13.3 C
București
sâmbătă, 30 martie 2024
AcasăSocialTimişoara, licitaţiei CNAIR pentru construcţia tronsonului sudic al șoselei de centură

Timişoara, licitaţiei CNAIR pentru construcţia tronsonului sudic al șoselei de centură

“Termenul de finalizare a licitaţiei este 28 februarie, dar am informaţii că de data aceasta (a patra, n.r.) chiar se finalizează licitaţia, iar în perioada imediat următoare se va finaliza contractul. Câştigătorul va fi anunţat de CNAIR. Estimez că până în 2019 nu se va lucra pe teren, dar dacă va exista o preocupare serioasă la CNAIR, iar licitaţia va fi câştigată de o firmă sau de un grup de firme serioase, s-ar putea să avem centura completă”, a declarat primarul Nicolae Robu într-o conferinţă de presă.

Astfel, anul 2021, cel al Capitalei Culturale Europene, ar putea fi degajat de tirurile care acum traversează oraşul şi distrug carosabilul.

Tronsonul va avea aproape 26 km, 12 poduri şi pasaje, inclusiv la nivel de trecere cu calea ferată, dar va avea câte o singură bandă pe sens, întrucât până s-a trecut la finanţare, studiul de fezabilitate întocmit în urmă cu aproape zece ani a devenit anacronic cu dezvoltarea traficului din zonă, în realitate fiind nevoie de câte două benzi pe sens.

Proiectul presupune o investiţie totală multianuală de circa 124 de milioane de euro, iar Ministerului Transporturilor va alica în acest an aproape 12 milioane de lei. Lucrările în teren vor începe după expirarea termenului depunerilor unor eventuale contestaţii, informează AGERPRES.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă