7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialBac 2011: Elevii au dat azi proba scrisă la limba română. Vezi...

Bac 2011: Elevii au dat azi proba scrisă la limba română. Vezi aici subiectele la limba română şi baremul

Elevii de clasa a XII-a susţin astăzi prima probă scrisă la limba şi literatura română în cadrul examenului de bacalaureat.

În acest an, elevii trebuie să caracterizeze un personaj dintr-o operă dramatică de I.L. Caragiale, Camil Petrescu sau Marin Sorescu şi să răspundă la nouă cerinţe pe baza romanului „Nuntă în cer” de Mircea Eliade.

La proba de limba şi literatura română din această sesiune a bacalaureatului a fost extrasă varianta numărul 5:

Subiectul I: Nouă cerinţe pe baza unui fragment din “Nuntă în cer” de Mircea Eliade

Subiectul al II-lea: Scrie un text de tip argumentativ de 15-30 rânduri despre Cunoaşterea de sine, pornind de la ideile sugerate de afirmaţia lui Nichita Stănescu: “A avea un ideal înseamnă a avea o oglindă”.

Subiectul al III-lea:
Elaborează un eseu de 2-3 pagini despre particularităţile de construcţie a personajului dintr-un text dramatic studiat aparţinând unuia dintre autorii canonici: I.L. Caragiale, Camil Petrecu, Marin Sorescu.

Fiecare subiect are 30 de puncte şi 10 puncte sunt din oficiu.

“Subiectele au fost transmise şi preluate în condiţii de securitate de către toate cele 741 de centre de examen, aplicându-se procedurile electronice de securitate”, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Elevii au la dispoziţie trei ore pentru a rezolva subiectele.

În acest an, peste 200.000 de elevi s-au înscris pentru susţinerea probei de limba română, dintre care 22.000 de elevi dau examenul în Capitală.

Vezi în ataşament modele de subiecte la proba scrisă de limba română şi baremul de rezolvare.

Potrivit calendarului de bacalaureat pe 29 iunie elevii vor susţine proba obligatorie a profilului, iar pe 1 iulie proba la alegere a profilului şi specializării.

În 3 iulie vor fi afişate rezultatele, în 4 iulie vor putea fi depuse eventualele contestaţii, care vor fi rezolvate în 5 – 7 iulie, urmând ca în 8 iulie să fie afişate rezultatele finale.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Se desumflă balonul Green Deal!

În România nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă