19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialAvertismentul editorilor: Elevii de clasa a VI-a riscă să rămână din nou...

Avertismentul editorilor: Elevii de clasa a VI-a riscă să rămână din nou fără manuale în 2018

Editorii români avertizează Ministerul Educaţiei că elevii de clasa a VI-a riscă să rămână din nou fără manuale pe 10 septembrie 2018, pentru că procedura de licitaţie încă nu a fost declanşată, iar aceasta durează 11 luni, conform unui comunicat de presă.

Asociaţia Editorilor din România şi Uniunea Editorilor din România semnalează că, prin amânarea datei de demarare a licitaţiei pentru manualele de clasa a VI-a, riscă să se perpetueze fenomenul „începutul anului şcolar fără manual” şi în toamna lui 2018.

Pentru a se asigura prezenţa manualelor în şcoli la data de 10 septembrie 2018, cele două asociaţii susţin că Ministerul trebuie să demareze licitaţia până cel mai târziu la data de 1 octombrie, cu un termen de predare a ofertelor în februarie 2018, astfel încât să poată fi parcurse toate etapele (inclusiv soluţionare contestaţii, tipărire şi distribuire în şcoli) până la sfârşitul lunii august 2018.

„În cazul în care licitaţia pentru manualele aferente anului şcolar 2018-2019 va trena, elevii lăsaţi fără manuale la începutul acestui an şcolar vor trece prin aceeaşi experienţă şi anul viitor. Experienţa ultimelor cinci licitaţii pentru manualele şcolare a arătat că este nevoie de 11 luni pentru a se parcurge toate etapele legale (ofertare, depunere propuneri, evaluare, soluţionare contestaţii, rezultate finale, contractare, lansare comandă, tipărire şi livrare)”, se arată în comunicatul de presă, preluat de Mediafax.

Elevii de la clasele a V-a au început anul şcolar 2017 – 2018 fără manuale, iar Ministerul Educaţiei condus de Liviu Pop (foto) a luat decizia de a le înlocui pe acestea, în primele opt săptămâni de şcoală, cu un compendiu.

Conform noilor hotărâri adoptate de Ministerul Educaţiei în februarie 2017, în anul şcolar 2018 – 2019 sunt necesare manuale noi pentru clasa a VI-a, alese prin licitaţie. 

Cele mai citite

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...
Ultima oră
Pe aceeași temă