BACALAUREAT 2012, sesiunea de toamnă: Rezultatele pe judeţe. VEZI câte CONTESTAŢII au fost depuse

de Rl online , 02 septembrie 2012
254007 bacalaureat 2012 sesiunea a doua proba obligatorie a profilului

Rezultatele sesiunii de toamnă a Bacalaureatului din 2012 au început să fie publicate pe judeţe, duminică, pe EDU.RO, de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Citeşte şi:

Peste 3.900 de contestaţii în sesiunea de toamnă a bacalaureatului din Capitală

Arad: Un sfert dintre candidaţii respinşi în a doua sesiune a bacalaureatului au depus contestaţii

Cluj: Peste 700 de contestaţii au fost depuse de candidaţii la bacalaureat

BACALAUREAT 2012. 481 de contestaţii, depuse în Vrancea după examenul de bacalaureat; în Buzău - 332

Rezultate slabe la bacul din toamnă. Examenul diferenţiat este soluţia?

Bucureşti

Promovabilitatea la sesiunea de toamnă a BACALAUREATULUI desfăşurată în Capitală a fost de 18,52%, aproape egală cu cea de anul trecut (17,82%), au precizat duminică, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), după centralizarea rezultatelor.

În Capitală, la această sesiune a bacalaureatului au participat peste 11.000 de candidaţi, 57 dintre aceştia fiind eliminaţi din examen, pentru tentative de fraudă, au mai precizat sursele citate.

Tot duminică vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul 16.00 - 20.00, rezultatele finale urmând să fie afişate în 5 septembrie.

În 2011, după soluţionarea contestaţiilor, promovabilitatea în Capitală a crescut la 19,36%, potrivit ISMB.

Anul trecut, tot în sesiunea de toamnă, promovabilitatea la nivel naţional a fost de 16,8%.

Potrivit Ministerului Educaţiei, numărul total de candidaţi care s-au înscris pentru susţinerea EXAMENULUI DE BACALAUREAT în sesiunea august-septembrie 2012 este de 99.111.

Anul acesta, în prima sesiune a examenului de BACALAUREAT, au promovat 44,41% dintre candidaţi.

Cluj

Promovabilitatea la sesiunea din august a examenului de bacalaureat a fost, în judeţul Cluj, de 22,8 la sută, înainte de contestaţii, fiind mai mare decât cea înregistrată în sesiunea similară din 2011, care a fost de 20,62 la sută.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că nu a fost înregistrată nicio notă de zece şi că a fost obţinută o singură notă între 9.00 şi 10.00.

"Promovabilitatea la sesiunea din august a examenului de bacaluareat a fost, la nivelul judeţului Cluj, de 22,8 la sută, mai mare decât cea înregistrată anul trecut, când a fost de 20,62 la sută, tot înainte de contestaţii. Nu a fost înregistrată nicio notă de zece la acest examen. A fost obţinută o singură notă între 9.00 şi 10.00", a spus Cuibus.

Elevii nemulţumiţi pot depune contestaţii duminică, iar miercuri vor fi afişate rezultatele finale.

La examenul de bacalaureat în sesiunea din august au fost înscrişi în judeţul Cluj peste 2.400 de elevi.

La sesiunea din iulie a acestui an promovabilitatea la examenul de BACALAUREAT a fost de 54,3 la sută, înaintea contestaţiilor, şi de 56,26 la sută după soluţionarea contestaţiilor.

Mureş

Mai puţin de un sfert din cei peste 2.600 de candidaţi înscrişi la sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat, în judeţul Mureş, cu aproximativ un procent mai scăzut faţă de sesiunea similară a anului trecut, contestaţiile putând fi depuse duminică după-amiază.

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct, preşedintele comisiei judeţene de BACALAUREAT, Illes Ildiko, la nivelul judeţului Mureş s-au înscris la sesiunea din toamnă un număr de 2.643 de candidaţi.

Dintre aceştia, 2.293 au fost prezenţi, în timpul examenului fiind eliminaţi şase dintre ei - patru la proba scrisă de Limba şi literatura română şi doi la ultima probă, la alegere.

După susţinerea examenului, doar un număr de 549 de candidaţi au fost declaraţi admişi, ceea ce înseamnă că mai puţin de un sfert dintre cei înscrişi la această sesiune.

"Numărul candidaţilor respinşi este de 1.738, fiind declaraţi admişi 549 de candidaţi, ceea ce face ca promovabilitatea să fie de 23,94 la sută, înainte de contestaţii. Contestaţiile se pot depune duminică, între orele 16.00 şi 20.00 la centrele de examen, după care vor fi trimise în alt judeţ la corectat, iar în 5 septembrie vor fi afişate rezultatele finale", a spus Illes.

Aceasta a arătat că nu poate face public judeţul în care vor fi trimise eventualele lucrări care vor fi contestate în judeţ, arătând că şi judeţul Mureş va fi centru de corectare, pentru lucrările contestate din alte două judeţe.

Anul trecut, promovabilitatea la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat a fost de 24,85 la sută, când doar 628 de elevi din cei 2.527 care s-au prezentat la examen au reuşit să promoveze, în primă fază, înregistrându-se şi 319 elevi care nu s-au prezentat şi 13 eliminaţi din examen. Din cele 494 de contestaţii înregistrate după afişarea rezultatelor 183 au fost admise, restul de 311 fiind respinse. În urma acestor rezultate, procentul de promovabilitate la sesiunea de toamnă a examenului a crescut cu 0,75.

Vâlcea

Promovabilitatea la a doua sesiune a examenului de bacalaureat în judeţul Vâlcea este de 22,83 la sută, dublă faţă de cea înregistrată în perioada similară a anului trecut, când a fost de doar 11,62 la sută.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, profesor Anamaria Floroiu, la sesiunea de toamnă din acest an s-au înscris 2.032, cei mai mulţi fiind la Matematică şi Limba română. Sursa citată a precizat că la SESIUNEA DIN TOAMNĂ A BACALAUREATULUI promovabilitatea a fost de 22,83 la sută, în sesiunea similară din anul 2011 înregistrându-se un procent de 11,62.

"Promovabilitatea la examenul de bacalaureat, în sesiunea din vară a acestui an, în judeţul Vâlcea, a fost de 38,3 la sută înainte de contestaţii, cu 16 procente sub rezultatele înregistrate anul trecut, când au promovat 54,41 la sută dintre candidaţi. Acum, au promovat 22,83 la sută, au fost înscrişi 2.032 de candidaţi, cei mai mulţi la Matematică, mai mult de jumătate, 1.261, iar la Română, 840", a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Vâlcea, profesor Anamaria Floroiu.

Potrivit aceleiaşi surse, în sesiunea de vară a examenului 71 de elevi din judeţul Vâlcea au promovat în urma contestaţiilor formulate şi a recorectării lucrărilor de la bacalaureat, promovabilitatea crescând astfel de la 38,3 la sută la 40,12 la sută.

Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat s-a desfăsurat, în judeţul Vâlcea, în patru centre de examen, C.N.I. "Matei Basarab" Râmnicu Vâlcea, Colegiul Economic Râmnicu Vâlcea, Colegiul Tehnic Energetic Râmnicu Vâlcea şi Grup Şcolar Industrial "General Magheru".

Arad

Promovabilitatea sesiunii de toamnă a bacalaureatului este de 29,85 la sută în judeţul Arad, înainte de contestaţii, cu 13 procente mai mare faţă de toamna anului trecut, iar niciun candidat nu a obţinut media zece, majoritatea obţinând medii între 6,00 şi 6,99.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, promovabilitatea sesiunii de toamnă a bacalaureatului este de 29,85 la sută.

Din cei 2.313 candidaţi înscrişi, prezenţi la probele din sesiunea de toamnă a examenului au fost 1.973, iar doi au fost eliminaţi pentru că aveau telefoane mobile în examen.

Dintre cei prezenţi, au fost respinşi 1.382 de candidaţi, din care 1.182 au luat medii sub 5.00. Cei mai mulţi candidaţi, adică 504, au obţinut medii cuprinse între 6.00 şi 6,99.

Au obţinut medii peste cinci, dar sub şase cât era necesar, 200 de candidaţi, în judeţ nefiind înregistrată nicio medie de zece.

Promovabilitatea din toamna anului trecut, înainte de contestaţii, era de 16,71 la sută în judeţul Arad, cu 13 procente mai mică decât în prezent.

Alba

Aproape un sfert dintre candidaţii din Alba care au susţinut bacalaureatul în cea de-a doua sesiune au promovat, procentul celor care au reuşit să obţină note de trecere fiind de 23,36, mai mare decât în sesiunea de toamnă din 2011 când a fost 17,35, transmite corespondentul MEDIAFAX

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Alba, la sesiunea de toamnă s-au înscris în judeţ 1.562 de candidaţi, iar dintre aceştia s-au prezentat la examen 1.331, în final reuşind să promoveze 311 candidaţi.

