Competiție de matematică pentru elevii din Transilvania de Nord

de Claudiu Padurean , 31 martie 2015 - stire actualizata la ora 21:57, 31 martie 2015
Elevi din șapte județe și-au demonstrat talentul la matematică

Județul Cluj a fost gazda celei de-a ­30-a ediții a Concursului Inter­județean „Grigore Moisil”, cel mai renumit concurs de matematică și informatică din Transilvania. Participanții au reprezentat șapte județe ale Transilvaniei: Bistriţa-Năsăud, Bihor, Cluj, Maramureş, Mureş, Satu Mare şi Sălaj. La concurs au participat 265 de elevi cu vârste cuprinse între 11 și 19 ani. La proba de matematică au participat 170 de elevi, iar la proba de informatică au participat 95 de elevi. Acestora li s-au adăugat 85 de profesori.

Participanţii la Concursul Interjude­țean „Grigore Moisil” sunt selectaţi pentru a reprezenta cele șapte judeţe la Olimpiadele Naţionale de Matematică şi Informatică.

”La finalul concursului au fost acordate 23 de premii I, a câte 500 de lei,  15 premii II, a câte 400 de lei, 18 premii III, a câte 300 de lei. De asemenea, au mai fost acordate 42 de mențiuni a câte 200 de lei fiecare. Valoarea totală a premiilor a fost de 31.300 de lei, la care s-au adăugat premii speciale oferite de sponsori”, spun reprezentanții Inspectoratului Școlar al județului Cluj. Concursul nu este singurul de acest fel organizat de entitățile școlare din județul Cluj. Universitatea Babeș-Bolyai organizează în fiecare primăvară competiții destinate elevilor de liceu. Câștigătorii acestora sunt declarați admiși la facultățile universității clujene, cu condiția de a promova examenul de bacalaureat.   

Comentarii

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design