13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSocialOlanda: 36.000 de păsări vor fi sacrificate după descoperirea unui focar de...

Olanda: 36.000 de păsări vor fi sacrificate după descoperirea unui focar de gripă aviară

“Un focar de gripă aviară de tip H5 a fost detectat la o crescătorie de păsări de lână Oldekerk, în provincia Groningen (nordul Olandei)”, a informat Ministerul Agriculturii într-un comunicat de presă. “Este vorba, probabil, de o variantă înalt patogenă a virusului gripei aviare”, a precizat Ministerul Agriculturii.

Pentru a evita propagarea virusului, un număr de aproximativ 36.000 de păsări vor fi sacrificate, informează Ministerul Agriculturii din Olanda, care a institutit imediat o interdicţie privind transportul păsărilor, ouălelor şi dejecţiilor pe o zonă de zece kilometri în jurul crescătoriei.

Guvernul olandez a decis deja, în luna decembrie a anului trecut, ca toate păsările să fie ţinute închise după descoperirea unui caz de gripă aviară înalt patogenă de tip H5 într-o crescătorie de raţe, descoperire care a impus sacrificarea a aproximativ 16.000 de păsări.

“Toate măsurile care în prezent sunt în vigoare la nivel naţional cum este închiderea, rămân în totalitate în vigoare”, a adăugat Ministerul olandez al Agriculturii.

O epidemie de gripă aviară ar fi o nouă lovitură dură pentru sectorul avicol olandez, care deja a fost afectat în vara anului trecut de criza ouălor contaminate cu fipronil.

Al doilea mare exportator mondial de produse agricole, Olanda, are una din cele mai mari sectoare de creştere a păsărilor.

Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...
Ultima oră
Pe aceeași temă