12.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialCele mai ciudate 11 cursuri de urmat: Cum e să fii doctor...

Cele mai ciudate 11 cursuri de urmat: Cum e să fii doctor în ”Harry Potter” sau în scormonitul prin gunoaie

Nu toată lumea își dorește o diplomă în economie, IT sau limbi străine. Aşa că universitățile lumii organizează cele mai excentrice ore.

„Demistificarea hipsterilor” este predată la Tufts University Experimental College. Vocea noii generații trebuie înțeleasă îndepărtând stereotipurile prezente. Jacqueline O’Dell cercetează amănunțit, dezbate și prezintă istoria hipsterilor, arătându-le standardele. Studenții pot deveni experți și critici ai identității și culturii hipsterilor.

Secretele murdare ale inechității

Cursul “Cealaltă parte a -rasismului” este predat de Sandy Lawrence la Mount Holyoke College. Studenții înțeleg beneficiile pe care albii le pot obține doar pe baza culorii pielii și “descoperă secretele murdare ale inechității pe care societatea noastră tinde să le ascundă”.

La Cornell University îți poți înfrânge teama de frânghii și de înălțime la cursul de “Cățărat în copaci”. -Cursul de “Imbecilitate” de la Occidental University examinează natura acestei caracteristici căreia inteligența îi este mai degrabă complementară decât opusă. Studenții sunt îndrumați să vadă lucrurile din perspective diverse.

Cursul „Arta mersului” îl poți urma la Centre College. Pe durata a trei săptămâni înțelegi că mersul nu este doar modalitatea de a ajunge dintr-un loc în altul. Profesorii îți vor arăta cât de fructuos a fost mersul pe jos pentru gânditori precum Immanuel Kant și Martin Heidegger. La Fashion Institute of Technolgy se predă cursul “Moda pentru animalele de companie”. Unde înveți, desigur, cum să faci din animale staruri.

Doctor în Harry Potter

Pe lista de așteptare a cursului “Perspectiva morții” de la Kean University se stă trei ani la rând. Studenții lui Norma Bowe învață cum să prețuiască viața. Drumeții în cimitir, dezbateri despre pedeapsa cu moartea, îi ajută pe studenți să înțelea-gă ce fel de viață doresc să ducă, arată jurnaliștii de la Huffington Post.

O diplomă în „Bere” poți obține la Heriot-Watt University, Edinburgh. Ca și cum studenții nu găsesc sufiuciente prilejuri pentru a se ameți, la universitate pot învăța arta distilării și preparării berii. Cursul este organizat de peste 100 de ani și se bucură de cereri în fiecare an. Jurnaliștii de la The Independent arată că la University College of London se predă cursul “Studii ale vikingilor”, unde se studiază nu doar vârsta de aur a vikingilor, și o serie de dialecte medievale, ci și limbile moderne din Scandinavia. Cel de-al treilea an de studiu este petrecut pe teren, peste hotare într-una din țările: Danemarca, Islanda, Norvegia sau Suedia.

“Harry Potter” este studiat la Ohio State University. Studenților li se cere să citească toate cele șapte cărți ale seriei, cât și miile de articole apărute pe marginea acestui personaj extrem de îndrăgit și influent.

La Santa Clara University se predă “Bucuria gunoiului”. Studenții sunt îndemnați să acționeze precum niște arheologi. Ei nu caută în măruntaiele pământului, ci în gunoaie. Profesorul pretinde că nu e o glumă, ci pură știință. Principala idee este aceea de a arăta că societatea se comportă cu deșeurile în asemenea mod în care se raportează la mediu. Criminal. 

Pe lista de așteptare a cursului „Perspectiva morții“ de la Kean University se stă trei ani la rând. Studenții lui Norma Bowe învață cum să prețuiască viața. Drumeții în cimitir, dezbateri despre pedeapsa cu moartea, îi ajută pe studenți să înțeleagă ce fel de viață doresc să ducă, arată jurnaliștii de la Huffington Post.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 768. Ministrul de Externe al Ungariei susține că UE, NATO și “stânga” din SUA pot genera un război mondial, prin...

Ministrul de Externe al Ungariei susține că liderii UE și ai NATO, precum și politicienii de stânga din SUA, aduc riscul unui nou război...

Eurostat: România, printre ţările UE cu cel mai mare deficit şi cea mai semnificativă creştere a datoriei în 2023

Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023,...

Ciucă și Ciolacu caută alt candidat pentru Primăria Capitalei, în locul lui Cîrstoiu

Liderii PNL și PSD, în frunte cu Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, sunt reuniți la Palatul Victoria, unde caută un alt candidat la Primăria...
Ultima oră
Pe aceeași temă