La cea de-a doua sesiune a bacalaureatului promovabilitatea este de 23,36 la sută, înainte de contestaţii, fiind mai mare decât în sesiunea de toamnă din 2011, când a fost 17,35 la sută.

De asemenea, în cadrul probelor trei candidaţi, doi de la Grupul Şcolar Forestier Câmpeni şi unul de la Grupul Şcolar Industrial Jidvei, au fost eliminaţi din examen pentru că au încercat să copieze.

Potrivit reprezentanţilor ISJ Alba, cele mai slabe rezultate au fost înregistrate în toamnă la matematică, unde din cele 1.005 lucrări 375 au primit note între 1.00 şi 2.00.

În acest an, din cei aproximativ 3.500 de candidaţi care au susţinut bacalaureatul în judeţul Alba, în prima sesiune, 1.662 au reuşit să promoveze examenul, promovabilitatea fiind de 49,97 la sută. O singură elevă din judeţul Alba, de la Colegiul Naţional "I.M. Clain" din municipiul Blaj, reuşise să obţină media 10.00.

Vaslui

Peste o treime dintre candidaţii din judeţul Vaslui care au susţinut examenul de bacalaureat în sesiunea din toamnă a acestui an au promovat, rezultatele fiind mai bune decât cele înregistrate în sesiunea similară din 2011, însă mult mai slabe decât la examenul din vară.

Promovabilitatea la sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat înainte de depunerea contestaţiilor este de 34,96 la sută la nivelul judeţului Vaslui, cu aproape patru procente mai mare faţă de sesiunea similară din 2011, atunci când s-a înregistrat o promovabilitate de 31,05 la sută.

Faţă de examenul desfăşurat în prima sesiune a acestui an, promovabilitatea este însă mult mai scăzută, respectiv cu 14 procente mai mică. Practic, dintre cei 1.327 candidaţi prezenţi la una sau mai multe probe de examen 480 au promovat şi au obţinut, în final, medie de trecere.

"Din punctul nostru de vedere, este un procentaj bun pentru o sesiunea de toamnă. Acest aspect se explică prin faptul că, pe de o parte, au absentat destul de mulţi candidaţi din cei înscrişi iniţial pentru această sesiune, iar pe de altă o parte din cei care au susţinut acum examenul au fost elevi buni, dar care au ratat promovarea în vară din cauza unei discipline, în special matematica", a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, Gabriela Plăcintă.

La sesiunea din toamnă a bacalaureatului au absentat 20 la sută din candidaţii înscrişi, majoritatea renunţând, potrivit opiniei conducerii ISJ Vaslui, deoarece au considerat că nu sunt suficient de pregătiţi pentru a se prezenta la examen.

În vara acestui an, promovabilitatea la examenul de bacalaureat a fost de 49 la sută.

Bistriţa

Promovabilitatea în cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat în judeţul Bistriţa-Năsăud este de 24,58 la sută, înainte de contestaţii, fiind mai mare faţă de toamna anului trecut, când a fost de 17,41 la sută, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Bistriţa-Năsăud, la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat s-au înscris 1.491 de candidaţi, iar la examen s-au prezentat 1.241 de candidaţi.

Dintre cei prezenţi, doi au fost eliminaţi, iar 934 respinşi, reuşind să promoveze examenul înainte de contestaţii un număr de 305 candidaţi, respectiv 24,58 la sută.

Conform sursei citate, cei doi candidaţi eliminaţi au fost prinşi în timp ce încercau să copieze la proba scrisă de Limba şi literatura română.

Anul trecut, înainte de contestaţii, promovabilitatea la bacalaureatul de toamnă a fost de 17,41 la sută, iar după rezolvarea acestora de 18,3 la sută.

La prima sesiune a bacalaureatului din acest an, înainte de contestaţii, promovabilitatea în judeţul Bistriţa-Năsăud a fost de 41,57 la sută. În urma contestaţiilor, promovabilitatea a crescut la 43,15 la sută.

Covasna

Aproape 17 la sută dintre candidaţii din judeţul Covasna au reuşit să promoveze sesiunea de toamnă a bacalaureatului, înainte de contestaţii, promovabilitatea fiind mai mică decât cea înregistrată în sesiunea similară din 2011, când a fost de 18,06 la sută, transmite corespondentul MEDIAFAX

Reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Covasna, inspectorul Farkas Csaba, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că promovabilitatea la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat este de 16,91 la sută, înainte de contestaţii.

Astfel, potrivit datelor oferite de inspectorul ISJ Covasna, la examen s-au înscris 1.043 de absolvenţi, dintre care 215 nu s-au prezentat, iar un elev a fost eliminat pe parcursul examenelor.

Potrivit ISJ Covasna, dintre candidaţii care s-au prezentat la examen doar 140 de elevi au promovat sesiunea de toamnă a bacalaureatului, 687 de candidaţi obţinând media generală sub 6.00.

La sesiunea similară din 2011, promovabilitatea la examenul de bacalaureat a fost de 18,06 la sută, înainte de soluţionare a contestaţiilor, în timp ce la sesiunea din vară din acest an aproximativ 34 la sută dintre elevii din judeţul Covasna care au susţinut bacalaureatul au reuşit să promoveze examenul.

Timiş

Promovabilitatea la sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat, în judeţul Timiş, este de 24,07 la sută înaintea contestaţiilor, cu aproximativ zece procente mai mult faţă de perioada similară a anului trecut.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, 75.93 la sută dintre elevii care au susţinut examenul de bacalaureat la sesiunea din toamnă au fost declaraţi respinşi, în timp ce 24.07 la sută dintre cei prezenţi au fost admişi la sesiunea din toamnă a examenului de maturitate.

Comparativ cu anul trecut, sesiunea de toamnă din acest an a examenului de bacalaureat din Timiş a fost mai reuşită, în condiţiile în care în anul 2011, în sesiunea de toamnă în judeţul Timiş promovabilitatea a fost de 14.5 la sută.

"După contestaţii, probabil că va mai creşte cu unul-două procente promovabilitatea, dar nu mai mult. Faţă de anul trecut, situaţia este mai bună, numărul elevilor promovaţi dintre cei înscrişi în examen fiind mai mare", a afirmat Marcel Brancu, secretarul comisiei de bacalaureat din Timiş.

La sesiunea de toamnă din acest an a examenului de bacalaureat, din cei peste 2.300 de elevi prezenţi în sălile de examen, 1.781 au fost declaraţi respinşi şi doar 567 au reuşit să obţină o medie peste 6.00 la examenul de bacalaureat. Cei mai mulţi elevi au luat note între 6 si 6,99 (444). Un număr de 109 absolvenţi de clasa a XII-a au obţinut note între 7.00 si 7,99, în timp ce 12 candidaţi au luat note cuprinse între 8.00 şi 8,99, peste nota 9.00 obţinând doar doi elevi care au dat bacalaureatul în această toamnă.

La sesiunea din vară a examenului de bacalaureat promovabilitatea în judeţul Timiş a fost de 43,4 la sută.

Sibiu

Aproximativ un sfert dintre candidaţii care au susţinut a doua sesiune a examenului de bacalaureat în judeţul Sibiu au promovat, rezultatele fiind mai bune decât în sesiunea similară din anul 2011.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ)Sibiu, Ioana Dăneţiu, promovabilitatea în judeţul Sibiu la sesiunea de toamnă a bacalaureatului este de 25,74 la sută, înainte de contestaţii, aproximativ un sfert dintre candidaţi fiind declaraţi admişi.

"La sesiunea de toamnă s-au înscris 1.543 de absolvenţi. În urma afişării rezultatelor, doar 25,74 la sută au promovat bacalaureatul", a declarat corespondentului MEDIAFAX Ioana Dăneţiu.

Potrivit sursei citate, la sesiunea din vară promovabilitatea a fost de 53,1 la sută, peste media pe ţară.

În 2011, la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat promovabilitatea a fost de 21,95 la sută, înainte de contestaţii.

Argeş

Promovabilitatea la a doua sesiune a examenului de bacalaureat în judeţul Argeş este de 18,80 la sută, mai mare cu aproape trei procente faţă de cea înregistrată în perioada similară a anului trecut, când a fost 15,91 la sută.

Potrivit inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, profesorul Florin Gardin, la sesiunea de toamnă din acest an s-au înscris 3.316 elevi, cei mai mulţi la Matematică şi Limba şi literatura română, dintre care 2.883 au fost prezenţi la probele de examen.

"Promovabilitatea la examenul de bacalaureat, în sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat este de 18,80 la sută. sS-au înscris 3.316 elevi, cei mai mulţi la Matematică şi Limba şi literatura română, dintre care 2.883 au fost prezenţi la probe, absenţi fiind 433 şi eliminaţi şapte. Dintre cei care s-au prezentat la examen, au reuşit să promoveze 542", a declarat inspectorul şcolar general al ISJ Argeş, profesorul Florin Gardin.

Potrivit aceleiaşi surse, la sesiunea din vară a examenului de bacalaureat, în judeţul Argeş promovabilitatea a fost de 43,64 la sută înainte de contestaţii, cu şapte procente peste rezultatele înregistrate anul trecut, când au promovat 36,42 la sută dintre candidaţi.

"Primele rezultate la actuala sesiune se afisează azi (n.r. - duminică), până la ora 16.00, iar contestaţiile se depun între orele 16.00 şi 20.00. Pe 5 septem­brie se vor afişa rezultatele finale", a mai spus Florin Gardin.

Dolj

Promovabilitatea la a doua sesiune a examenului de bacalaureat a fost scăzută în judeţul Dolj, doar 21,47 la sută dintre elevi reuşind să obţină o notă peste 6.00 la examenul maturităţii, profesorii susţinând că la actuala sesiune elevii au venit mai slab pregătiţi şi mai dezinteresaţi de carte.

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct al Inspectoratului şcolar Judeţean Dolj, Nicuşor Cotescu, promovabilitateA în judeţul Dolj la a doua sesiune a examenului de bacalaureat a fost de 21,47 al sută şi nu se aşteaptă ca acesta să crească semnificativ în urma contestaţiilor.

"În această sesiune s-au înscris 3.515 elevi, însă dintre aceştia 529 au fost absenţi, iar 11 au fost eliminaţi de la probe pentru că au încercat să copieze. Procentul de promovabilitate este foarte mic şi ne aşteptam la asta pentru că în general cei care se înscriu la această sesiune sunt corijenţii sau cei care nu au reuşit să obţină nota 6.00 în vară, adică elevi care nu sunt interesaţi să înveţe", a declarat Nicuşor Cotescu.

În această sesiune, din 3.515 elevi înscrişi 2.051 au luat note sub 5.00, fiind astfel respinşi la bacalaureat.

În judeţul Dolj nu a fost obţinută nicio notă de 10.00, un singur elev reuşind să obţină o medie puţin peste 9.00.

La sesiunea din vară a examenului de bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor, în judeţul Dolj promovabilitatea a fost de 41, 76 la sută.

Bihor

Promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat în judeţul Bihor este de 32,26 la su, înaintea depunerii contestaţiilor, rezultatele fiind mai bune decât în sesiunea similară a anului trecut, când procentul de promovabilitate a fost de 22,31.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bihor, Claudiu Damian, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că în judeţ promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat este de 32,26 la sută.

"Numărul candidaţilor înscrişi la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat a fost de 2.801, iar numărul celor prezenţi a fost 2.446. Dintre aceştia, 789 au promovat examenul, astfel că rata de promovabilitate la nivel de judeţ este de 32,26", a declarat Damian.

Potrivit acestuia, procentul absolvenţilor care au promovat anul acesta examenul în sesiunea de toamnă în Bihor este mai mare comparativ cu 2011.

"Anul trecut în toamnă, înainte de contestaţii, rata de promovabilitate în Bihor a fost de 22,31 la sută, din 2.794 candidaţi prezenţi", a afirmat Damian.

Conform unui comunicat de presă transmis, duminică, de ISJ Bihor, în sesiunea de toamnă probele scrise ale examenului de bacalaureat s-au desfăşurat în şapte centre.

Dintre cei 2.446 de absolvenţi care s-au prezentat la examen, 20 au fost eliminaţi.

"Potrivit rezultatelor, în Bihor s-au înregistrat 1.268 de candidaţi cu medii mai mici de 5 şi 369 de candidaţi cu medii între 5-5,99. Din totalul candidaţilor prezenţi, 789 au promovat examenul de bacalaureat, 598 au avut medii între 6.00 - 6,99, 167 de elevi au avut medii între 7.00 - 7,99, de asemenea s-au înregistrat 23 de candidaţi cu medii între 8.00 - 8,99, iar un candidat a avut media cuprinsă între 9.00 - 9,99", se arată în comunicat.

Candidaţii nemultumiţi de rezultate pot depune contestaţii în cursul zilei de duminică, între orele 16.00 - 20.00, iar rezultatele finale vor fi afişate în 5 septembrie.

La prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an, în urma soluţionării contestaţiilor, numărul elevilor promovaţi a fost de 3.511, astfel că promovabilitatea în judeţ a fost de 54,66 la sută.

