14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSocialUsureaza-ti munca folosind o masina de spalat cu uscator. Noi iti spunem...

Usureaza-ti munca folosind o masina de spalat cu uscator. Noi iti spunem cum o alegi pe cea mai buna

Piata masinilor de spalat a evoluat atat de mult incat in prezent aproape fiecare persoana isi permite sa achizitioneze una.

Spalam aproape zilnic, iar daca in timpul sezonului cald avem posibilitatea de a usca foarte repede rufele, iarna acest lucru devine o mica problema, mai ales daca avem nevoie urgent de o anumita haina / camasa. Pana nu de mult o solutie la aceasta problema era cumpararea unui uscator de rufe, insa acest lucru presupunea prezenta unui nou electrocasnic, de dimensiuni egale cu cele ale masinii de spalat. Pentru un apartament nu era deloc ceva practic, iar asta pentru ca spatiul era unul limitat. In ultima perioada insa pe piata au inceput sa fie din ce in ce mai prezente masinile de spalat rufe cu uscator.

Merita investitia intr-o masina de spalat cu uscator? Dupa cum am spus si pe http://masinadespalatcuuscator.ro/, un astfel de aparat electrocasnic este o alegere buna, insa doar daca suntem constienti de dezavantajele pe care le aduce si putem sa le acceptam. Vom vorbi mai multe despre ele in continuarea acestui articol, dupa care o sa prezentam si principalele caracteristici pe care e bine sa le avem in vedere inainte de a scoate banii din buzunar.

Care sunt aceste dezavantaje amintit mai sus? In primul rand, o masina de spalat cu uscator va consuma mai mult curent decat una obisnuita (este si normal, din moment ce procesul este unul mai lung si presupune intrarea in functiune a uscatorului). In al doilea rand, majoritatea modelelor de pe piata nu sunt capabile sa usuce mai mult de 2,5 kilograme, ceea ce poate reprezenta o problema atunci cand avem de spalat mai mult si vrem sa folosim si uscatorul. Practic trebuie intr-o prima faza sa spalam doar rufele pe care dorim sa le scoatem gata uscate, iar mai apoi restul.

Un alt dezavantaj este reprezentat de riscul de a fi afectate anumite materiale sensibile, precum si de a scoate rufele sifonate. Exista insa unele modele care vin la pachet cu functia de uscare fara sifonare, care face o treaba excelenta.

In cazul unei masini de spalat cu uscator exista, desigur, si avantaje. Prezenta unui astfel de aparat electrocasnic in casa ta te va ajuta sa economisesti timp deoarece nu mai trebuie sa pui rufele la uscat, dupa care sa le iei si sa le aranjezi frumos in dulap. Vei sari direct la ultima parte a acestui proces. Este de asemenea mult mai igienica uscarea rufelor in acest fel, deoarece ele nu mai pot capta microbi precum in cazul in care le uscam, de exemplu, afara ori in uscatorie. Insusi aerul fierbinte care este folosit pentru uscarea rufelor are rolul de a le igieniza foarte bine.

 

Punand in balanta aceste avantaje si dezavantaje o sa stii exact daca in cazul tau este sau nu justificata o astfel de investitie.

Daca da, atunci afla ca trebuie sa tii cont de cateva caracteristici pentru a avea siguranta ca ai luat cea mai buna decizie pentru nevoile tale. Vorbim in special de capacitatea de spalare pe care o are, unde o sa alegi in functie de cat de mare este familia ta, astfel incat sa poti spala toate rufele intr-o singura sesiunea. In ceea ce priveste capacitatea de uscare, aici nu prea ai o foarte mare libertate de alegere, iar asta pentru ca majoritatea modelelor sunt unele care pot usca pana la maxim 2,5 kilograme.

Viteza de centrifugare, numarul de programe pe care le avem la dispozitie, nivelul de zgomot si consumul energetic sunt si ele niste caracteristici pe care e bine sa le iei in considerare. Noi mai recomandat de asemenea sa te asiguri ca in dotarea masinii de spalat cu uscator se afla un termostat sau un senzor de umiditate.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă