Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

100.000 de elevi riscă să pice la Evaluarea Naţională

Federaţia "Coaliţia pentru Educaţie" avertizează că rezultatele de la simularea examenului de Evaluare Naţională indică faptul că peste 100.000 de elevi riscă medii sub 5 la acest examen.

Share

Carla Popa 0 comentarii

Actualizat: 06.03.2016 - 16:37

Federaţia "Coaliţia pentru Educaţie" avertizează că rezultatele de la simularea examenului de Evaluare Naţională indică faptul că peste 100.000 de elevi riscă medii sub 5 la acest examen. 

"Publicarea rezultatelor de la simularea examenului de Evaluare Naţională 2016 arată că, dacă nu ar fi o simulare, doar 39,2% din generaţie ar trece de media 5. În contextul în care adoptarea noului plan cadru pentru gimnaziu întârzie peste termenul anunţat iniţial, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice are oportunitatea de a adresa aceste probleme nu doar prin prisma analizei de rezultate şi indicatorilor de proces, ci în profunzimea lor, plecând de la cauze şi probleme sistemice", se arată într-un comunicat de presă transmis, duminică, Agerpres.

Potrivit Coaliţiei, datele statistice arată că sunt peste 100.000 de copii care riscă medii sub 5 la acest examen, dacă ţinem cont şi de cei care nu s-au prezentat la toate probele. 
"Este foarte greu de crezut şi de acceptat cum noi, o ţară întreagă, ne permitem să pierdem în jur de 100.000 de tineri în fiecare an. Pe mare parte dintre ei îi pierdem cu bună ştiinţă, după ce îi ţinem în licee în care se plictisesc şi în care nu învaţă aproape nimic practic. Copiii aceştia nu au nevoie doar de meditaţii şi hei-rupisme din partea profesorilor pentru a trece de pragul mediei 5, peste trei luni. Au nevoie de profesori care să creadă în ei, acum şi încă patru ani, astfel încât să poată fi recuperate decalajele existente măcar în parte. Pentru că în opinia Federaţiei, resursele umane pot determina, într-o măsură mult mai mare decât cheltuielile materiale, creşterea calităţii educaţiei", afirmă Daniela Vişoianu, preşedintă Federaţia Coaliţia pentru Educaţie. 

Coaliţia pentru Educaţie este o federaţie constituită în 2015 de mai multe organizaţii neguvernamentale din domeniu. 

Un număr de 73.342 de elevi de clasa a VIII-a reprezentând 44,05% au obţinut medii peste 5 la simularea probelor din cadrul Evaluării Naţionale, a precizat, sâmbătă, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice revenind cu o rectificare într-un comunicat de presă. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...