VIDEO. Cum vede Gabriel Liiceanu ideea unui manual de Sport, lansată de ministrul Educației, Liviu Pop

de Mihai Diac , 01 august 2017 - stire actualizata la ora 11:30, 01 august 2017
Gabriel Liiceanu

Omul de cultură Gabriel Liiceanu a comentat, luni seară, la postul Digi 24, planul ministrului Educaţiei de a introduce un manual pentru orele de Sport.

„E de râs, dar situaţia învăţământului din România nu e deloc amuzantă”, a subliniat scriitorul.

„Despre manualul de Sport poţi să spui, dacă vrei, lucruri bune sau lucruri proaste. Pe mine m-a amuzat enorm motto-ul de la primul capitol, organizarea activităților motrice: Totul începe şi se termină cu organizarea, a spus Aristotel. Ideea că Aristotel s-a referit la cum se aliniază copiii, cum se întorc pe loc...e năucitor. Aristotel se referea la organizarea cetăţii. Astea sunt lucruri hazlii şi pot să-ţi baţi joc de manual mai departe, în felul ăsta. Eu cred că situația educaţiei în România e de o gravitate extremă și nu poate fi rezolvată prin poveşti de genul ăsta. Lucrul cu adevărat teribil e că cu fiecare guvern, fiecare partid care se schimbă, se aruncă peste bord tot ce mergea pe un drum bun. Trebuie să plecăm de la cei 40% de analfabeți funcțional care ne așază pe ultimul loc în Europa. Dacă noi continuăm așa, în 20-30 de ani dispărem ca nație, pentru ca nu poți face față la provocările tehnice, științifice ale omenirii cu oameni necalificați”, a avertizat Gabriel Liiceanu.

Comentarii

 • Misu

  03 august 2017 17:55

  Din pacate aveti mare dreptate, d-le Liiceanu! Ce ma deranjeaza este ca majoritatea parlamentara sau partidele din opozitie, NU au cerut demiterea ministrului educatiei si se complac in aceeasi coruptie, pentru ca manualul de sport a devenit indispensabil datorita hotiei care exista in minister si inspectorat si spagilor care au fost date sa fie scos.

  raspunde comentariului
 • H2O

  02 august 2017 7:58

  Din pacate Tara a intrat pe mana unor analfabeti cu pretentii si care se sprijina intre ei ca nu cumva sa se desfaca "grupul" lor !Viitorul este total incert sau mai bine spus va fi un dezastru national daca nu vor fi inlaturati de la conducerea Tarii cat mai curand ! Ma intreb insa cine ar putea realiza aceasta miscare absolut necesara si urgenta?

  raspunde comentariului
 • Devil Shaiseh

  01 august 2017 17:51

  Ideea privind necesitatea unui manual de sport este intradevar naucitoare. Este probabil ultimul lucru care a mai ramas de facut in invatamantul romanesc. Cu siguranta proba teoretica la disciplinele sportive va avea o mare importanta.

  raspunde comentariului
 • smaranda

  01 august 2017 15:31

  Un adevar crud care este greu de digerat de o majoritate care nu vrea educatie si nu vrea sa munceasca. Vrea sa mearga jmecheria. acum suntem datori noi si copii nostrii, Iar daca continuam si a treia generatie va fi datoare. Degeaba se cinta imnul ca somnul cel de moarte cuprinde.......

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  01 august 2017 12:13

  Inainte de 1944, Liviu Pop si alti neispraviti din actualul Guvern Tudose, nu ar fi putut sa acceada in niciunul din fostele guverne ale Romaniei. Prezenta lui Liviu Pop in functia de ministru al CULTURII este pur si simplu o BLASFEMIE, care deranjeaza pe toti oamenii de cultura autentica din aceasta tara.

  raspunde comentariului
 • Sorin

  01 august 2017 12:09

  Nu intelegeti domnule Liiceanu ca societatea dintotdeauna a avut si are nevoie de prosti? Astia sunt utili in democratie ca pot fi manipulati fiind spalati pe creier inca din epoca de aur.

  raspunde comentariului
 • ??????

  01 august 2017 10:37

  Cum ați comenta totuși ddespremodul în care domnul Liiceanu ,încercă , transpunerea conceptelor "Esel" în ideille societății acruale ?

  raspunde comentariului
 • ??????

  01 august 2017 7:45

  Citiți totuși la comentariul anterior,"... care încearcă să se afirme ... ?

  raspunde comentariului
 • ??????

  01 august 2017 7:42

  Considerați că ar putea fi vorba și despre o "luptă de idei" între două școli filozofice ,cea a lui "Esel" care încerc să se afirme și cea a luk Aristotel, deja ceva mai cunoscută, pe teme relativ "complementare", cum ar fi organizarea sportivă și cea socială , domnul Liiceanu, "contemporan al vremurilor", simțind și dumnealui nevoia, "oarecum chiar și "fiziologică" , "pe lângă cea filozofică", să se "pronunțe" ?

  raspunde comentariului
 • ??????

  01 august 2017 6:40

  Considerați că despre domnul Liiceanu se poate zice că este un permanent "rătcit în tranziie" filosof din școala lui "Esel" ?

  raspunde comentariului
 • Lorica

  01 august 2017 1:22

  Ar trebui sa se faca Morala adaptata virstei, si mentalitatii romanesti macar in linii mari,notiuni comparative,intre noisi cei avansati,din acest punct de vedere neaparat despre tarile nordice.Poate vom avansa.Sunt convinsa ca,daca s-ar fi studiat Morala in scoala gimnaziu,liceu n-ar fi fost posibila Ordonanta 13.

  raspunde comentariului
anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design