Ministrul Pavel Năstase afirmă că România va avea o nouă Lege a Educaţiei. Se pregătește și un concurs pentru directori de școli

de Mihai Diac , 15 februarie 2017 - stire actualizata la ora 18:13, 15 februarie 2017
Pavel Năstase

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a anunțat miercuri că ministerul său va elabora proiectul unei noi Legi a Educaţiei până la sfârşitul anului 2017, conform prevederilor din programul de guvernare al PSD.

"Conform programului de guvernare, până la sfârşitul anului 2017, trebuie să avem o nouă Lege a Educaţiei Naţionale. În acest context, Consiliul Naţional al Rectorilor şi alte consorţii universitare vor fi invitate la un dialog pe această temă şi în acelaşi timp comisiile parlamentare de educaţie din Parlamentul României care sunt abilitate să producă această lege. Deci, împreună cu Parlamentul şi împreună cu aceste consilii şi consorţii vom demara acest proces de a crea o nouă Lege a Educaţiei Naţionale", a precizat ministrul Pavel Năstase.

Ultima schimbare adusă Legii Educaţiei a avut loc în timpul mandatului ministrului Adrian Curaj, atunci când a fost introdusă obligativitatea clasei zero.

Ministrul Pavel Năstase a mai anunţat că în luna august 2017 se va organiza un nou concurs pentru funcţiile de directori, în prezent fiind multe posturi vacante, care sunt ocupate temporar de cadre didactice care nu au susținut sau nu au promovat concursul din octombrie.

Comentarii

 • OPINIOSU

  16 februarie 2017 12:34

  propun ca in noua lege a invatamantului sa se stipuleze clar ca nu doar directorii ci si femeile de serviciu si ingrijitorii care sparg lemnele pentru sobele din clase sa fie tot politic numiti la fiecare 4 ani. Cat despre concursuri...chiar trebuie sa mai stresam membrii nostri?

  raspunde comentariului
 • Lira

  16 februarie 2017 12:06

  In baza carnetului de partid se da concursul?

  raspunde comentariului
 • rusin doru

  15 februarie 2017 19:05

  atata timp cat Ecaterina Andronescu va fi o voce importanta in PSD ,tot ce v-a face PSD in domeniul educatiei v-a fi prabusirea definitiva a invatamantului romanesc.

  raspunde comentariului
  • T.T.

   15 februarie 2017 20:13

   Amice, apoi daca insisti ca asa se scrie corect "v-a face fi" inseamna ca prabusirea aia s-antamplat deja demult, de pe vremea ta...

   raspunde comentariului
   • Lira

    16 februarie 2017 12:08

    Cand ai de gand sa faci observatie cuiva , vezi intai barna care-ti acopera raza vizuala .

    raspunde comentariului
anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design