Prahova

Aproape 20 la sută dintre candidaţii la examenul de bacalaureat în sesiunea de toamnă, în judeţul Prahova, au reuşit să promoveze, un număr de 550 de absolvenţi de clasa a XII-a dintre cei peste 3.500 care s-au înscris neprezentându-se la probele de examen.

Suceava

Promovabilitatea la a doua sesiune a examenului de bacalaureat în judeţul Suceava este de 37,89 la sută, înaintea cotestaţiilor, după ce în sesiunea din vară au promovat examenul 48,46 la sută dintre candidaţi, iar la sesiunea de toamnă a anului trecut 36,31 la sută.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Laura Hacman, a declarat corespondentului MEDIAFAX că la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat s-au înscris 3.106 candidaţi suceveni, s-au prezentat 2.629 candidaţi, 477 au absentat, iar patru au fost eliminaţi din examen pentru că au copiat, ,transmite corespondentul MEDIAFAX.

Hacman a spus că la sesiunea de toamnă a bacalaureatului 1.629 de candidaţi au fost respinşi, iar 996 au promovat examenul, reprezentând 37, 89 la sută.

Iaşi

Promovabilitatea la a doua sesiune a examenului de bacalaureat în judeţul Iaşi este de 22,83 la sută, cu patru procente mai mare faţă de cea înregistrată în sesiunea similară de anul trecut, când a fost de 18,84 la sută, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, din cei 2.167 de candidaţi care s-au prezentat la examen, doar 497 au reuşit să-l promoveze.
La limba română, peste 86 la sută dintre candidaţi au obţinut note peste 5.00, la matematică promovabilitatea este de aproape 38 la sută, iar la disciplina la alegere - 71 la sută.

În judeţul Iaşi, promovabilitatea la actuala sesiune a bacalaureatului este de 22,83 la sută, faţă de 18,84 la sută în sesiunea din toamna trecută.

Conducerea ISJ Iaşi susţine că mulţi dintre candidaţi au obţinut note între 5.00 şi 6.00, nereuşind să obţină media finală 6.00, necesară promovării examenului.
S-au obţinut trei note de zece în judeţul Iaşi, două la proba de Geografie şi una la Istorie.

Hunedoara

Doar 409 candidaţi dintre cei 1.945 care s-au prezentat la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat în judeţul Hunedoara au obţinut medii de trecere, promovabilitatea fiind de 21,02%, mai mare cu aproximativ două procente faţă de cea înregistrată în perioada similară a anului trecut.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara, promovabilitatea în sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat în judeţ este de 21,02 la sută, înaintea depunerii contestaţiilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform sursei citate, dintre cei 1.945 de absolvenţi care s-au prezentat la examen doar 409 au fost declaraţi admişi.

Niciun absolvent nu a obţinut media 10, un singur candidat având media peste 9.00.

Cele mai multe medii - 325 - au fost cuprinse între 6.00 şi 7.00.

Potrivit sursei citate, la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat şapte candidaţi au fost eliminaţi, iar 412 dintre cei 2.357 înscrişi iniţial nu s-au prezentat la examen.

În 2011, înaintea depunerii contestaţiilor, doar 450 de absolvenţi de liceu din judeţul Hunedoara din cei 2.371 care s-au prezentat la sesiunea a doua de bacalaureat au promovat, adică 18,97 la sută.

În prima sesiune a bacalaureatului din acest an, promovabilitatea a fost de 36,99 la sută înaintea depunerii contestaţiilor, crescând în urma soluţionării acestora la 37,72 la sută.

Botoşani

Promovabilitatea în sesiunea de toamnă a bacalaureatului în judeţul Botoşani este de 23 la sută înaintea contestaţiilor, cu aproximativ 50 la sută mai mare decât la sesiunea din toamna anului trecut când 16,16 la sută dintre candidaţi au fost declaraţi admişi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unei centralizări întocmite de Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, 291 de elevi au promovat examenele, din 1.265 prezenţi, 970 de candidaţi au fost declaraţi respinşi, în timp ce alţi 265 de elevi au absentat.

Pentru sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat s-au înscris 1.530 de botoşăneni.

La această sesiune nu s-a obţinut nicio medie de 9.00 sau de 10.00, iar între 8.00 şi 8.99 au fost înregistrate doar două medii, 45 de candidaţi au obţinut note între 7.00 şi 7,99, iar 244 de elevi au primit note între 6.00 şi 6,99.

