15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCompania Intel recrutează studenţi din România

Compania Intel recrutează studenţi din România

Centrul de cercetare şi dezvoltare software deschis de Intel la Bucureşti, anunţă lansarea campaniei de recrutare a studenţilor pentru internship-uri pe perioada verii, Intel Summer Experience 2.0.

Ajuns la cea de-a doua ediţie, programul Intel Summer Experience se adresează studenţilor din anii I, II şi III de la facultăţi cu profil tehnic, care doresc să îşi petreacă vara colaborând la proiecte de cercetare şi dezvoltare de software, pe arhitectură Intel. Pentru cei mai talentaţi dintre ei, va exista oportunitatea conversiei în angajaţi full time sau extinderea stagiului de internship.

„Ne bucurăm să anunţăm o nouă ediţie a campaniei Intel Summer Experience, prin care ne căutam, practic, cei mai tineri colegi. Este şansa tinerilor pasionaţi de cercetare şi dezvoltare de software să descopere cum pot să îşi pună în aplicare cunoştinţele şi să se dezvolte profesional, încă din facultate”, a declarat Monica Ene-Pietroşanu, Country Manager Intel Romania Software Development Center.

Descrierea internship-urilor se regăseşte, începând de astăzi, pe http://intel.stagiipebune.ro/, aceasta fiind totodată şi platforma pe care studenţii îşi pot depune CV-urile. Momentan, sunt deschise 11 pozitii, majoritatea concentrate în zona dezvoltării de soluţii software pentru platforme mobile sau dispozitive integrate (embedded).

Echipele din care vor face parte studenţii selectaţi sunt Android Platform Engineering, Android QA, Open Source Security, Open Source Graphics, Yocto Development, Innovation & Pathfinding, Developer Products, Platform Analysis Center, din cadrul diviziilor Open Source Technology Center, System Technologies & Optimizations şi Developer Products Division, din Grupul Intel Software and Services. Printre cerinţele minime pentru a putea participa la selecţia de CV-uri se regăsesc, în funcţie de poziţia aleasă, cunoştinţe de limbaje de programare (C, C++, Java sau Python), sisteme de operare, reţele de calculatoare, protocoale de reţea. Pe parcursul celor trei luni de practică, studenţii vor avea prilejul să dezvolte integral un proiect de cercetare şi dezvoltare software pe tehnologii Intel, având acces la resursele tehnologice ale centrului. Ei vor fi ghidaţi de mentori şi vor colabora în proiectele lor cu echipe de cercetare şi dezvoltare ale Intel din diverse colţuri ale lumii. Totodată, vor fi implicaţi în programe de training de dezvoltare personală şi profesională, activităţi de team building şi workshop-uri dedicate.

Prima editie Intel Summer Experience, desfăşurata în anul 2013, a reprezentat un succes pentru Intel Romania Software Development Center. 6 din cei 11 studenţi continuă să lucreze şi astăzi la Intel.

„Internship-ul la Intel a fost prima mea experienta ca angajat. Mi-a depăşit aşteptările, în cele 3 luni mi-am îmbunătăţit atât abilităţile tehnice, cât şi cele non-tehnice, si am descoperit lucruri noi despre mine, cum ar fi faptul că îmi place să lucreaz în echipă”, spune Alina Rublea (foto 1, dreapta), din echipa Android Development.

„Ceea ce m-a impresionat pe durata stagiului a fost faptul că am avut ocazia să lucrez la un proiect mai mare decât cele din facultate si să interacţionez cu angajaţii Intel din România, dar şi din alte ţări, de la care am avut multe de învăţat”, mărturiseşte Marius Avram (foto 4), din echipa Yocto Development.

„Suntem impresionaţi de pasiunea pentru tehnologie şi tenacitatea de care au dat dovadă primii participanţi la Intel Summer Experince 2013. Sperăm să atragem studenţi valoroşi şi în 2014 şi să dezvoltăm relaţii de durată cu aceşti tineri talentaţi”, precizează Monica Ene-Pietroşanu.

Toate internship-urile sunt remunerate şi, pe baza colaborarii oficiale dintre Intel şi mediul universitar tehnic, sunt recunoscute ca practică. Studenţii se vor întoarce la facultate în toamna anului 2014.

Pentru anul 2014, perioada de depunere a CV-urilor este 6 martie –20 aprilie a.c. Stagiul de practică propriu-zis se va derula între 16 iunie -12 septembrie a.c.

Pe lângă stagiile de vară, Intel Romania Software Development Center derulează şi un program de internship-uri pe un an, adresate studenţilor din ani terminali, masteranzi sau doctoranzi. Poziţiile deschise sunt disponibile pe site-ul www.intel.ro/jobs.

Cele mai citite

Irina Begu, în sferturile de finală ale turneului WTA din Antalya

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Antalya, după ce a învins-o în două seturi pe croata...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Zeci de angajați ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor fi disponibilizați de luni

Circa 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni,...
Ultima oră
Pe aceeași temă