Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța oferă două programe de studii de mare actualitate – Ecologia și Protecția Mediului și Știința Mediului, care pregătesc specialiști instruiți să facă față problemelor de mediu cu care ne confruntăm cu o frecvență din ce în ce mai mare.
Aproape că nu există domeniu de activitate direct corelat sau conex problematicii de mediu în care absolvenții FSNSA să nu se poate integra cu succes. Societățile care desfășoară activitate generatoare de impact asupra mediului angajează specialiști în ecologie sau specialiști de mediu, în cadrul unor compartimente de profil. Pe lângă acestea, și pe piața românească au apărut și tind să se înmulțească firmele specializate în analiza și evaluarea impactului de mediu. Și acestea, la rândul lor, angajează biologi, ecologi și specialiști în știința mediului.
Anul acesta, în cadrul sesiunii de admitere din luna septembrie, Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole scoate la concurs la specializarea Știința mediului 92 de locuri cu taxă și două locuri fără taxă. La specializarea Ecologia și Protecția Mediului sunt scoase la concurs 84 de locuri cu taxă, iar la specializarea Biologie – 22 locuri cu taxă. La specializările Geografie și Geografia Turismului sunt scoase la concurs 25, respectiv 91 de locuri cu taxă, viitorii studenți putând opta la absolvire pentru numeroase profesii atât în cercetare, cât și în turism sau învățământ.
În cadrul Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole sunt acreditate specializările Biologie, Ecologia și Protecția Mediului, Geografie, iar autorizate, urmând a fi acreditate, sunt Geografia Turismului și Știința Mediului. Diplomele obținute la absolvire sunt recunoscute internațional.
La specializarea Agricultură sunt scoase la concurs atât locuri la forma cu frecvență (9 locuri cu taxă), cât și la cea cu frecvență redusă (3 locuri cu taxă).