Medii între 5.00 şi 5,99 au obţinut 154 de elevi, în timp ce 816 candidaţi au fost notaţi cu note sub 5.00.

Promovabilitatea în judeţul Botoşani în sesiunea din vară a examenului de bacalaureat a fost de 42 la sută.

La sesiunea din toamna anului 2011 promovabilitatea în judeţul Botoşani a fost de 16,16 la sută înaintea contestaţiilor.

Ialomiţa

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat în judeţul Ialomiţa după a doua sesiune a fost de 9,23 la sută, cei mai mulţi candidaţi înscrişi fiind la Matematică, rezultatul fiind mult mai slab decât cel din toamna anului 2011, când s-a înregistrat un procent de 20,87.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa, procentul de promovare la sesiunea din vară a examenului a fost de 42,23, asemănător celui de anul trecut - 42,07 la sută, iar după recorectarea lucrărilor a crescut la 44,08 la sută, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"La cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat s-au înscris 1.345 de candidaţi, au absentat 45, fiind prezenţi la probe 1.300. Cei mai mulţi au fost la proba de Matematică, 1.075, iar promovabilitatea este de 9,23 la sută", a declarat inspectorul şcolar general al ISJ Ialomiţa, profesorul Otilia Dumitru.

Promovabilitatea la a doua sesiune a bacalaureatului în 2011, în judeţul Ialomiţa, a fost de 20,87 la sută.

Primele rezultate ale actualei sesiuni a bacalaureatului se afisează duminică, la ora 16.00, iar contestaţiile se depun între orele 16.00 şi 20.00, urmând ca în 5 septem­brie să se afişeze rezultatele finale.

Sălaj

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat, în sesiunea de toamnă, este de 23,71 la sută în judeţul Sălaj, înaintea depunerii contestaţiilor, faţă de 18,06 la sută cât a fost în sesiunea similară a anului trecut, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele Comisiei de bacalaureat Sălaj, Maria Pop, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că promovabilitatea înregistrată în Sălaj la examenul de bacalaureat, în sesiunea de toamnă, este de 23,71 la sută, doar 202 candidaţi promovând examenul.

"În Sălaj au fost prezenţi în săli 852 de candidaţi, unul dintre ei fiind eliminat din examen după ce a fost prins cu telefonul mobil asupra sa. Potrivit rezultatelor, 649 de candidaţi au fost declaraţi respinşi, ceea ce înseamnă un procent de 76,17. Au promovat bacalaureatul 202 elevi, promovabilitatea la nivel de judeţ fiind de 23,71 la sută. Anul trecut, în sesiunea de toamnă, promovabilitatea a fost de 18,06 la sută, înainte de rezolvarea contestaţiilor", a declarat Maria Pop.

Potrivit sursei citate, 144 de candidaţi au obţinut note între 6.00 - 6,99, alţi 47 de candidaţi au obţinut note între 7.00 - 7,99, opt candidaţi au avut note între 8.00 - 8,99 şi trei candidaţi au avut note între 9.00 - 9,99.

"Cei nemulţumiţi de notele obţinute pot depune contestaţii, urmând ca rezultatele finale să fie afişate în 5 septembrie", a spus Maria Pop.

Dintre candidaţii respinşi, 569 au obţinut note mai mici de 5.00, în timp ce 80 de candidaţi au primit note între 5.00 - 5,99.

În prima sesiune a bacalaureatului din acest an, promovabilitatea a fost de 42,51 la sută înaintea depunerii contestaţiilor, crescând la 42,92 la sută după soluţionarea acestora.

Călăraşi

Promovabilitatea la sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat din acest an, în judeţul Călăraşi, a fost de 28,39 la sută, aproape dublă faţă de cea din perioada similară a anului trecut, când s-a înregistrat un procent de 14,75 la sută.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi, la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat s-au înscris 1.300 de candidaţi, dintre aceştia prezentându-se 1.039, dintre aceştia reuşind să promoveze 295 de absolvenţi. astfel că promovabilitatea în judeţul Călăraşi la a doua sesiune a anului 2012 este de 28,39 la sută, aproape dublă faţă de cea de anul trecut, când s-a înregistrat un procent de 14,75 la sută, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Cei mai mulţi au susţinut din nou bacalaureatul la Limba şi literatura română şi la Matematică", a declarat inspectorul şcolar general al ISJ Călăraşi, prof. dr. Constantin Tudor.

În sesiunea din vară a examenului de bacalaureat promovabilitatea înregistrată a fost de 37,15 la sută, cu aproape patru procente mai puţin faţă de anul trecut, când au promovat 40,81 la sută dintre candidaţi, trei elevi prinşi copiind fiind eliminaţi din concurs. Ulterior, opt dintre elevii care au depus contestaţii la rezultatele de la bacalaureat au promovat, iar doi dintre cei admişi iniţial au fost respinşi în urma recorectării lucrărilor, promovabilitatea crescând astfel la 37,72 la sută.

Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a bacalaureatului se afişează duminică, până la ora 16.00, iar contestaţiile se depun între orele 16.00 şi 20.00,urmând ca în data de 5 septembrie să se afişeze rezultatele finale.

Gorj

Peste 38 la sută dintre candidaţii care s-au prezentat la a doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an, în judeţul Gorj, au reuşit să promoveze, cei mai mulţi dintre ei având note mai mici de 7.00, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Inspectorul şcolar general In Iştfan a declarat corespondentului MEDIAFAX că, de fapt, procentul respectiv este mai mic, de 33,64 la sută, dacă raportarea se face la numărul celor înscrişi, şi nu la numărul celor care s-au prezentat la examene, el precizând că luni vor fi făcute analize suplimentare, în funcţie de rezultatele obţinute de elevi.

"Am avut 2.776 de înscrişi şi 2.408 elevi prezenţi. Cinci dintre ei au fost eliminaţi şi, ca urmare, sunt 2.403 care au fost evaluaţi. Dintre aceştia, 934 au reuşit să promoveze bacalaureatul, 82,55 la sută dintre ei având note cuprinse între 6.00 şi 7.00, în timp ce note mai mari, de la 7.00 în sus, au luat doar 15,42 la sută dintre cei promovaţi", a menţionat inspectorul şcolar general.

Rata de promovabilitate este mult mai mare în judeţul Gorj, în comparaţie cu anul trecut, când a fost de doar 14 la sută.

Ion Iştfan a mai afirmat că elevii s-au pregătit mai bine şi, în plus, au avut de susţinut doar unul sau două examene, ceea ce explică notele de promovare luate de către aceştia.

"După cele întâmplate în trecut, şcolile şi-au luat în serios rolul şi au făcut cursuri de pregătire toată vara cu elevii interesaţi. Din ce ştiu eu, la momentul acesta cei care au promovat nu sunt copii care să fi avut corigenţe şi, în plus, aproape toţi dintre ei aveau picată una sau cel mult două probe. Deci au putut să se pregătească mult mai bine", mai spune Ion Iştfan.

Dâmboviţa

Promovabilitatea în sesiunea de toamnă a examenului de bacalaurat în judeţul Dâmboviţa a fost de 18,02 la sută, cu aproape trei procente mai mare decât cea de anul trecut, respectiv 15,7 la sută, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La Grupul Şcolar Agricol din Tărtăşeşti, unde în vară toţi cei 66 candidaţi au picat, inclusiv după contestaţii, în această sesiune au promovat patru dintre cei 28 de candidaţi înscrişi.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, procentajul celor care au fost declaraţi admişi în sesiunea din vară a fost de 38,73, iar ulterior 31 de elevi au promovat în urma contestaţiilor formulate şi a recorectării lucrărilor de la bacalaureat, promovabilitatea crescând astfel la 39,38 la sută.

"La sesiunea din toamnă s-au înscris 2.625 de candidaţi, au fost prezenţi 2.297, iar dintre aceştia 414 au reuşit să promoveze examenul. Cinci candidaţi au fost eliminaţi după ce au încercat să copieze sau au fost identificaţi cu mijloace de fraudare a examenului. Cei mai mulţi au susţinut examen la proba de Limba şi literatura română - 1.051 şi la Matematică -1.822", a declarat inspectorul şcolar adjunct al ISJ Dâmboviţa, profesorul Ovidiu Basceanu.

Potrivit aceleiaşi surse, la Grupul Şcolar Agricol din Tărtăşeşti, unde în vară toţi cei 66 candidaţi au picat, inclusiv după contestaţii, acum s-au înscris 28 şi au promovat patru.

"Promovabilitatea la sesiunea de toamnă este de 18,02 la sută. În vară, procentajul a fost de 38,73, iar ulterior 31 de elevi au promovat în urma contestaţiilor formulate şi a recorectării lucrărilor de la bacalaureat, procentajul de promovabilitate crescând de la 38,73 la 39,38", a mai spus inspectorul şcolar adjunct al ISJ Dâmboviţa.

 

Comentarii

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design