15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialComisia de Sănătate recomandă Ministerului Educației să reanalizeze criteriile de avizare a...

Comisia de Sănătate recomandă Ministerului Educației să reanalizeze criteriile de avizare a școlilor

Comisia pentru învățământ a Senatului a recomandat conducerii Ministerului Educației să rediscute criteriile de acreditare și avizare sanitară a școlilor, a anunțat marți președintele acestei comisii, Ecaterina Andronescu, citată de Agerpres.

"Am discutat despre infrastructura școlară, despre avizele ISU pe care școlile trebuie să le aibă. Am sfătuit conducerea ministerului să rediscute criteriile de acreditare și de avizare sanitară și în ceea ce privește ISU cu conducerile acestor instituții, pentru că sunt foarte multe lucruri care pot să fie ameliorate. De exemplu, este o școală nouă într-o localitate care nu are apă curentă și probabil că nu va avea câțiva ani de aici încolo, dar școala are în incinta ei un rezervor de apă. (…) Cred că trebuie rediscutate aceste criterii, astfel încât să avem o evaluare corectă. Acolo unde nu se poate face alimentare cu apă curentă într-un termen rapid există soluții (de exemplu — săparea unui puț în curtea școlii) și în așa fel rezolvăm problema apei curente în școală", a declarat Ecaterina Andronescu, după o întâlnire a membrilor Comisiei pentru învățământ a Senatului cu secretari de stat din MEN — Petru Andea, Gigel Paraschiv și Gabriel Ispas.

Referitor la manualele școlare, Andronescu a evidențiat necesitatea de a avea cât de curând o Lege a manualului și de a demara deja pregătirea manualelor pentru anul școlar 2018 — 2019.

"Am discutat despre problema manualelor și nevoia de a avea o Lege a manualului, astfel încât să avem și criterii de eligibilitate și proceduri, ca să nu ne mai confruntăm cu probleme cum e cea de anul acesta și cu contestații nenumărate, și pe procedură și pe evaluarea manualelor. Să avem niște lucruri foarte clare. Probabil că foarte curând vom avea acest proiect legislativ și noi vrem să îl sprijinim, să ajungă lege cât mai repede cu putință, în pregătirea noului an. Referitor la manualele școlare, concluzia care s-a desprins este că deja trebuie să începem pregătirea noului an școlar 2018 — 2019 de acum și nu în august sau septembrie 2018", a precizat fostul ministru al Educației.

Pe de altă parte, mesajul Ecaterinei Andronescu către Institutul de Științe ale Educației este de a elabora programe școlare care "nu sunt cosmetizate într-un birou", ci rezultă din dezbaterile cu profesorii de specialitate.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă