11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSocialUn tânăr de 28 de ani a murit de gripă la Spitalul...

Un tânăr de 28 de ani a murit de gripă la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi

 

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi, Iosep Gabriel, a declarat jurnaliştilor că bărbatul nu era vaccinat.

Conform purtătorului de cuvânt al Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi, tânărul nu avea alte probleme de sănătate. Prezentarea la spital a fost foarte tardivă. Boala era foarte avansată, a necesitat intubare imediat ce a ajuns pe secţie.

Bărbatul locuia în condiţii precare, într-o locuinţă neîncălzită, fiind mai degrabă un caz social. 

Deocamdată nu s-a declarat stadiul de epidemie. Numărul deceselor este mai mic decât în aceeași perioadă a anului trecut. Dacă va continua creșterea susținută de cazuri de viroze respiratorii și cazuri de gripă în următoarele săptămâni,  Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile va informa Ministerul Sănătății de depășirea anumitor valori-prag ce nu sunt atinse în momentul de față.

O epidemie se instituie în condițiile în care există o creștere de 20% de cazuri de gripă față de prognoza așteptată. Încă se recomandă vaccinarea.

Există o creștere mare în ultima perioadă a numărului de îmbolnăviri și dacă ritmul va fi susținut timp de câteva săptămâni și răspândirea cazurilor va fi pe tot teritoriul. Este posibil să fie luată în considerare declararea unei epidemii.

Ministerul Sănătății a anunțat că există focare locale de gripă în București, Constanța și Iasi, cu tendință de extindere regională și cazuri sporadice în unele județe.

Principalele categorii care ar fi bine să se vaccineze în fiecare an pentru că sunt mult mai expuse la complicații sunt persoanele în vârstă, persoanele cu patologii cronice asociate cu probleme cardiace, boli cronice respiratorii, dar și copiii sau femeile gravide.

 

Cele mai citite

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice

Ministerul Muncii anunță că platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și...

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...
Ultima oră
Pe aceeași temă