Campanie de strângere de semnături în școli, pentru susținerea căsătoriei între femei și bărbați. Ce spun BOR și Ministerul Educației

de Flavia Dragan , 18 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 16:17, 16 ianuarie 2016

Mai mulți elevi și profesori din județele Botoșani, Neamț, Bacău și Timiș au reclamat, sub protecția anonimatului, că în școlile în care predau sau învață se strâng semnături pentru susținerea inițiativei de schimbare a Constituției privind căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Totuși, așa cum atrag atenția 19 organizații non-guvernamentale, inițiativa încalcă Legea Educației Naționale, care garantează respectarea independența elevilor în ceea ce privește ideologiile, dogmele religioase și doctrinele politice la care aderă. 

UPDATE 18 ianuarie, 8.15: În județul Bacău, nici un profesor de religie nu a strâns semnături pentru susținerea inițiativei de modificare a articolului 48 din Constituție, au susținut profesorii de religie din cadrul asociației ”Sf. Parachiva”, din județul Bacău. 

Asociaţia Profesorilor de Religie „Sf. Paraschiva” Bacău cere membrilor ei şi tuturor profesorilor de religie să respecte legile ţării şi să nu desfăşoare niciun fel de activitate care ar aduce atingere libertăţii de conştiinţă şi identităţii vreunei persoane şi cu atât mai mult elevilor cu care lucrăm”, se mai arată în comunicatul profesorilor. 

Profesoară din Botoșani: S-au strâns semnături și la noi

În ultimele zile, asociația Accept a primit numeroase plângeri de la elevi și profesori care au povestit cum, în școlile lor, s-au făcut presiuni, uneori chiar din partea directorilor, pentru a semna inițiativa privind modificarea Constituției pentru stipularea căsătoriei între femei și bărbați. 

Astfel, un elev din Piatra Neamț a povestit cum directorul, care este și profesor de religie, i-a îndemnat pe copii să semneze inițiativa, în timp ce, pe Facebook, mai mulți profesori au recunoscut că în școlile lor s-au strâns semnături (captură foto trimisă de organizația Accept României libere). 

O profesoară din Botoșani a povstit, pe o rețea de socializare, că ”s-a semnat si la noi, dar au fost si elevi care au refuzat, s-au strans putine semnaturi, despre vreun fel de presiune asupra lor n-am auzit”. 

ONG-urile cer anchete în școli 

În urma acestor sesizări, 19 organizații non-guvernamentale au cerut Ministerului Educației și Inspectoratelor Școlare să demareze verificări și au atras atenția că această colectare de date cu caracter personal și de semnături în spațiul școlar în vederea modificării articolului 48 din Constituție ”este una de natură politică, întrucât scopul său este mobilizarea populației în vedere schimbării constituționale prin mecanisme politice. Mai mult, argumentele aduse în fața elevilor duc spre îndoctrinare religioasă și facilitează impunerea în spațiu școlar al punctului de vedere dogmatic al Bisericii Ortodoxe Române și al organizațiilor afiliate asupra orientării sexuale, homosexualității și familiei”. 

De asemenea, atrag atenția ONG-urile, în România, elevii se simt discriminați și neprotejați: conform unui raport UNICEF din 2-14, șase din 10 adolescenți au fost hărțuiți la școală, iar o cercetare Salvați Copiii a arătat că 57 la sută dintre elevi simt anxietate, nesiguranță și încordare în mediul educațional. 

Scrisoarea a fost semnată de Coaliția anti-discriminare, Coaliția pentru Egalitate de Gen, Asociația ACCEPT, ActiveWatch, Centrul Parteneriat pentru Egalitate - CPE, Centrul Euroregional pentru Inițiative Publice - ECPI, Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitați - CEDCD, Centrul FILIA, Institutul pentru Politici Publice, Romani CRISS, Asociatia E-Romnja, Asociația Front, Asociaţia pentru Libertate şi Egalitate de Gen (A.L.E.G.), Societatea de Analize Feministe AnA, Centrul pentru Inovare Publică, Asociația MozaiQ, TRANSform, Asociația Lindenfeld - Programul Campanie împotriva Homofobiei. 

Ministerul Educației: Există o lege care trebuie respectată 

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Educației, Mirabela Amarandei, a precizat, pentru România liberă, că ministerul are o poziție fără echivoc: ”Avem o lege a Educației care trebuie respectată în toate școlile”. Ea a făcut referire la articolul 7 din Legea Educației, care interzice manifestările de natură politică sau prozelitism religios în școli. 

În aceste condiții, Ministerul Educației a cerut inspectoratelor școlare din județele unde s-au semnalat cazuri de strângere de semnături să se asigure că se respectă legea în școli. Totodată, Mirabela Amarandei a mai spus că inspectoratele nu știau despre aceste situații. 

Consiliul Național al Elevilor: Nu am primit sesizări 

Președintele Consiliului Național al Elevilor, Horia Onița, a precizat, pentru România liberă, că CNE nu a primit, până în prezent, nici o sesizare privind campanii de strângere de semnături în favoarea modificării articolului 48 din Constituție. 

Ce prevede Legea Educației Naționale 

Art. 3. — Principiile care guvernează învățământul preuniversitar și superior, precum și învățarea pe tot parcursul vieții din România sunt:  (...) principiul libertății de gândire și al independenței față de ideologii, dogme religioase și doctrine politice; o) principiul incluziunii sociale(...) u) principiul respectării dreptului la opinie al elevului/studentului ca beneficiar direct al sistemului de învățământ.

Art. 4. — Educația și formarea profesională a copiilor, a tinerilor și a adulților au ca finalitate principală formarea competențelor, înțelese ca ansamblu multifuncțional și transferabil de cunoștințe, deprinderi/abilități și aptitudini, necesare pentru:(...) d) formarea unei concepții de viață, bazate pe valorile umaniste și științifice, pe cultura națională și universală și pe stimularea dialogului intercultural; e) educarea în spiritul demnității, toleranței și respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului; f) cultivarea sensibilității față de problematica umană, față de valorile moral-civice și a respectului pentru natură și mediul înconjurător natural, social și cultural.

Art. 7. — (1) În unitățile, în instituțiile de învățământ și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale sunt interzise activitățile care încalcă normele de moralitate și orice activități care pot pune în pericol sănătatea și integritatea fizică sau psihică a copiilor și a tinerilor, respectiv a personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic, precum și activitățile de natură politică și prozelitismul religios.

Purtătorul de cuvânt al BOR: Nu cunosc cazuri 

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat, pentru România liberă, că Biserica Ortodoxă nu este implicată în această strângere de semnături și că nu cunoaște nici un astfel de caz. 

Totuși, a atras atenția Bănescu, că nu crede că poate fi vorba de presiuni și că fiecare este liber să semneze o astfel de petiție, dar nu înainte de a se informa cu privire la conținutul petiției. 

Biserica Ortodoxă a anunțat, vineri, într-un comunicat de presă, că Sfântul Sinod a decis sprijinirea amendării Constituţiei, pentru a scrie că familia este constituită prin căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie.  "Această iniţiativă a mirenilor aparţinând mai multor culte este sprijinită de Biserica Ortodoxă Română, pentru că exprimă învăţătura acesteia despre familie, precum şi poziţia sa constantă din punct de vedere juridic", a precizat BOR. 

Inițiativa privind amendarea Constituției a apărut la sfârșitul anului trecut și a fost demarată de Coaliția pentru Familie.  Atunci, organizațiile membre au arătat că vor definirea ”fără echivoc” a căsătoriei.

”Considerăm că 'soţi' este un termen deschis interpretărilor în contextul internaţional din ultimii ani. De aceea, pentru a proteja şi sprijini naşterea şi creşterea generaţiilor viitoare, considerăm că acesta trebuie înlocuit cu formularea din inţiativa noastră legislativă. Proiectul de lege propus revizuieşte articolul 48, alineat 1, din Constiuţia României astfel: 'Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor'", conform unui comunicat al Coaliției pentru Familie. 

Totuși, Codul Familei prevede deja că o căsătorie se încheie între un bărbat și o femeie. 

Știre în curs de actualizare 

Comentarii

 • Mimi

  15 iunie 2016 12:34

  Nu inteleg de unde deranjul asta cu homosexualii? Cu ce sunt ei diferiti? Cu ce platim noi, heterosexualii, mai multe taxe decat ei? Cu ce suntem noi mai indreptatiti constituional decat ei? Ce e cu lumea asta? Eu nu inteleg? Cu ce deranjeaza rezenta lor sau dreptul lor de a se casatorii????? Popor indoctrinat si o Biserica de c....t! Adica, Papa imbratiseaza homosexualii si s-au trezit mai preasfintitii ortodoxi neplatitoti de taxe sa fie mai cu coarne!!! Hai sictir!!!!! Ba mai mult, cetatenii cu apartenenta la BOR sa fie privati de anumite drepturi constututionale. Ca daca vrei drepturi constitutionale depline atunci asuma-ti si responsabilitatile care vin- adica plateste TAXEEE!!!!!!!

  raspunde comentariului
 • Paul Antonescu, Brasov

  19 ianuarie 2016 22:37

  Pentru grigore - pana una alta, BOR a facut o gaura zdravana in bugetul statului adica in banii mei dar si ....ai tai ! ma refer la finantarea din bani publici a colosalei Catedrale a Mantuirii. In alta ordine de idei, intr-adevar nu ar fi fost problema, daca n-aveam in tzara 5 milioane de someri - dintre care doar aprox 650.000 primesc ajutor de somaj, iar aprox 3 milioane sunt emigrati in alte tari, la munca, oficial si neoficial. Restul de aprox 1.350.000 de cetaten isunt in culmea disperarii fara loc de munca si fara venit. Trebuie sa recunoasteti ca e gretos, indecent si contraproductiv sa ridici astfel de colosi intr-o tara ai carei locuitori crapa de foame si de lispa de asistenta medicala. Parerea mea este ca cladirea Patriarhiei Romane este exceptional e frumoasa, o innobileaza stilul arhitectural si vechimea si rugaciunile celor au fost la liturghii aici mai mult de o suta de ani. in plus, Bucurestiu lare , har Domnului, destule biserici ortodoxe, la ce mai trebuia o astfel de cladire plina de grandilocventza si care costa atat de mult ?! Oare cu ce ii ajuta pe copiii abandonati de soarta si de parinti , si care inhaleaza aurolac ca sa uite de foame si mizeria in care locuiesc prin guri de canal si locuri parasite, o asemenea , iertati-ma, monstruozitate de cladire ? In plus, de ce BOR n use ocupa de lucrur imai serioase, de indentificarea saracilor, de ajutorarea lor, de contabilizarea exacta a banilor primiti de la credinciosi ,,,,ca nu prea dau chitante preotii ortodocsi ! Asta e evaziune fiscala iar faptu lca multi dintre acesti preoti au averi foarte mari, ce nu pot proveni di nsalariul ala amarat ce il au oficial, ridica numeroase semne de intrebare. Mai pe sleau spus, deocamdata Dna e prea ocupat cu furturie lpoliticienilor ce se ridica in general de la 1 milion de euro i nsus. Dar va veni probabi lsi randul preotilor care au averi de sute de mii de euro si nu le pot justifica ! Si faptul ca acestia s-au lacomit la bani exact precum ...mirenii politicieni, ne face sa punem sub semnul intrebari nu nuami corectitudinea lor dar si demersul lor moral din timpul liturghiilor. Mai pe sleau, ami Grigore, mai, ca sa pricepi si tu, e un absolut cabotinism si o mare gretosenie ca exact acei oameni care tin predici despre necesitatea abtinerii de la furt chiar daca credinciosul e sarac si muritor de foame ..tocmai ei sa se plimbe in masini scumpe, sa aiba vile frumoase si cam maricele...sotie cu multe bijuterii, copiii dusi la scoala cu masina, vacante in strainatate, copiii dusi la scoli straine, mancarica tare multa si buna, haine noi si scumpe ....trai neneaca. Iar abtinerea, seriozitatea, cinstea ne raman noua, nu lor ! Ei, ce ai de zis , draga Grigore ?! Si tu esti din aceia care castiga lunar 15 - 30.000 lei ? cu cine tii in situatia asta ? Ce inseamna mantuire, mai Grigorash ? Sa ne scaldam in lux obtinut din bani sutiti de la mireni ?!

  raspunde comentariului
 • Grigore

  19 ianuarie 2016 15:04

  Trebuie facuta distinctie intre BOR pe deoparte si slujitorii sai pe de alta parte ! CHIAR DACA SANTETI ATEI , CEI CU ADEVARAT ROMANI TREBUIE SA RESPECTE BOR CARE ESTE STRANS LEGATA CU FIINTA NEAMULUI ROMANESC NU NEAPARAT PRIN CREDINTA DAR SI DIN PUNCT DE VEDERE AL TRADITIEI BUNILOR SI STRABUNILOR NOSTII , ISTORIC , CULTURAL SI PATRIOTIC ! UN ROMAN ADEVARAT CHIAR DAC ESTE ATEU , LIBER CUGETATOR , ISI IUBESTE PATRIA SI BISERICA NEAMULUI !

  raspunde comentariului
 • Grigore

  19 ianuarie 2016 15:04

  Trebuie facuta distinctie intre BOR pe deoparte si slujitorii sai pe de alta parte ! CHIAR DACA SANTETI ATEI , CEI CU ADEVARAT ROMANI TREBUIE SA RESPECTE BOR CARE ESTE STRANS LEGATA CU FIINTA NEAMULUI ROMANESC NU NEAPARAT PRIN CREDINTA DAR SI DIN PUNCT DE VEDERE AL TRADITIEI BUNILOR SI STRABUNILOR NOSTII , ISTORIC , CULTURAL SI PATRIOTIC ! UN ROMAN ADEVARAT CHIAR DAC ESTE ATEU , LIBER CUGETATOR , ISI IUBESTE PATRIA SI BISERICA NEAMULUI !

  raspunde comentariului
 • agapis

  18 ianuarie 2016 20:53

  Adio "generatii viitoare"daca ne lasam pervertiti !

  raspunde comentariului
 • andreesanu

  18 ianuarie 2016 15:41

  BOR acolo inii trebuie facuta educatie si apoi cand vor ajunge sa inteleaga ce-i casatoria atunci sa le cereti parerea .Ati inceput o treaba cu stingul !!!.Daca erati "INSPIRATI si DOCUMENTATI " faceati aceasta stringere de semnaturi in universitati ,acolo gaseati alt nivel de cunoastere al subiectului .

  raspunde comentariului
 • Elena

  18 ianuarie 2016 13:07

  Art.48 din Constitutia Romanie ieste prost scris ,discriminatoriu si mai ales nu respecta prevederile art.11 din aceiasi Constitutie , conform caruia statul roman se obliga sa indeplinesca cu buna -credinta obligatiile ce-i revin din tratatele ratificate de Parlament si care fac parte din dreptul international . Prin urmare se impune adoptarea prevederilor art. 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului si art.23 si art.24 din Pactul International cu privire la Drepturile Civile su Politice,care definescu atat familia drept " element natural si fundamental al societatii si are drept la ocrotire din partea societatii si a statului " cat si conditiile de costituire si responsabilitate a membrilor acesteia.Prin aceasta definire sunt incluse si familiile monoparentale , orfanii ,adoptiile , etc. Toate aceste norme internationale precum si Costitutia Romaniei pot fi citite pe internet stimata doamna Dragan.si cred ca trebuie discutat in cunostinta de cauza ,pentru ca domnul Buhaceanu sa nu mai aiba oczia de a scrie articole fara cap si fara coada ,dar mentionand BOR intr-un titlu de articol.

  raspunde comentariului
 • Felix

  18 ianuarie 2016 9:44

  Doamna Dragan,Codul Familiei prevede ca o casatorie e incheiata intre un barbat si o femeie. Insa Codul Familiei poate fi modificat prin ordonanta de urgenta si gata, poate sa nu mai prevada asta.Constitutia e mai stabila si poate fi modificata doar prin Referendum. De aceea e o practica constitutionala de a ancora in Constitutie acele prevederi considerate importante, care sa nu poata fi modificate de Guvern sau de Parlament, ci doar de popor.

  raspunde comentariului
 • dorinteodor

  18 ianuarie 2016 9:12

  as zice ca bor a cam pierdut contactul cu realitatea si nu de azi de ieri. actiunile bor-ului trebuie ignorate pentru ca oricum sint ignorate de realitate. ne place sau nu, in lume casatoriile intre oricare doua persoane, indiferent de sex exista si nimeni nu poate opri acest fenomen natural chiar daca unora, si mie de asemenea, nu le place unde s-a ajuns....

  raspunde comentariului
 • agapis

  17 ianuarie 2016 16:55

  Fantastic! Taman mediul insarcinat cu educatia e revoltat impotriva normalitatii? Pai acestea sunt scoli sau bordeluri?!E de-a dreptul stupefiant! Pai nimeni nu te poate obliga sa semnezi daca esti de alta orientare! Sper ca acest procent este totusi infim si se va vedea ca inca acest popor este crestin si inca NORMAL!

  raspunde comentariului
 • Pietro

  16 ianuarie 2016 23:48

  Preocupari majore ale romanilor in ultimii 26 de ani - sa fie lasati sa faca bisnitza peste granitza-sa beneficieze cat mai multi de zahar, ulei, faina lunar si cei 300-400 lei ajutor social-sa capete la alegeri cate ceva pe gratis-sa se uita la telenovele, inclusiv tarancile care nu mai cultiva pamantul si nu mai cresc vaci ci asteapta banii de la copiii din Spania, prin biroul local al firmei de curierat-bani - discutiile pe care le auzi la tara nemaifiind cele despre vaci si taurasi sau cu mse cultiva patrunjelul mai eficient ci...cati euro a luat fiecare prin posta-curierat si ce cumparaturi alimentare va face di nacesti bani, ca `zau daca mai merita sa muncesti si sa cresti gaini, vaci sau sa cultivi cartofi, tu Veturie, cand le iei asa ieftin de la cutare magazin universal !` - op. cit. dintr-o discutie `savanta` surprinsa de mine-barbatii sa se uite la meciuri de fotbal si sa bea cat mai zdravan-sa nu uite sa se prefaca ca sunt orbi cand se mai face cate un reportaj in comuna lor si apar jurnalisti intrigati de faptul ca din 1500 cetateni adult iai comunei, 625 sunt orbi si bolnavi grav de tot felul de questii si au ajutoare si pensii medicale-cand fac vreun miting, sa militeze totdeauna numai pentru interesul lor, iar cand aud ca altii au necazuri mai mari ca ei, sa resimta o usoara durere in anus-sa mearga la vot absolut la toate alegerile si sa voteze musai cum le spune primaru` si preotu`, apoi sa injure la colt de strada , bine-bine, pe acei ce i-a votat, zicand ca au fost pacaliti dar cand apar in teritoriu, i nvizita pe la ei, parlamentarii votati si acum injurati pe la colturi, de fatza cu ei sa nu le spuna nimicutza, ci doar sa execute temenele umile si scabroase=sa fie preocupati de soarta tuturor popoarelor lumii, numa ` de al lor, nu !-sa fie la curent cu toate stirile cu violatori si sa le dezbata inelung-daca sunt la oras, sa se supere pe orice ar face rau primaru` doar pe furaciunile sau lipsa de activitate a acestuia, nu !-sa fie preocupat de absolut orice chestiune ce poate imparti natia in doua, sa tzina cat mai tare cu un `partid` si se certe pe tema asta cu nevasta sau copilul cel mare care tin cu alte `partide`-sa nu ia niciodata atitudine publica impotriva furturilor politicienilor, ca e `pacat sa se amestece el in chestii de astea` -si, finis coronat opus, sa militeze pentru precizarea casatoriei dintre femeie si barbat ! Ne-am scos, mai draga, toate ni le-am rezolvat pana amu` gospodareste, economia zbarnaie, n-avem someri, castigam bine aia de avem loc de munca si amu` musai sa ne framante pe viatza si pe moarte questia asta stramoseasca , firesca de altfel, dar zau ca nu e datatoare de locuri de munca si salarii ca sa nu mai vorbim de caraghioslacul problemei, ca inainte de 1989 eram cu batzu` dos ca suntem `independenti` de rusi si suntam cel mai teribil neam - desi crapam de foame si eram foxati de Pingelica zilnic, aveam asa o mandrie infometata si jalnica, declamam versuri patriotice si mancam creveti vietnamezi, ca hrana mergea in alte tari - iar amu` debordam de ortodoxa-heterosexualitate in plin somaj fulminant ! Eterna si fascinanta Romanie, mai draga ! Meandrele concretului ! Dans din buric, manelist si, musai, heterosexual ! Suntem un popor plini de virtuti, eu am spus de mult asta, mai surorilor ca fratilor nu indraznesc sa zic, sa nu fiu suspectat cumva de .... apucaturi ....ioropene !

  raspunde comentariului
 • "Curaj, găină, că te tai !"

  16 ianuarie 2016 18:37

  Iarăși face ilegal BORîciunea propagandă prin școli ? Să fie acționată în judecată de Ministerul Educației !

  raspunde comentariului
 • Maria

  16 ianuarie 2016 12:15

  Pt a face sex la fund trebuie sa ai hartie!?E cel mai important lucru din Romania!!!

  raspunde comentariului
 • georgescu viorel

  16 ianuarie 2016 8:44

  si ce este rau ? sa se stranga semnaturi, sa se promoveze pericolul pe care il reprezinta pt viitorul societatii acesti indivizi care sufera de tulburari de comportament ...

  raspunde comentariului
  • Mirela

   16 ianuarie 2016 23:51

   Cat castigi pe luna la serviciu ? Ai serviciu ? Dar mama ta, cat are pensie ? Cate alte initiative mai serioase decat asta te-au preocupat dupa 1989 ?

   raspunde comentariului
 • Ajunge cu porcaria de ACCEPT DIN OLANDA SI NORVEGIA - NU IN SCOLILE ROMANESTI ! !

  16 ianuarie 2016 3:20

  Suntem atacati de campania pro-homo si mai ales copii nostri sunt atacati de norvegia si olanda.! NU VREM EUROPOPONARIA

  raspunde comentariului
 • de bruxel

  15 ianuarie 2016 20:53

  "privind căsătoria dintre un bărbat și o femeie" pai mai moameni buni dar intre si cine sa fie casatoria intre un om si un animal, sau intre homalai ? care si notraggg la gaoooaza ? pai aia sunt animale bolnave cum dreak altfel sau au innebunit cu totii ? ia mai dai dreakude legea bunelor moravur nu se stie ? ca astia distrug europa cu religiile lor si cu popartzainerii care sunt nesemnificativi. In consecinta majoritatea trebuie sa conduca cum e normal iar anormalii sa sio traga pe ascuns, asta e nene !

  raspunde comentariului
 • de bruxel

  15 ianuarie 2016 20:53

  "privind căsătoria dintre un bărbat și o femeie" pai mai moameni buni dar intre si cine sa fie casatoria intre un om si un animal, sau intre homalai ? care si notraggg la gaoooaza ? pai aia sunt animale bolnave cum dreak altfel sau au innebunit cu totii ? ia mai dai dreakude legea bunelor moravur nu se stie ? ca astia distrug europa cu religiile lor si cu popartzainerii care sunt nesemnificativi. In consecinta majoritatea trebuie sa conduca cum e normal iar anormalii sa sio traga pe ascuns, asta e nene !

  raspunde comentariului
 • de bruxel

  15 ianuarie 2016 20:53

  "privind căsătoria dintre un bărbat și o femeie" pai mai moameni buni dar intre si cine sa fie casatoria intre un om si un animal, sau intre homalai ? care si notraggg la gaoooaza ? pai aia sunt animale bolnave cum dreak altfel sau au innebunit cu totii ? ia mai dai dreakude legea bunelor moravur nu se stie ? ca astia distrug europa cu religiile lor si cu popartzainerii care sunt nesemnificativi. In consecinta majoritatea trebuie sa conduca cum e normal iar anormalii sa sio traga pe ascuns, asta e nene !

  raspunde comentariului
 • Tiberiu

  15 ianuarie 2016 18:50

  Si eu as vrea sa semnez o astfel de petitie.

  raspunde comentariului
 • mircea

  15 ianuarie 2016 18:26

  nu înțeleg de ce s-a postat de mai multe ori - am apăsat trimite comentariul pentru o singură postare chiar dacă sunt de acord cu semnarea și sper că mulți vor semna, cât mai curând

  raspunde comentariului
 • mircea

  15 ianuarie 2016 18:24

  cu tonții nu ai ce discuta ideea este = UNDE PUTEM SEMNA? dar și în București - aceasta este știrea pe care aș dori să o cunosc și am să semnez imediat

  raspunde comentariului
 • mircea

  15 ianuarie 2016 18:24

  cu tonții nu ai ce discuta ideea este = UNDE PUTEM SEMNA? dar și în București - aceasta este știrea pe care aș dori să o cunosc și am să semnez imediat

  raspunde comentariului
 • mircea

  15 ianuarie 2016 18:24

  cu tonții nu ai ce discuta ideea este = UNDE PUTEM SEMNA? dar și în București - aceasta este știrea pe care aș dori să o cunosc și am să semnez imediat

  raspunde comentariului
 • mircea

  15 ianuarie 2016 18:24

  cu tonții nu ai ce discuta ideea este = UNDE PUTEM SEMNA? dar și în București - aceasta este știrea pe care aș dori să o cunosc și am să semnez imediat

  raspunde comentariului
 • mircea

  15 ianuarie 2016 18:24

  cu tonții nu ai ce discuta ideea este = UNDE PUTEM SEMNA? dar și în București - aceasta este știrea pe care aș dori să o cunosc și am să semnez imediat

  raspunde comentariului
 • mircea

  15 ianuarie 2016 18:24

  cu tonții nu ai ce discuta ideea este = UNDE PUTEM SEMNA? dar și în București - aceasta este știrea pe care aș dori să o cunosc și am să semnez imediat

  raspunde comentariului
 • Geanina

  15 ianuarie 2016 16:16

  Cum e posibil sa fie atatea reclamatii, in atatea judete, si toate sub anonimat. Niciunul nu are curaj sa-si dea numele? Cred ca se minte.

  raspunde comentariului
  • CC_CC

   15 ianuarie 2016 17:48

   Geanina Tu daca ai fi elev si ai aveai profi directori homofobi, ai avea curajul sa denunti fara protectia anonimatului?

   raspunde comentariului
 • mobilizare pro.homo?

  15 ianuarie 2016 15:39

  ASUR, Coaliția anti-discriminare, Coaliția pentru Egalitate de Gen, Asociația ACCEPT, ActiveWatch, Centrul Parteneriat pentru Egalitate - CPE, Centrul Euroregional pentru Inițiative Publice - ECPI, Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitați - CEDCD, Centrul FILIA, Institutul pentru Politici Publice, Romani CRISS, Asociatia E-Romnja, Asociația Front, Asociaia pentru Libertate i Egalitate de Gen A.L.E.G., Societatea de Analize Feministe AnA, Centrul pentru Inovare Publică, Asociația MozaiQ, TRANSform, Asociația Lindenfeld - Programul Campanie împotriva Homofobie etc,etc. Toti acestea traiesc din fondurile primite si alcatuite din impozitele celor 98 la suta cetateni romani, declarati credinciosi in unul din cultele recunoscute de stat, conform INStatistica din 2011..Toti insii membri in aceste ong-uri au sau au avut parinti,o mama si un tata, dar acum sunt de partea celor care se opun ca altii sa mai provina din familia clasica..Asteptam sa apara zoofilii care vor sa se casatoreasca cu animalul lor de companie preferat, pedofilii, necrofilii etc,etc..

  raspunde comentariului
  • Mirela

   17 ianuarie 2016 0:01

   Bai, frate, da` cand ai avut timp sa le gasesti toate fundatiile astea ? Te framanta rau problema ! Iti cer mult daca te rog sa fii la el de activ in legatura cu cei 5 milioane de someri din Romania si dreptul lor la munca in tzara, nu in exod in strrainatate ?! Sau privitor la faptul ca milioane de pensionari n-au bani de mancare, facturi la utilitati si medicamente ! Cu alte cuvinte, ha isa ne orientam sfanta indignare catre chestiuni serioase ! Inainte de `89 tov Ceausesc uiti tinea mintea ocupata cu pericolu` nuclear, ca sa uti sa fii activ politic sau civic sau sa uiti de foame ...iar amu` initiatorii astia iti dau alta tema de casa, care te va ajuta la redresarea starii materiale exact precum o frectie la un picior de arama ! Sau, poate tu faci parte din aceia care au bani si au timp pentru sfanta indignare proletara contra homalailor ?!

   raspunde comentariului
   • Ella

    10 iulie 2017 10:45

    Asta nu are nimic a face nici cu Simajul nici cu medicamentele ! Crezi ca daca esti de acord cu LGBT ai sa ai mai.mule locuri de munca sau medicamente sau orice altceava ? NU ! NU o sa si de loc ! Ti-ar convenu ca un copil al tau sa aiba un asemenea comportament ? Mie cel putin spun sincer NU nu mi-ar conveni !

    raspunde comentariului
  • CC_CC

   15 ianuarie 2016 17:53

   mobilizare pro.homo?Principalii finantatori ai Accept Romania sunt Olanda si Norvegia. Nu stiu sa fi primit ceva de la statul roman. Poti sa le consulti si tu site-ul.Cine a zis ca se opun familiilor din sexe opuse? Nu e obligatoriu sa fii gay.Din contra. Gay-ii platesc taxe dar nu se pot casatori, nu pot lua credite in comun, nu pot face succesiuni de bunuri, nu se pot vizita la spital, nu pot afla informatii despre starea partenerului, etc.Doua persoane adulte care se iubesc si platesc taxele ar trebui sa beneficieze de aceleasi drepturi ca si restul. Si nu, testamentul nu e o solutie pt ca este usor atacabil.Ei strang semnaturi pt casatoria civila, care nu are nici o legatura cu cea religioasa.Dvs faceti tot ce scrie in biblie? In biblie scrie cum sa-ti bat sclavii suficient cat sa nu moara. Eu zic sa nu punem egal intre Dumnezeu si religie si biserica. Conform bibliei D-zeu e iubitor, atotstiutor si atotputernic. Poate un D-zeu iubitor si atotputernic sa creezepermita crearea iadului? Poate un D-zeu iubitor, atotstiutor si atotputernic sa permita venirea pe lume a cuiva de care stie ca va ajunge in iad?Chiar crezi ca homosexualitatea si pedofilia sunt la fel?La omosexualitate e vorba de 2 persoane adulte care consimt si se iubesc.In cazul pedofiliei vorbim de un adult si un copil care nu consimte si e o patologie.

   raspunde comentariului
   • Ella

    10 iulie 2017 10:50

    De unde ai scos chestia asta ca in Biblie ar scrie cum sa-ti bati sclavii ca sa nu moara ? Eu una nu am citit asa ceva pe nici una din paginile Bibliei ! Poate-mi arati dumneata unde anume la ce pagina scrie asa ceva ! Chiar sint curioasa sa vad ! Daca nu ai citit efectiv Biblia ci doar ai auzit o parere de felul asta ar fi bine sa nu mai invoci Cuvintele Bibliei !

    raspunde comentariului
   • homosexualitatea e o suferinta

    15 ianuarie 2016 18:47

    si ai toata compasiunea mea. Daca Divinitatea voia gay cu care sa-si incoroneze creatia, n-o mai facea pe Eva langa Adam, iar omenirea se inmultea, probabil, prin butasi. Ca ortodox crestin, ma orientez dupa invatatura lui Iisus, a carei esenta este "respecta-ti semenul ca pe tine insuti" si nu spune nimic de bataile de sclavi, in schimb homosexualitatea este condamnata. Dragostea lui Dumnezeu pt ultimul pacatos este mai mare decat dragostea celui mai mare sfant pt Divinitate. Iadul sau paradisul ti-l alegi singur caci ni ne-a fost dat liberul arbitru, de aceea nu Dumnezeu este vinovat pt legerea ta.

    raspunde comentariului
    • Ella

     10 iulie 2017 10:59

     Si Da Dumnezeu este iubitor de oameni iubeste pacatosii dar uraste Pacatul ! Cititi Biblia din scoarta in scoarta si o sa vedeti mai clar !

     raspunde comentariului
    • Ella

     10 iulie 2017 10:56

     De unde ai scos chestia asta ca in Biblie ar scrie cum sa-ti bati sclavii ca sa nu moara ? Eu una nu am citit asa ceva pe nici una din paginile Bibliei ! Poate-mi arati dumneata unde anume la ce pagina scrie asa ceva ! Chiar sint curioasa sa vad ! Daca nu ai citit efectiv Biblia ci doar ai auzit o parere de felul asta ar fi bine sa nu mai invoci Cuvintele Bibliei !

     raspunde comentariului
anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design