PLAGIAT PONTA. Vezi poziţia revistei “Nature” în legătură cu verdictul comisiilor care l-au anchetat pe premier

de Petre Badica , 22 iulie 2012
ponta

Publicaţia ştiinţifică Nature, cea care a scris pentru prima oară de plagiatul lui Victor Ponta, susţine într-un articol, că primul ministru "a fost scos basma curată de către comisia guvernamentală de etică (Conisliul Naţional de Etică - CNE n.red.), dar acuzaţiile de plagiat au fost reconfirmate de Universitate (Comitetul de Etică al Universităţii Bucureşti n.red..)".

"Două investigaţii în cazul acuzaţiilor de plagiat aduse premierului au ajuns la concluzii diferite, crescând astfel tensiunea în bătălia politică pe viaţă şi pe moarte care se dă la Bucureşti", scrie jurnalistul Quirin Schiermeier. Acesta aminteşte că CNE a găsit că lucrarea de doctorat a lui Ponta - finalizată în 2003 - îndeplineşte cerinţele academice "având doar lipsuri minore". Asta, în timp ce "Comisia de la Universitatea Bucureşti care a cuprins profesori de la toate facultăţile a descoperit elemente de plagiat în 115 din cele 297 de pagini ale lucrării.

Comsia urmează să prezinte raportul Senatului Universităţii care va propune Ministrului Educaţiei să-i retragă lui Ponta titlul de doctor."
"Nature" aminteşte că premierul nu a vrut să facă nici un comentariu pentru publicaţia ştiinţifică. Ministrul Educaţiei s-a antepronunţat spunând că CNE este singurul organism abilitat să dea un verdict de plagiat, scrie "Nature" care arată că în cazul CNE este vorba de un verdict mai degrabă politic.


"Ponta şi-a acuzat rivalii politici - inclusiv pe preşedintele Traian Băsescu- că au lansat acuzaţiile de plagiat la adresa sa ca partea a unei campanii politice ", mai remarcă "Nature".

 

 

 

Comentarii

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design