi vizitat de luni până sâmbătă între orele 11,00 - 19,00, iar duminică între 10,00 - 16,00.

Comentarii

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design