9.7 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăSpecialMinistrul Educaţiei a confirmat întoarcerea în comunism. Manualul unic al lui Pop...

Ministrul Educaţiei a confirmat întoarcerea în comunism. Manualul unic al lui Pop a devenit realitate

După ce a eșuat în livrarea manualelor școlare noi pentru clasa a V-a, ministrul Pop a rezolvat definitiv problema. Elevii vor avea un manual unic, publicat la o editură-mamut aflată în subordinea sa.

Într-un moment în care sistemul educațional occidental caută diversitatea de abordare și de conținut, care să încurajeze creativitatea, ministrul Liviu Pop mizează pe memorare și pe nivelarea cunoștințelor.

Liviu Pop și PSD vor acapara mințile tinere printr-o ofertă educațională unică, într-un context în care piața muncii este extrem de diversă. Pop a elaborat normele pentru ca Editura Didactică și Pedagogică aflată în subordinea sa să acapareze o piață estimată la mai multe zeci de mii de euro.

„Se face ordine în sistemul de educaţie de stat prin editarea coordonată şi prin asigurarea unui conţinut unic, adecvat interesului de educare şi dezvoltare al copilului, potrivit programei şcolare. Toţi copiii vor învăţa după acelaşi manual şi vor avea şanse egale la testările naţionale. Este o teză falsă că în actualul sistem elevii aveau posibilitatea să aleagă. Ei învăţau după manualele «alese» de alţii“, a scris Liviu Pop pe pagina sa de Facebook, după ce Executivul a decis înfiinţarea societăţii comerciale pe acţiuni Editura Didactică şi Pedagogică, prin reorganizarea Regiei Autonome Editura Didactică şi Pedagogică. 
 

„Guvernul ia taurul de coarne“
„Executivul a decis înfiinţarea Societăţii Editura Didactică şi Pedagogică – companie pe acţiuni cu capital integral de stat – în subordinea Ministerului Educaţiei. Societatea Editura Didactică şi Pedagogică, prin contract, la comanda Ministerului Educaţiei, va fi unicul editor naţional de manuale şcolare pentru toate formele de învăţământ, cu excepţia celui universitar, atât în limba română cât şi în alte limbi“, precizează Pop citat de Agerpres.

El afirmă că interesul elevilor este cel mai important în problema manualelor.  „Se încheie astfel aventura zecilor de variante de manuale pentru aceeaşi materie de studiu şi an şcolar. Se elimină haosul licitaţiilor şi contestaţiilor care an de an lăsa copiii fără manualele necesare în învăţământul preşcolar, primar, gimnazial, liceal ori postliceal. Se termină cu mafia manualelor alternative şi hăţişul intereselor de tot felul care costa bugetul statului peste 100 de milioane de euro anual. O mare parte din populaţie susţine măsura ca pentru fiecare materie să fie un singur manual. Cei care protestează sunt doar cei care nu vor mai primi bani de la stat: editurile private şi cei care au publicat la aceste edituri“, susţine ministrul Educaţiei.

Ne întoarcem în comunism

Societatea Editura Didactică şi Pedagogică S.A. va fi înfiinţată ca societate comercială pe acţiuni, de interes naţional, cu capital integral de stat, în subordinea Ministerului Educaţiei, prin reorganizarea Regiei Autonome Editura Didactică şi Pedagogică, potrivit unei ordonanţe de urgenţă aprobate miercuri de Guvern. 

În acest context, din două una: ori pe premierul Tudose nu îl interesează educația, ori nu pricepe revoluția prin care Pop ne întoarce în comunism. 

Cele mai citite

Naționala de fotbal feminin a României are un nou selecționer. Cine i-a luat locul lui Cristian Dulca

Federația Română de Fotbal a anunțat încheierea de comun acord a colaborarării cu Cristian Dulca, selecționerul naționalei de fotbal feminin a României în ultimii...

FC Hermannstadt, victorie la scor de forfait contra celor de la Dinamo

FC Hermannstadt a învins-o pe Dinamo la scor de neprezentare, 3-0, pe teren propriu, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. Toate cele trei goluri...

Tineretul continuă campania de calificare la EURO 2025! Lotul României U21 pentru meciul cu Armenia

Selecționerul Daniel Pancu a anunțat lista jucătorilor convocați pentru partida pe care echipa națională de tineret a României o va disputa în preliminariile Campionatului...
Ultima oră
Pe aceeași temă