6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialComisarul european Navracsics Tibor: Accesibilitatea mai mare la programul Erasmus ar putea...

Comisarul european Navracsics Tibor: Accesibilitatea mai mare la programul Erasmus ar putea combate euroscepticismul

Accesibilitatea în cadrul programului de burse Erasmus ar reprezenta o alternativă benefică pentru combaterea euroscepticismului, declară comisarul european pentru educaţie, cultură, tineret şi sport, Navracsics Tibor, potrivit Mediafax.

“La suprafaţă este o criză economică în Europa, dar dincolo de această suprafaţă este o criză de identitate, iar UE devină o victimă a succesului tradiţiilor europene. Dacă nu dezvoltăm diversitatea identităţii europene, iar programul studenţesc Erasmus ne dă un bun exemplu al acestei diversităţi, lucrurile nu vor merge bine. Identitatea europeană nu trebuie să fie deasupra identităţilor naţionale, ci să fie complementară acestora. Trebuie să facem programul Erasmus accesibil şi tinerilor care provin din regiuni ale UE mai puţin dezvoltate care să intre în Erasmus şi să schimbe lucrurile prin atitudinea lor”, a spus comisarul european pentru educaţie, cultură, tineret şi sport, Navracsics Tibor.

Acesta a declarat că este un susţinător al unor astfel de dezbateri pentru că doreşte să asculte vocea tinerilor, în condiţiile în care UE este o Uniunea despre oameni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă