8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSocialRomâni, umiliți pe Aeroportul Luton. „Nu am dormit de 48 h și...

Români, umiliți pe Aeroportul Luton. „Nu am dormit de 48 h și mâine trebuie să tai porcul”

Din cauza faptului că aeroporturile britanice nu au utilaje de deszăpezire, mizând pe faptul că în arhipelag mai mult plouă decât ninge, câțiva fulgi de zăpadă dau peste cap traficul aerian.

Pe Aeroportul Luton așteaptă să plece acasă câteva sute de români, clienți ai companiilor Wizz Air și Blue Air. Informațiile care li s-au dat au fost contradictorii, iar abia în cursul după amiezii aeoportul a fost redeschis pentru decolări și aterizări.

Cum însă nu s-a putut ateriza, aeronava Blue Air nu a putut veni de la București, așa că pasagerii nu au avut în ce se îmbarca. Mai mult au avut de suferit pasagerii cursei Wizz Air către cluj Napoca, as cărei plecare era programată la ora 7,40.

Oamenii au ajus la capătul răbdării și al extenuării, iar mulți dintre ei s-au aculcat pe jos, cu ziare pe post de așternuturi. Un român era extrem de furios: „Nu am dormit de 48 de ore și mâine trebuie să tai porcul, îți dai seama?”.

Dincolo de penibilul situației, conducerea Aeroportului Luton a permis în cele din urmă atât decolările cât și aterizările, dar cu unele restricții. Astfel, au fost permise doar două aterizări pe oră, cu toate că pista era goală. În consecință, aeronava trimisă de la București de Blue Air era așteptată să decoleze abia în jurul orei locale 1,20 (3,20, ora României).

De menționat faptul că abia în cursul după amiezii s-a reușit deszăpezirea drumului de acces dintre gara Luton și aeroport, așa că ore bune aerogara a fost ruptă de restul lumii. O situație care dacă ar fi apărut în România toată șumea ar fi cerut demisii ale celor responsabili. Ca să nu mai vorbim de faptul că, dacă ar fi acționat la fel, autoritățile din Rusia ar fi trebuit să țină închis mai bine de jumătate de an aeroportul din Novosibirsk.

Și, pentru ca tabloul să fie complet, Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, și-a bătut joc de românii care așteaptă de ore în șir să plece acasă de pe Aeroportul Luton. Contactat de Mediafax, Dan Mihalache a declarat că este la Cardiff şi nu are cunoştinţă de situaţia românilor din Aeroportul Luton din Londra.

„Şi eu ce treabă am cu chestia asta, iertaţi-mă e o chestiune care se întâmplă, nu e în autoritatea statului să se ocupe de zborurile care sunt anulate. Acum cred că exagerăm puţin. Ce asistenţă consulară să dau eu ca ambasadă unor oameni a căror zboruri se anulează din raţiuni meteorologice. nu credeţi că am ajuns puţin cam departe? „, s-a răstit Dan Mihalache.

Întrebat dacă oamenii, care stau de şapte ore pe aeroport, fără să fie informaţi cu exactitate dacă vor pleca sau nu în cursul zilei, pot fi ajutaţi, Mihalache a răspuns: „Ajutaţi în ce fel? Sunt într-o problemă? Au o problemă cu autorităţile? Asta e o problemă a ambasadei, nu anularea unor zboruri din motive meteorologice, ceea ce mi se poate întâmpla şi mie ca ambasador. Cred că oarecum am ajuns cam departe cu această discuţie cu asistenţă consulară, cu lucruri care se întâmplă şi care ţin de cum zboară avioanele în lume. Mă interesez asupra acestui subiect, dar vă spun că nu voi da nicio asistenţă nimănui căruia i s-a anulat zborul din motive meteorologice. Statul român este responsabil de relaţia cetăţenilor săi cu autorităţile, nu cu meteorologia”.

Cele mai citite

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă