13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO Liviu Pop: Edituri și persoane fac profit de pe urma...

VIDEO Liviu Pop: Edituri și persoane fac profit de pe urma manualelor. Este o mafie. Manualul de Sport era prevăzut de legea din anul 2011

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat vineri că în industria manualelor a apărut o adevărată mafie, astfel că anumite persoane fac profit de pe urma acestora, "ceea ce este ilegal și imoral".

Ministrul a susținut că manualele auxiliare se folosesc de mulți ani în Ronânia, pe baza unei metodologii aprobate în anul 2002, care însă ar trebui să fie actualizată.

Despre revista Gazeta Matematică, ministrul Pop a susținut că "nu am interzis-o eu".

Pe de altă parte, despre manualele școlare, Liviu Pop a declarat că, în prima zi a anului școlar, 11 septembrie 2017, toți elevii au avut pe bănci toate manualele, "cu excepția unor manuale de clasa a V-a".


"Legea achizițiilor publice permite încredințarea unor contracte fără licitație către o societate comercială subordonată dar dincolo de ce spune legea trebuie să ținem cont de faptul că există agenți economici care opereaza pe aceasta piață de ani de zile și excluderea lor de pe piață, dacă se va ajunge la asa ceva, trebuie să fie bine justificată", a declarat Bogdan Chirițoiu.

Despre controversatul manual de Educație Fizică, ministrul Pop a precizat că nu este ideea lui, ci este prevăzut de legea emisă în anul 2011. Liviu Pop a precizat că, în momentul în care a fost numit ministru al Educației, licitația pentru manualul de Educație Fizică era deja în derulare, iar el nu avea dreptul legal să o anuleze. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...
Ultima oră
Pe aceeași temă