11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialMinistrul Educaţiei, somat de un grup de profesori şi intelectuali să urgenteze...

Ministrul Educaţiei, somat de un grup de profesori şi intelectuali să urgenteze rezolvarea chestiunii plagiatelor

Un grup de profesori universitari si de intelectuali din tara si strainatate “il someaza” pe ministrul Educatiei, Adrian Curaj, “sa nu mai tergiverseze transarea chestiunii plagiatelor” si sa “rezolve urgent situatia demnitarilor si persoanelor publice acuzate de frauda intelectuala la doctorat”, scrie HotNews.

Intr-o scrisoare deschisa (vezi AICI) adresata ministrului Educatiei, presedintelui Klaus Iohannis, premierului Dacian Ciolos si ministrului Justitiei Raluca Pruna, acestia solicita demiterea CNATDCU – organismul indreptatit sa se pronunte pe plagiatele din doctorate – si numirea unei noi conduceri a acestui organism. Scrisoarea este semnata pana in acest moment de 39 de profesori si academicieni, printre care Mircea Flonta, Gabriel Liiceanu, Mircea Dumitru, Mihaela Miroiu, Adrian Miroiu, Teodor Baconschi sau Lazar Vlasceanu.

Semnatarii ii cer lui Curaj sa demita urgent actualul Consiliu National pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), “institutie profund politizata, refacerea acesteia, precum si a comisiilor de specialitate cu persoane cu performante dovedite, care nu sunt demnitari si/sau rectori. O alta cerinta importanta este aplicarea legislatiei actuale, care permite retragerea titlurilor de doctor, si evaluarea scolilor doctorale.” 

“Va solicitam concedierea imediata a consilierilor responsabili de informarea dumneavoastra defectuoasa. Consideram ca este inadmisibil sa determini un ministru al Guvernului Romaniei sa dezinformeze public, la dezbaterea Grupului pentru Dialog Social, spunandu-ne ca nu exista legislatie functionala”, avertizeaza profesorii semnatari.

Grupul ii cere ministrului Educatiei, Adrian Curaj, ca in termen de 5 zile sa emita un ordin de ministru prin care sa reglementeze procedura de analiza a plagiatelor de catre CNATDCU si a unui ordin prin care sa numeasca o noua conducere la aceasta institutie. In comunicat se arata ca “scrisoarea este deschisa tuturor celor care doresc sa se alature demersului si sa semneze aceasta initiativa”.

 

Cele mai citite

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...
Ultima oră
Pe aceeași temă