Pavel Năstase: Ministerul Educației începe revizuirea manualelor pentru clasele I - IV, deși acestea sunt noi

de Mihai Diac , 10 martie 2017 - stire actualizata la ora 14:31, 10 martie 2017
Foto: Arhivă

Ministrul Educației, Pavel Năstase, a anunțat că instituția pe care o conduce începe acțiunea de revizuire a manualelor pentru clasele I - IV, deși acestea sunt manuale noi.

Ministrul a făcut această declarație vineri, la postul Europa FM.

„Avem manuale noi pentru clasele I-IV, dar nu s-a întrebat nimeni dacă aceste manuale sunt potrivite sau nu” – a spus ministrul Pavel Năstase. „Nu a făcut nimeni o evaluare în acest sens. O s-o facem noi, pentru a realiza o corelare la nivelul sistemului, între manualele de la învățământul primar, gimnazial și liceal. Suntem în proces de reînnoire a manualelor. Anul acesta este rândul manualelor de clasa a V-a. Dar, dacă nu privim ca sistem, și nu plecăm de la cele 8 competențe care sunt la nivel european, și cu dezvoltarea acestora pe competențe specifice – primar, gimnazial și liceal – atunci există riscul să apară suprapuneri. Această revizuire – de la clasa I la clasa a XII – va fi una laborioasă, care să scoată în evidență toate problemele care țin de conținutul manualelor".


Citește și: Pavel Năstase, ministrul Educației: Universitatea de Vest din Timișoara trebuie să dea explicații despre lucrarea științifică a lui Grindeanu

Pavel Năstase a spus că, de când a devenit ministru, el nu a retras niciun titlu de doctor. Pe de altă parte, ministrul a refuzat să se pronunțe asupra situației premierului Sorin Grindeanu, care afirmă că a publicat o anume lucrare științifică, dar ea nu se găsește nicăieri.


 

Ministrul Pavel Năstase a declarat, vineri, că programa pentru gimnaziu, aprobată în anul 2016, nu presupune reducerea orelor de curs ci, dimpotrivă, există o creștere cu două ore, în medie, față de varianta ei anterioară.

Comentarii

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design