10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSocialRomânia, recorduri de temperatură: codul galben se menține până vineri

România, recorduri de temperatură: codul galben se menține până vineri

Școlile sunt închise și joi și vineri în unele județe, inclusiv în Capitală. Autostrăzile A2 și A4 sunt în continuare închise, la fel și zeci de drumuri naționale și județene. De asemenea, CFR Călători a anunțat că peste 100 de trenuri sunt anulate din cauza vremii nefavorabile. În prezent sunt închise și toate cele patru porturi maritime de la Marea Neagră, Constanţa Nord, Constanţa Sud Agigea, Midia şi Mangalia.

Codrul portocaliu de ninsori, viscol și ger va ține până vineri seară, anunță meteorologii. Treisprezece judeţe sunt sub cod galben de ger, restul fiind sub cod portocaliu, cu temperaturi care vor coborî chiar şi la – 25 de grade Celsius.

”Valul de frig va persista şi se va intensifica pe parcursul nopţilor, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile şi va fi ger, mai ales dimineaţa şi noaptea”, este anunțul ANM.

Treisprezece judeţe sunt sub cod galben, respectiv Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj-Napoca, Arad, Timiş, Bihor, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare.

”În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, gerul va fi persistent în cea mai mare parte a intervalului, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între -12 şi -6 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -22 şi -12 grade, izolat mai coborâte, sub -25 grade”, precizează meteorologii.

Potrivit ANM, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă (2/3 martie) temperaturi sub pragul de ger (-10 grade) se vor înregistra în Moldova, local în Maramureş, Transilvania, Muntenia şi Dobrogea şi pe arii restrânse în Oltenia. Începând din noaptea de joi spre vineri (1/2 martie) şi până duminică (4 martie) vor fi intervale cu precipitaţii în majoritatea regiunilor, dar mai ales în sud-vestul şi sudul ţării. La început va ninge, apoi, trecător, vor fi precipitaţii mixte şi se va forma polei.

Cele mai citite

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...

Ciolacu s-a întâlnit cu românii din Qatar: “Sunt ferm convins că în Qatar câștigați mult mai bine”

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în fruntea unei delegații guvernamentale în Qatar, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității de români care trăiește în această țară...

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...
Ultima oră
Pe aceeași temă