15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialRadu F Alexandru: În ceea ce priveşte homosexualii, dezbaterea trebuie făcută fără...

Radu F Alexandru: În ceea ce priveşte homosexualii, dezbaterea trebuie făcută fără prejudecăţi

Vicepreşedintele PDL Radu F. Alexandru a declarat, duminică, în ceea ce priveşte homosexualii, că în România dezbaterea trebuie făcută fără prejudecăţi, menţionând că această minoritate trebuie să aibă libertate deplină în a-şi organiza viaţa şi să se ajungă la “o normalizare deplină”, spune Mediafax.

Liderul PDL a enumerat o serie de modificări aduse la Constituţia maghiară, pe care le-a criticat, inclusiv definirea familiei drept căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. El a menţionat că această modificare ar fi fost respinsă de Curtea Constituţională din Ungaria.

Ulterior, Radu F. Alexandru a fost întrebat dacă susţine o altă formulă în care să fie definită familia.

“Este un subiect care a fost extrem de fierbinte în cursul săptămânii trecute. Aşa cum bine ştiţi, de zece ani în România a fost adoptată legea care prevede libertatea opţiunilor individuale şi a opţiunilor sexuale. De aici mai departe este un subiect deschis, este un subiect în care nu intrăm pe un punct de vedere final, este o dezbatere pe care trebuie să o ducem eliberaţi de orice fel de prejudecată, eliberaţi de orice fel de resentimente şi de văzut în perspectiva timpului dacă lucrurile…“, a afirmat vicepreşedintele PDL.

În ceea ce priveşte posibilitatea ca subiectul să fie luat în discuţie la revizuirea Constituţiei din România, Radu F. Alexandru a menţionat: “În momentul de faţă nu este un punct care urmează să fie prins … nimeni, niciun partid parlamentar nu şi-a exprimat în momentul de faţă un punct de vedere categoric, un punct de vedere final faţă acest lucru”.

“Ne-am pronunţat împotriva unor formulări total inadmisibile, de felul celor făcute de domnul senator Puiu Haşotti apropo de o propunere … respectiv «homosexualii sunt bolnavi». Ne-am pronunţat ferm respingând o asemenea abordare. Dar este o discuţie pe care trebuie să o purtăm, gândindu-ne pe de o parte la atitudinea cetăţenilor României în urmă cu ceva vreme faţă de această minoritate.

Trebuie să ne gândim la experienţa internaţională, europeană şi nu numai şi să vedem dacă trebuie să lăsăm încă zece ani pentru a intra într-o normalizare deplină şi într-o libertate deplină, ca cetăţenii unui stat – sau în speţă pentru că vorbim despre România – să aibă deplina libertate de a-şi organiza viaţa aşa cum consideră fără să aducă niciun fel de lezare a spaţiului public şi a celor în mijlocul cărora trăiesc”, a afirmat vicepreşedintele PDL.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a spus recent că nu are “absolut nimic” să le reproşeze homosexualilor, pe care îi consideră “doar nişte oameni bolnavi”, el comentând astfel iniţiativa deputatului USL Remus Cernea privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex.

“Domnul deputat Remus Cernea se dovedeşte un extravagant, ca să folosesc un cuvânt liniştit. Eu nu am absolut nimic să le reproşez homosexualilor, îi consider doar nişte oameni bolnavi. Homosexualitatea nu este o stare firească, nu este o relaţie naturală, motiv pentru care, după părerea mea, nu are absolut nicio şansă”, a declarat Puiu Haşotti pentru Ştirile ProTV, întrebat despre iniţiativa lui Cernea privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex.

Sâmbăta trecută, Puiu Haşotti a declarat pentru MEDIAFAX că cere PSD Constanţa retragerea sprijinului politic acordat deputatului Remus Cernea, pentru iniţiativa acestuia privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex.

Ulterior, luni, liderul senatorilor liberali a declarat că reacţiile sale referitoare la propunerile legislative avansate de deputatul Remus Cernea nu trebuie înţelese în sens strict patologic, el arătând că demersul său a fost unul politic.

“Trebuie să înţelegeţi exact ce a spus şi domnul viceprim-ministru Dragnea când a fost întrebat. A spus “Domnule, eu sunt un om normal”. Deci nu trebuie să înţelegeţi într-un sens strict patologic ceea ce am spus eu. Şi o să vedem ce zice Parlamentul”, a spus Haşotti.

El a arătat că a dat prea multă atenţie iniţiativelor lui Cernea, care nu au şanse să fie adoptate de Parlament. “E mult zgomot pentru nimic. A fost o greşeală. Am dat prea multă atenţie unei iniţiative legislative care nu are nicio şansă să treacă în Parlament”, a spus Haşotti.

El a precizat că reacţia sa a fost o reacţie politică. “A fost o reacţie pur politică la un demers politic, pentru că promovarea unei iniţiative legislative parlamentare este un demers politic”, a adăugat Haşotti.

Deputatul USL Remus Cernea a anunţat, în 12 aprilie, că vrea să iniţieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil între heterosexuali şi între persoanele de acelaşi sex, susţinând că acest model este aplicat în mai multe ţări europene.

Preşedintele Partidului Verde, Remus Cernea, a candidat la alegerile parlamentare din 2012 din partea USL în Colegiul 9 din Constanţa, reuşind să câştige un mandat de deputat.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă