Profesorii cer retragerea titlului de doctor lui Victor Ponta

de Rl online , 30 iulie 2012
248344 ecaterina andronescu

Mai multi profesori universitari, majoritatea de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, au trimis ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, o scrisoare deschisă in care cer să ii retragă titlul de doctor în drept premierului Victor Ponta, informeaza Mediafax.

În scrisoare, universitarii susţin că sunt indignaţi de "intervenţiile brutale" ale ministrului Andronescu şi ale politicienilor în cazul Ponta. În opinia celor 26, nu există niciun dubiu că premierul a plagiat şi spun că decizia de neplagiat a Consiliului Naţional de Etică este necredibilă şi semnalează un posibil conflict de interese.

Cornel Vîlcu, lector la Facultatea de Litere a UBB Cluj-Napoca, este unul dintre iniţiatorii scrisorii deschise. Cornel Vîlcu a declarat pentru gândul că atât el cât şi ceilalţi 25 de profesori universitari nu pot accepta ca Victor Ponta să deţină un doctorat după ce plagiatul din teza de doctorat a fost dovedit fără dubiu. De asemenea, Cornel Vîlcu spune că este de neacceptat ca ministrul Educaţie a ameninţat Universitatea Bucureşti cu desfiinţarea scolii doctorale înainte de anunţarea verdictului de plagiat.

Cornel Vîlcu a declarat că este convins că Universitatea Bucureşti va cere Ministerului Educaţiei să îl lase fără titlul de doctor pe Victor Ponta.

"Când o instituţie precum Universitatea din Bucureşti constată un plagiat precum cel al domnului Ponta, pasul următor este solicitarea de retragere a titlului de doctor. Iniţiativa noastră, a profesorilor din UBB, vine pentru că universitatea noastră nu a reacţionat la plagiatul domnului Ponta. Iniţial am solicitat din partea senatului UBB o poziţiei faţă de acest plagiat. Senatul a iniţiat o discuţie, dar care va dura foarte mult, probabil până în septembrie", a declarat Cornel Vîlcu.

"Plagiatul este un furt intelectual care trebuie sancţionat în orice condiţii"

Comentarii

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design