Inspectoratele şcolare, salvate de ministrul Curaj

de Carla Popa , 11 februarie 2016 - stire actualizata la ora 18:34, 11 februarie 2016
Inspectoratele şcolare, salvate de ministrul Curaj

Ministrul Educaţiei Naţionale Adrian Curaj a declarat joi la Oradea că a dat aviz negativ proiectului de lege privind desfiinţarea inspectoratelor şcolare. Potrivit Agerpres, ministrul a afirmat că miercuri a fost adoptată tacit în Camera Deputaţilor o iniţiativă legislativă care propune desfiinţarea inspectoratelor şcolare. 

"Poziţia Ministerului Educaţiei a fost 'Nu'. Am dat aviz negativ iniţiativei, foarte clar. Nu, adică să nu se desfiinţeze. Şi voi face tot ce ţine de mine ca acest 'nu' să îl susţin şi îl voi susţine astfel încât să îşi facă efectul", a spus, în conferinţă de presă, Adrian Curaj. 

Ministrul Educaţiei a motivat acest aviz negativ afirmând că, în opinia sa, "descentralizarea este esenţială" şi că "prea multă centralizare nu este potrivită". "Suntem într-un moment în care discutăm la nivel de România de întărirea capacităţii administrative. Avem o strategie de întărire a capacităţii administrative, un program inclusiv cu fonduri europene, cu un buget de două ori mai mare decât ce a avut programul anterior, şi va trebui să lucrăm foarte mult în întărirea capacităţii administrative a instituţiilor publice, care reprezintă Statul Român. Şi aici trebuie să fim conştienţi că trebuie permanent să investim în simplificarea administrativă, în mai bune proceduri. Eu sunt pentru descentralizare şi am încredere că vom putea împreună să consolidăm ce s-a făcut bun, să corectăm unde au fost probleme", a subliniat ministrul Adrian Curaj. 

Comentarii

  • Dorin

    12 februarie 2016 1:27

    Pai cum sa-si taie ei craca de sub picioare? Cele mari hotii, spagi, relatii, toate se invart in jurul inspectoratelor. Alaturi de Minister, inspectoratele sunt vinovatii principali pentru dezorganizare si calitatea execrabila a actului de invatamant in preuniversitar.

    raspunde comentariului
anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design