20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSocialVrancea: Elev ajuns la spital, după ce a căzut de la 2...

Vrancea: Elev ajuns la spital, după ce a căzut de la 2 metri

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea, doi copii din clasa a V-a de la o şcoală gimnazială din judeţ au lipsit la una dintre ore şi s-au jucat pe scările clădirii. Copilul care a ajuns la spital s-a dezechilibrat în momentul în care încerca să alunece pe balustradă şi a căzut de la înălţime.

Imediat, incidentul a fost raportat cadrelor didactice, medicului din localitate, serviciului de ambulanţă şi asistentului maternal care are grijă de copilul de 11 ani.

”Doi copii de clasa a V-a de la Şcoala Gimnazială din Dumitreşti nu s-au dus la una dintre ore, s-au ascuns într-o toaletă şi, după ce s-a sunat, s-au jucat pe hol. Unul dintre ei s-a dat pe burtă pe o balustradă, s-a dezechilibrat şi a căzut de la aproximativ doi metri înălţime. A fost văzut de femeia de serviciu, ea şi colegul au anunţat cadrele didactice, apoi a fost chemat medicul din localitate şi, bineînţeles, a fost anunţat incidentul la 112. Copilul este în plasament, a fost anunţat şi asistentul maternal. Din câte am înţeles, nu este vorba despre copii problemă, ei au lipsit de la o oră şi erau marcaţi cu absenţă”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al ISJ Vrancea, Bogdan Ciubotaru.

Copilul a scăpat cu câteva leziuni, dar va rămâne internat în spital pentru investigaţii suplimentare.

”Medicul din localitate i-a acordat primele îngrijiri, până a venit salvarea care l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Focşani. De acolo am aflat că starea copilului este bună, se vor face mai multe investigaţii, dar se pare că are un traumatism cerebral fără leziuni externe importante. Va rămâne sub observaţie”, a spus Bogdan Ciobotaru.

În şcoală a început o anchetă, iar în funcţie de rezultatele acesteia Inspectoratul Şcolar va stabili dacă se impun sancţiuni sau alte măsuri.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă