15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSocialTulcea: Gravidele care ar putea naşte în perioada Codului Portocaliu au refuzat...

Tulcea: Gravidele care ar putea naşte în perioada Codului Portocaliu au refuzat spitalizarea

Șeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, Daniel Petrov, a declarat luni, în timpul şedinţei Colegiului Prefectural, că a luat măsuri pentru a interveni într-un timp cât mai scurt în sprijinul gravidelor.

“Deşi suntem mai bine pregătiţi decât în alte dăţi, avem o problemă cu persoanele gravide care, având în vedere precedentul cod portocaliu care nu s-a materializat, au refuzat în număr destul de mare de a se prezenta la unităţile spitaliceşti”, a afirmat inspectorul şef al ISU Tulcea, adăugând că şenilatele sunt pregătite să intervină cu operativitate dacă este cazul.

În prima parte a zilei de luni, autorităţile din comuna Casimcea au intervenit cu un utilaj în apropiere de satul Sarighiol de Deal pentru a debloca un autoturism şi un microbuz, care au derapat pe carosabilul acoperit de zăpadă.

ISU Delta a primit în sprijin două şenilate de la ISU Galaţi şi ISU Mureş, o autofreză de zăpadă şi o autospecială de transport personal şi victime multiple de la ISU Iaşi.

“Una dintre şenilate este la Staţia de pompieri Babadag, iar cealaltă la Secţia de pompieri Măcin”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Florentin Daciu.

Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă