4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialSpitalul Gomoiu a tratat 380 de copii cu probleme auditive, grație unei...

Spitalul Gomoiu a tratat 380 de copii cu probleme auditive, grație unei finanțări de 135.ooo de euro

Secţia ORL a instituţiei a fost dotată anul trecut cu echipamente de ultimă generaţie, printr-o finanţare de peste 135.000 de euro, în cadrul proiectului “Auzul, un dar. Nu-l ignora!”.

“Peste 380 de copii cu probleme auditive din întreaga ţară au beneficiat în perioada septembrie 2017 – ianuarie 2018 de diverse servicii medicale în cadrul Secţiei ORL a Spitalului Clinic de Copii ‘Dr. Victor Gomoiu’, furnizate cu ajutorul echipamentelor moderne ultraperformante achiziţionate prin proiectul ‘Auzul, un dar. Nu-l ignora!’. Au fost asigurate, printre altele, controale otomicroscopice, timpanotomii, intervenţii pentru montarea de tuburi Diabollo, diferite tipuri de evidări petro-mastoidiene, dar şi operatii chirurgicale mai complexe. Până în iunie 2018, în această etapă a proiectului se va ajunge în total la 500 de copii cu probleme ale aparatului auditiv care vor beneficia de tratamente la cele mai înalte standarde, realizate cu noile echipamente”, se arată într-un comunicat de presă.

Fundaţia Vodafone România a semnat un parteneriat cu spitalul şi cu Asociaţia Smiling Faces în vederea asigurării finanţării de peste 135.000 de euro.
Investiţia fundaţiei a fost de 90.000 de euro, prin programul “Connecting for Good”.

Noile echipamente cu care a fost dotată anul trecut Secţia ORL a spitalului includ un microscop operator Zeiss, un senzor pentru monitorizarea nervului facial, freze chirurgicale şi instrumentar pentru cofochirurgie, necesare blocului operator.

În perioada septembrie 2017 – ianuarie 2018, medicii implicaţi în proiectul “Auzul, un dar. Nu-l ignora!” au participat la cursuri de pregătire, ateliere de lucru, congrese naţionale şi internaţionale de instruire în tehnici chirurgicale.

Proiectul “Auzul, un dar. Nu-l ignora!” a fost lansat în 2016 şi a debutat prin înfiinţarea laboratorului de audiologie din cadrul secţiei.

De la începutul proiectului până în prezent, aproape 900 de copii au beneficiat în total de diferite proceduri medicale realizate cu noile echipamente ale laboratorului şi ale blocului operator – testări audiologice, intervenţii şi tratamente moderne.

În prezent, peste 2 milioane de persoane din România au funcţia auditivă alterată. Ponderea nou-născuţilor afectaţi de surditate este de 1-3 copii la 1.000 de naşteri. Lor li se adaugă cei ale căror probleme au survenit în urma diverselor afecţiuni sau accidente.

“‘Auzul, un dar. Nu-l Ignora!’ este un proiect care urmăreşte, printre altele, educarea populaţiei în vederea conştientizării necesităţii efectuării screeningului auditiv postnatal şi a testărilor audiologice performante. Acesta a debutat prin înfiinţarea laboratorului de audiologie din cadrul Secţiei ORL a Spitalului Clinic de Copii ‘Dr. Victor Gomoiu’, laborator care şi-a început activitatea în august 2016”, se mai arată în comunicat, potrivit AGERPRES.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă